Dziewczyny chciałam kupić sukienkę do karmienia, pomijam fakt że rozmiary teraz w czasie wyprzedaży bardzo przebrane, ale zaskoczyła mnie ta rozmiarówka . Co to za rozmiar M/P czy L/P w drugiej (niższej) części tabeli? Kupowałam już w H&M bluzki ciążowe, ale z taką tabelą spotykam się pierwszy raz.
Też pierwszy raz widzę taka rozmiarowke aż mnie zaciekawiłas. Może ktoś się już z nią spotkał.
Też pierwszy raz widzę. Próbowałas szukać jakiś info w necie? Czy tylko tu? Ciekawa jestem co to oznacza
Meg "P" po ukosniku oznacza, ze rozmiar jest na niska osobe. Petite stad litera "P" , w stanach czesto używaja takiej rozmiarówki.
Ciekawe rozwiązanie jeśli Gugi.a ma racje bo ja należę do niskich osób
ll!a kiedys tez trafilam na taka rozmiarowke i dlugo szukalam w internecie co to znaczy, az w koncu trafilam na jakies forum i tam wlasnie pisali, to co napisalam nizej.
Najczęściej te na niską osobe są niedostępne. Szczerze jeszcze nie trafilam na produkt by był tam dostępny ten rozmiar. A robie zakupy odzieżowe glownie tam
ja też pierwszy widzę taka rozmiarówkę...teraz znów sie czegoś dowiedziałam
Początkowo ciężko się połapać jak są jakieś niestandardowe rozmiarowi ale jak już się wssystko wyjaśni to powiem wam że jest w tym sens i fajnie że są podziały na niższe i wyższe rozmiary. Sama jestem niska i czasem jest problem zwlaszcza że spodniami, spódnicami i sukienkami bo rozmiar niby ok a na długosc zazwyczaj wymaga skrócenia. Albo zamiast przed kolano to jest do i kiepsko to wygląda. Fajna sprawa.
Gugus dziękuje. faktycznie to chyba dość chodliwe rozmiary bo od dłuższego czasu obserwuję i cały czas są niedostępne
W sklepie internetowym hm są często oceny klientów. Mozna sie tam dowiedzieć czy rozmiar jest zawyżony bądź zaniżony. Ja sugerowałam się tymi ocenami przy wyborze staników do karmienia i trafiłam z rozmiarem.
Na polskiej stronie to jeszcze nie spotkałam się z takim oznaczeniem. Jednak często zamawiam ubrania z Anglii i tam w wielu sklepach są takie oznaczenia, np Asos. Jak dla mnie HM ma standardową rozmiarówkę zazwyczaj, zaś dla dzieci zawsze muszę mniejszy rozmiar wybierać.
Jest dokładnie tak,jak napisała Gugus ;)
No właśnie szkoda, ze te rozmiary są niedostępne, bo jest dużo kobiet niskich, które muszą robić poprawki..
Dla drobnych osób z tego co mi się kojarzy... czyli pewnie spodnie od razu krótsze albo mniej obszerne góry dla kobiet z mniejszym biustem... niektóre marki mają całe linie ubrań w tej wersji dla „krasnali” i tworzą ubrania w takich samych fasonach i z tych samych materiałów, żeby każdy mógł znaleźć coś idealnie skrojonego na swój rozmiar
Paulinek ja np całe życie bylam drobna, niska ale mam duży biust i wiecznie miałam problem z ubraniami, spodnie super w pasie itd za to za długie 10 cm,teraz robią trochę inaczej ale o tak nie raz problem jest z góra lub dołem
Wioleczek ze spodniami mam ten sam problem. Z reguły muszę skracać. Mialam kiedyś ciążowe spodnie z lidla, one są jednak chyba trochę krótsze, bo wychodziłoby na to że muszę je skrócić o jakieś 4cm, stwierdzilam że tyle nie warto, ładnie je wywinęłam i też dobrze wyglądały np do butów sportowych. W końcu w takich spodniach chodzi zaledwie kilka miesięcy.
Mamameg przerąbane to jest, więc jakby faktycznie taka rozmiarowka dla niższych osób była to myślę że byłoby dużo wygodniej.
Na pewno by to bardzo ulatwilo takim niskim osoba ;) może za jakiś czas, będą wszędzie dostępne takie ciuchy
Tak to dla osób o wzroście poniżej 160cm. Ja takie kupuje bo w HM większość zawsze za długa na mnie..