Czym wywołać porod?

U nas juz

I nadal nic, po kontroli w srode mam skierowanie do szpitala ale mam isc dopiero 1.04 na spokojnie. Szyjka skrocona, rozwarcie 2 cm, wiec jak do wtorku samo nic sie nie ruszy (choc kilka razy wieczorami skurcze tzw. Krokowe mnie juz braly i myslalam ze to bedzie ta noc :stuck_out_tongue: ) to we wtorek na wywołanie mam jechac, troche sie tego boje bo pierwsze doslownie wyskoczylo… godzine od przyjazdu na SOR miałam juz synka na rekach a teraz nic…

I jak sie sprawa ma :smiley: ? Czy dzidzi juz jest na swiecie ? I ciotki mogą sie z nim witać :face_with_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye:???

Dokładnie dawaj znać bo ciotki czekają na dzidzi :smiley::smiley:

Natalia, dziecko zdecydowało się już na wyjście? :slight_smile:

Tak, Natalka pisala ze 1 kwietnia urodzila :heart::heart::heart:

1 polubienie

Ananas i sok z ananasa!

O tym to nie słyszałam

:heart_eyes: :heart_eyes:

O ananasie też pierwszy raz słyszę😁

Również słyszę pierwszy raz o ananasie :hear_no_evil: możesz rozwinąć myśl? :smiling_face:

Też o tym słyszę pierwszy raz :grinning: Jeśli to prawda, to może warto spróbować :smile:

Niestety nie ma żadnych naukowych dowodów na działanie ananasa. Ale usłuszałam to na szkole rodzenia od położnej. To bardziej takie wierzenia ludowe niż naukowe.
W składzie ananasa znajduje się bromelaina, która ma ponoć zmiękczać szyjkę macicę, co skutkuje jej rozluźnieniem.
Wiadomo też, że owoc działa przeczyszczająco i przyspiesza perystaltykę jelit, a to może wtórnie oddziaływać także na macicę.
Mówiła też o stosunku płciowym, ktory również przyspiesza akcje porodową.

1 polubienie

Jeśli termin porodu będzie mi się przeciągał to chyba spróbuję tego ananasa😂

Noo ciekawe czy tak faktycznie jest. W sumie chyba na większości nie ma badań naukowych na przyspieszenie porodu, ale fajnie usłyszeć coś nowego

Ja słyszałam że poród wywołuje chodzenie po schodach. Ale czy to prawda nie wiem. Ja w poprzedniej ciąży dużo musiałam chodzić po schodach bo mieszkaliśmy na 4 piętrze i urodziłam w sumie przed terminem.

Też słyszałam że chodzenie po schodach może przyspieszyć poród.

Dziewczyny a czy któraś z Wam próbowała pić herbatę z liści malin? Czytałam że to też przyspiesza termin porodu. Sprawdziło się to u którejś z Was?

Ja probowalam chodzenia po schodach, mycia okien, skakania na pilce i herbaty i nic🙂

U mnie w 1szej ciazy pomogl założony balonik orqz chidzenie po schodach :slight_smile:
W drugiej zobaczymy - licze ,ze bedzie to szybka akcja :slight_smile:

1 polubienie

Forumowe ciotki trzymają kciuki za szybką akcję porodową :smiley:

2 polubienia