Czym powinni bawić się chłopcy a czym dziewczynki

u nas uwielbiała misie  sagi szkoda ze już ich nie ma w ofercie herbatek;) była cała rodzinka i reszta pod te misiaki kupowana;) czyli domek samochód sterowany i inne bajery;) do tej pory miś siedzi na tronie i chyba zostawi go sobie na pamiątkę;) 

lalki przyszły póżniej ale też nie tak intensywnie były bawione jak te misie;) 

Justamama haha mój by pewnie też psioczyl jak bym dla syna kupiła lalkę,ale dla córki auta mogłam kupować ile chce

Ojcowie zawsze są bardziej stanowczy a my mamy raczej bardziej pobłażliwym okiem na wszystko patrzymy ;) Mój mąż także by na pewno nie pozwolił żebym kupiła synowi lalki. Ja także bym tego nie zrobiła. Jak podczas zabawy z innymi dziećmi bawi się ''tym co akurat jest do zabawy" to nie mam nic przeciwko. Staram się wychowywać dzieci zgodnie z moimi przekonaniami i to dotyczy tez zabawek :)

Córka bawi się różnymi zabawkami i na różne sposoby. My jako rodzice pokazujemy Jej co do czego służy. Ja jako matka będę się inaczej bawiła z córką samochodem (np.: karetka jedzie do wypadku) a mąż inaczej (np.: organizuje wyścigi). Dziecko idealnie spostrzega i widzi różnice i choć nam rodzicom naturalnie przychodzą różnice w zabawie i nawet o tym nie myślimy to dziecko to wyłapie. Dlatego bawimy się z dzieckiem wszystkimi zabawkami, pokazujemy jak można się nimi bawić, a sama zdecyduje co jej bardziej pasuje :)

Moja córka różnymi zabawkami się bawi i ja raczej nie jestem z tego że kupuje jej tylko lalki bo ma też samochodziki i bardzo bardzo lubi się nimi bawić a tak się przyjęło że samochodziki są dla chłopców zarezerwowane

Dokładnie - niech dzieci bawią się zabawkami jakimi chcą. A jeśli potrzebujesz jakiś zabawek dla dzieci to zobacz jakie zabawki są na https://www.urwis.pl/

Przyjdzie wiek i moment odpowiedzi kiedy dzieci same zaczną się katoryzowac że ten się bawi klockami i autami a ta lalkami i miskami nie ma co dziecku narzucać według mnie :) 

Moim zdaniem tez dziecko powinno się bawić wszystkim , dlaczego chłopczyk nie moze pobawić się lalka ? A dziewczynka samochodami co w tym złego ?

Oczywiście że nic w tym złego że dzieci bawią się wszystkim ;)

Pytanie czy kupujecie specjalnie dziewczynka autka a chłopcom lalki żeby mogli się tym bawić? 

Wiadomo że jak są różne zabawki wokół to dziecko bawi się wszystkim ;)

Ja mam córkę i kupuje jej autka 

moze takie bardziej dziewczęce 

ale to już jest w krwi matki😂😂

ja córce nie kupowalam specjalnych autek, ona bawiła się zabawkami starszego brata

My możemy kupować zabawki dla chłopców czy dziewczynek, a pójdą do przedszkola i bawią się tym czym chcą. Czy to będzie domek dla lalek, czy strażnica jakaś nie ma większego znaczenia czym się bawią dzieci. Wybierają to co im się podoba. Kupimy dziewczynce ciężarówkę to pewnie będzie się nią bawić, chlopcu wózek dla lalek i też by się bawił. Dzieci dopiero w pewnym wieku zaczynają wybierać zabawki

My jak idziemy na zakupy to córka sama wybiera co jej się podoba ostatnio musiałam dinozaura kupić 

Ale mogę powiedzieć ze bawi się tym dinozaurem i warto było go kupić 

tak to właśnie jest z dzieckiem na zakupach 

Zgadzam się z Paulinkamamadwojki moja córka uwielbia samochody, lubi wykręcać i wykręcać śrubki. Lalkami i wózkiem się nie interesuje, pobawiła się trochę Barbi grająca ( czeszesz jej włosy to gra) bo dostała na święta. Jak dostała resoraka to była zachwycona 

A jakie zabawki najchetniwj lubicie kupowac sprawdzaja wam sie oryginalne czy zwykle?

Ja przy starszej corce mialam kilka oryginalnych zabawek z wyzszej polki ale najvhetniej bawila sie misiami z herbaty Saga;) lub misiami z brelokow ;) 

Aniska oj u nas to dzieci bawią się wszystkim , ale najbardziej sprawdza nam się lego duplo 

Bawią się tym na co mają ochotę ;) Ja jestem tego zdania. :) 

Córka ma kilka autek bo bracie i często jeździ nimi, uwielbia swoją lalkę BabyBorn. Nie ma zasady co kupować ;)

Ja tez córce daje do zabawy to na co ma ochotę. Uwazam że nie powinno się standaryzować jakos rodzaju zabawek dla dziewczynki czy chlopaka. Ostatnio mała dostała od kuzyna samochodziki i klikla dni interesowała się tylko nimi tak to juz jest :)