1 stycznia córka ma 16 urodziny, pewnie chrzestna przyjedzie i moi rodzice jak co roku więc piekę tort. Taki zwykły nie jakieś nie wiadomo co i mam problem bo nie mam pomysłu czym go jakoś udekorować. Tak tylko wiecie żeby sam biszkopty nie był. Boków nie będę brała żadną masą bo jak go ładnie wyrównam i równo przeloze masą to nawet estetycznie to wygląda ale na górę to nie wiem. Coś tak żeby cokolwiek było. Macie jakieś pomysły?
Najlepiej dekoracje dostosować do zainteresowań dziecka np. muzyka, taniec, sport. Możesz też udekorować tort słodyczami to będzie uniwersalne ale również ładnie wyglądające �
Jak sezon to dekorowałam owocami. Albo np słodyczami,typu rafaello czy oreo, ostatnio zrobiłam tort oreo. Można też zamówić opłatek z jakimś obrazkiem i taki opłatek położyć. Są też czekoladowe literki i motylki opłatkowe dr Oetker.
Tu opłatki, akurat siostra robiła tort na baby shower i moje urodziny. Owoce na torcie urodzinowym są polane galaretka przezroczysta co wygląda świetnie
Mamina opłatki są super ale jednak do 1 stycznia już nie daleko haha opłatka nie zdążę kupić. Wiecie to nie będzie tort jakiś na pokaz nawet świeczek nie będzie bo córka mówi że za stara na dmuchanie świeczek jest hahaha. Na owoce trochę sezonu nie ma a mrożone już nie wyglądają tak ładnie. Ale to Oreo wygląda spoko
Ooo tu nie pomogę bo sama nie piekłam biszkopta ani nie robiłam torta.
Ja bardzo lubię jak ktoś własnoręcznie zrobi torcik , w sklepach to ceny z kosmosu są.
Ja mam u siebie nawet niedaleko taki sklep "imprezowy" I tam jest wszystko począwszy od balonów, serpentyn po wlasnie dekoracje na tort, można kupić nawet pieska z masy cukrowej itp.
No to może poleć w oreo czy Kinder Bueno, chyba każdy lubi te słodkości hahaha
Ja nie nadążam nad dzisiejszą młodzieżą, ale wydaje mi się że powinno być to coś nie "przesłodzonego" 🤣 16 latki czują się już prawie dorosłe, i zazwyczaj inspirują się tym co zobaczą na Facebooku czy Instagramie. Więc moim zdaniem powinno to być coś prostego - kilka owoców sezonowych, albo słodycze typu Raffaello i dla efektu te świeczki z zimnym ogniem. Tyle. 🤣
Owoce truskawki bez problemu kupisz chyba nawet sa na promce ;)
i słodkie pralinki ciasteczka
chyba najprostsze i latwo dostępne ;)
My niestety taki sklep imprezowy mamy jakieś 20 km więc nie chce mi się tam jechać. No tak nastolatki już prawie dorosłe ale to nie będzie jakoś tort na pokaz ale tak ukrócić zwykły biszkopt na talerz to troynie bardzo haha. No właśnie polecę chyba w jakieś Kinder bueno albo coś takiego. Bo jakoś truskawuw grudniu mnie nie przekonują.
Ja ścinam cieniutko ostrym nożem schłodzoną w lodówce tabliczkę czekolady i robią się takie jak na zdjęciu. Można z owocami, albo np. biała i czarna czekolada zmieszać i posypać.
Możesz też zrobić gamache i schłodzonym zrobić rozetki.
Ja raz robiłam mamie taki dosłownie z samymi słodkościami typu kinder jajko, czekoladki kinder, polewa czekoladowa, ale też super wyglądają np z maliną i borówkami, w ogóle uwielbiam z owocami torty
Piękne te Wasze torty:).
Ja też kiedyś robiłam podobny jak DDominika, efekt jest super. Robiłam też z kolorowych makaroników z Lidla albo można upiec mini beziki kolorowe, też ładnie wygląda.
Taaak, widziałam kiedyś taki piekny z bezikami w kolorze jasnego różu i był przepiękny ale to też zależy czy 16latka taka słodka czy bliżej jej do czarnej Wednesday hehe
Kargaw, cokolwiek zdecydujesz poprosimy potem zdjęcie efektu końcowego tu na forum! 😁
Biszkopty upieklam i nawet nie najgorsze mi wyszły hahaha. Wiecie moja 16 latka ma gdzieś go na tym torcie będzie byle by coś było haha i ważne żeby masa czekoladowa była w środku. Jutro wam wstawię zdjęcie chyba że nie wyjdzie to nie wstawię hihi chyba jednak polecę w te słodycze bo jak by się ich nie ułożyło to będzie to jakoś wyglądac
Wy tutaj o tortach a mi wyskoczyło wspomnienie na telefonie tortu który rok temu robilam siostrze . Może nie dla 16 latki , chociaż już niedługo …. Kto wie �
Może świeże owoce lub kwiatki ?