Czym wywołać porod?

Wedlug mnie tylko oksycotyna pomoze, ale zycze zeby obylo sie bez tego🙂

Zastanawiam się czy jest w ogóle sens picia tej herbaty…

Też bym chciała żeby przy drugim porodzie szybciej i łatwiej mi poszło niż przy pierwszym

Mi nic nie pomogło :rofl:

zawsze warto spróbować, może u kogoś zadziała na wywołanie porodu

Akurat wczoraj byłam na wizycie i pani doktor dzieliła się ze mną sposobami na wywołanie porodu. :smiley:
Jesteśmy tydzień przed terminem porodu i ja akurat mam zamiar stosować aktywność fizyczną- dłuuugie spacery i ćwiczenia na macie przygotowujące miednicę do porodu. Mam nadzieję, że to zadziała!
Poza tym pani doktor mówiła o aktywności fizycznej- ale mój mąż nie chce ze względu na 1 cm rozwarcia :stuck_out_tongue:
Do tego gorące kąpiele i bardzo ostre jedzenie. :wink:

To zależy co komu pasuje bo ja bym chyba umarła od ostrego jedzenia, w ciąży miałam taką zgagę że coś ostrzejszego od razu by ją wywołało. Poza tym nie ma dowodów na to że ostre jedzenie przyspiesza poród no chyba że je ogólnie lubisz to lepiej jedz teraz nie po porodzie :slightly_smiling_face:

Dla mnie też ostre jedzenie niekoniecznie.
Z tym ostrym jedzeniem to sposób od jednego z lekarzy z krajów arabskich - dla nich to wiedza, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie i normalny sposób, aby wywołać poród. Taka ciekawostka :blush:

No trzeba uważać z ostrym jedzeniem , nie ma żartów :frowning:

To prawda lepiej nie ryzykowac

Nie slyszalam o ostrym jedzeniu ale tez bym nie ryzykowala

Osobiście nie lubię nic bardzo ostrego jeść. Więc tej metody raczej nie będę nigdy próbować.

Oj z ostrym to też bym uważała

Ciekawi mnie dlaczego? W sensie po prostu nie można w ciąży i przy karmieniu czy jak?