Czym udekorować tort

A macie jakiś przepis na krem z truskawek może jakiś z mascarpone?

Mozna zamowic na allegro oplatki i wtedy polozyc na tort. Mozna tez kupic figurki z masy

2 polubienia

Śmietanka 36% ubijasz z cukrem pudrem i dodajes do tego mascarpone lyzeczkami. Ja robie zawsze w stosunku na 500ml smietanki 250mascsrpone.
Pozniej wkrajam truskawki do kremu

2 polubienia

Ja go dzisiaj potrzebuje nie zamówię już opłatka , figurki z masy nie lubię bo te dzieci się rzucają na to żeby zjeść a to takie słodkie że mdli od samego patrzenia :rofl:

1 polubienie

No tak, ja mam tez niedaleko taki stacjonarny sklep z takimi rzeczami i w sumie nawet nie wiem czemu tam nie pojechałam :rofl: no ale owoce zawsze super

Ja dzisiaj też będę robić tort na 30 urodziny siostry i ciagle się zastanawiam czym udekorować :rofl::hear_no_evil:

4 polubienia

I truskawki są wtedy w całości ?

To racja, tylko ładnie wygląda :sweat_smile:

Daj znać jaki zrobiłaś :smiling_face:

Ale super, chciałabym mieć takie zdolności :heart_eyes:

1 polubienie

Uwazajcie na toppery zeby nie były za blisko swieczek ! U nas byla klima i wialo akuray tak ze topper podpalilo :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Też tak robiłam kiedyś że dodawałam po trochu łyżeczkami. Od jakiegoś już czasu wszystko go miski razem i miksuję l. Nie zaważyło mi się nigdy

1 polubienie

Przygody muszą być :rofl::rofl:

Zapamięta urodziny na długo :smile:

1 polubienie

Taki mi wyszedł :smiling_face_with_three_hearts:Jak na drugi raz to jestem dumna :smiling_face:
No i poszalałam trochę z kremem, miała być po prostu śmietana z mascarpone, a zrobiłam 2 warstwy kremu, na dole jest drzem porzeczkowy i na nim krem pistacjowy, a drugą warstwą to krem ze śmietany i mascarpone z dodatkiem białej czekolady i zatopione całe maliny
Wyszedł naprawdę pyszny :heart:

2 polubienia

Uuuu musi być dobry. Naprawdę pięknie wyszedł

Pyszny! Całe szczęście, bo robiłam go do 22:30 od 19 :rofl: no i na drugi dzień jeszcze dekorowałam

W sumie dziwne połączenie dżemu i kremu pistacjowego :thinking: ale jak dobre to muszę spróbować

Najczesciej widzialam polaczenie malina i pistacja, ale uznałam, ze dżem porzeczkowy troche przełamie słodycz swoją kwasowością i wyszło naprawde fajne połączenie