Czym wywołać porod?

Kupiłam sobie tą herbatę i od poniedziałku zaczęłam ją pić, także na razie to zbyt krótki okres czasu żeby stwierdzić czy w jakiś sposób działa na mnie. Za to moja bratowa bardzo ją zachwalała i mówiła że dzięki niej każde dziecko urodziła przed terminem. Także chyba na jednych działa a na innych nie.

Tak, to pewnie zależy. W tych badaniach była mowa, że te liście malin działają wzmacniająco na mięśnie macicy i w tym może coś być, bo mój poród był bardzo krótki, chociaż przy tym też bardzo bolesny.

Myślę, że nie ma takiego sposobu, to dziecko musi być samo gotowe na przyjście na świat, nie ma chyba co tego przyspieszać☺️ sama nie mogłam się doczekać swojego porodu, było mi już bardzo ciężko, ale cierpliwie czekałam, dzien przed porodem (środa) rozmawialiśmy z mężem i zastanawialiśmy się kiedy malutka przyjdzie na świat, mówił że może w weekend tak na spokojnie jak będzie w domu, a nie w pracy😜 W czwartek rano odeszły mi wody i wieczorem się urodziła, 8 dni przed terminem.

U mnie sprawdziło się sprzątanie, a dokładniej uparłam się, że muszę dokładnie domyć schody więc stopień po stopniu szorowałam. W nocy już jechałam na porodówkę :rofl:

2 polubienia