A macie jakiś przepis na krem z truskawek może jakiś z mascarpone?
Mozna zamowic na allegro oplatki i wtedy polozyc na tort. Mozna tez kupic figurki z masy
Śmietanka 36% ubijasz z cukrem pudrem i dodajes do tego mascarpone lyzeczkami. Ja robie zawsze w stosunku na 500ml smietanki 250mascsrpone.
Pozniej wkrajam truskawki do kremu
Ja go dzisiaj potrzebuje nie zamówię już opłatka , figurki z masy nie lubię bo te dzieci się rzucają na to żeby zjeść a to takie słodkie że mdli od samego patrzenia
No tak, ja mam tez niedaleko taki stacjonarny sklep z takimi rzeczami i w sumie nawet nie wiem czemu tam nie pojechałam no ale owoce zawsze super
Ja dzisiaj też będę robić tort na 30 urodziny siostry i ciagle się zastanawiam czym udekorować
I truskawki są wtedy w całości ?
To racja, tylko ładnie wygląda
Daj znać jaki zrobiłaś
Ale super, chciałabym mieć takie zdolności
Uwazajcie na toppery zeby nie były za blisko swieczek ! U nas byla klima i wialo akuray tak ze topper podpalilo
Też tak robiłam kiedyś że dodawałam po trochu łyżeczkami. Od jakiegoś już czasu wszystko go miski razem i miksuję l. Nie zaważyło mi się nigdy
Przygody muszą być
Zapamięta urodziny na długo
Taki mi wyszedł Jak na drugi raz to jestem dumna
No i poszalałam trochę z kremem, miała być po prostu śmietana z mascarpone, a zrobiłam 2 warstwy kremu, na dole jest drzem porzeczkowy i na nim krem pistacjowy, a drugą warstwą to krem ze śmietany i mascarpone z dodatkiem białej czekolady i zatopione całe maliny
Wyszedł naprawdę pyszny
Uuuu musi być dobry. Naprawdę pięknie wyszedł
Pyszny! Całe szczęście, bo robiłam go do 22:30 od 19 no i na drugi dzień jeszcze dekorowałam
W sumie dziwne połączenie dżemu i kremu pistacjowego ale jak dobre to muszę spróbować
Najczesciej widzialam polaczenie malina i pistacja, ale uznałam, ze dżem porzeczkowy troche przełamie słodycz swoją kwasowością i wyszło naprawde fajne połączenie