Czy wózek jest konieczny?

Tak Tula ma takie wkładki dodatkowe. Swoją drogą ja się tak zastanawiam juz od dłuższego czasu i chyba się nie opre tym nosidełkom;) jak tylko będę miała możliwość to je zakupie. Wygląd tych nosiedle mnie urzeka:) koleżanka ma to nosidełko i jest zadowolona, wcześniej kupiła z Tiny Love i musiała zwrócić bo sam kark był obciążony . W nosidełkach tula ciężar się równomiernie rozchodzi a dziecko siedzi tak jak powinno.

My dla syna kupiliśmy nowy wózek za jakiś 1000zł i nie byliśmy z niego zadowoleni. Dlatego dla córki chcieliśmy kupić dobry wózek, ale wiadomo nie drogi. Dlatego kupiliśmy używany. Wybraliśmy wózek x lander xa 3 w 1, oczywiście używany. Kupiliśmy przez olx w naszym mieście za 380zł. Stan jak nowy, choć nowy nie jest. Sam wzór też najnowszy nie jest, ale za to bardzo dobrze utrzymany. Państwo sprzedawali wózek, bo wygrali nowy inny dla swojej córci, więc nam się trafiła okazja. Wózek jest z parasolką, śpiworkiem, torbami, moskitierami, foliami, wszystkimi bajerami. A my teraz nim śmigamy i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Mamula mam podobny wózek do ciebie

Te nosidełka z Tula też oglądałam no no powiem że fajne tylko czego takie drogie model ten co mierzyłam z dzieckiem kosztował ponad 400zl :frowning: używanego nie widziałam nigdzie, jeśli się myśli o dłuższym użytkowaniu np jeszcze przy kolejnym dziecku na co ją się nastawiam prawie przy każdym tego typu zakupie to warto zainwestować chociażby ze względu na to ze dzięki tym wkładkom można już wcześniej nosić malucha i posłuży dłużej.
My kupiliśmy Womara Zafiro od 5,5-18kg koszt to połowa Tula :-/ ja jestem w sumie zadowolona małej tez jest jest raczej w tym wygodnie i jest ta pozycja " żabki" zachowana :slight_smile:

Co do wózka tak jak mamula104 piszesz firma x lander ma fajne modele sama szukałem coś używanego między tym a Quinny model Moodd bardzo mi się podobał tylko tu znowu kwota jaką trzeba dać trochę mnie przeraziła…
Wersji używanej w miarę w dobrymstanie nigdzie w pobliżu mojej miejscowości nie było :-/ to fajnie znalazłaś za takie pieniądze.
Do tego drugiego wózka dodam że jest jeszcze fajna opcja uszycia na zamówienie pokrowcy w cudownych wzorach firma Mia JG się w tym specjalizuje można sobie podejrzeć choć by na Fb :slight_smile:
Koniec końcem i tak stanęło u nas na zakupie nowego Bebetto model Holand… z perspektywy użytkownika 5mc już mogę polecić :slight_smile:

A ten materiał na lato nie jest ciut za gruby. Bo mmi się wydaje, że sztruks będzie mocno grzał i słabo powietrze przepuszczał.
Syba, ja się zastanawiałam nad tym wózkiem, ale ilość rzeczy które można za sobą łączyć, wymienne części i dostępny serwis służący pomocą. Odpowiadają na najbardziej banalne pytania, a niektóre rzeczy dosłali nam na własny koszt. Zawieruszył mi się pokrowiec na pałąk i chciałam dokupić. Napisałam do nich i przysłali mi na własny koszt i to trzy różne kolory, żebym sobie dopasowała. Ja jestem bardzo zadowolona z wózka i obsługi. A Ty Syba?

Ja użytkuje go dopiero dwa miesiące i na dzień dzisiejszy jestem zadowolona dla mnie tylko za mała gondola bo mały za trochę z niej wyrośnie. Ja muszę sobie zamówić budkę do spacerówki bo mam wyblakła i jak się orientowałem to koszt 200 zł wiec się zastanawiam czy ja zamówić czy nie kupić spacerówki. Mamula uważasz ze warto zainwestować te pieniądze w x-landera albo poszukać czegoś używanego.

Wózki X lander są fajne, ale nowe są strasznie drogie. My długo szukaliśmy wózka odpowiedniego dla nas. Już mieliśmy kupić inny, ale trafiliśmy na tako baby heaven line i mi ten wózek bardzo się podoba.

Mi osobiscie x lander sie nie podoba, dziwny uklad kolek maja do tego te mniejsze z przodu, ale w sumie to dobrze ze mi sie nie podobaja no cene tez maja niczego sobie :wink:

Syba ja jestem bardzo zadowolona, w zeszłym miesiącu sąsiadka też kupiła ten wózeczek i sobie chwali. Ale sama musisz podjąć decyzję bo 200zł to nie mało. Ale jak masz stelaż w dobrym stanie i tapicerkę ok. Zobacz sobie jeszcze na olx za budkami używanymi, bo czasami się pojawiają, na stronie hania i jas też widziałam budki, a na allegro widziałam całe komplety tapicerek do xa w cenie do 200zł. Ale te tapicerki widziałam zimą.
Ponadto Syba sobie przekalkuluj ile dostaniesz za ten wózek i za ile kupisz spacerówkę.

xaniab a Ty masz na myśli odel xa, czy jakiś inny? Bo w tym xa przednie kółka są normalnej wielkości jak u innych wózków. Fakt, ze jest jakiś model, że te przednie są dużo mniejsze od tylnych.

Te małe przednie kółka są za to skrętne, a te duże chyba nie…

Dlamnie bardzo ważne było wy wózek był zwrotnicy to też kółka przewodnie musiały być skrętne to naprawdę ułatwia manewry podczas użytkowania :slight_smile:

Ja mam tak duże kółka z przodu że jak skręcam albo jade przód tył przód tył żeby uśpić małego to kółka się zderzają i wózek podskakuje razem z dzieckiem

Mamulka chodzi mi o ten wlasnie JAKIŚ model co ma zupełnie małe kółka z przodu badz jedno małe.

Ja mam model x-move kolka z przodu mam mniejsze ale są zwrotne.

na poczatku myslalam ze wozek nie bedzie mi jakos mocno potrzebny, ale zmienilam zdanie i teraz wiem ze jest niezbedny:)
kupilismy taki 3 w 1 i mysle ze to byl dobry wybor :slight_smile:

My tez mieliśmy wózek 3 w 1. Jednak gdybym miała decydować jeszcze raz to chyba nie brałabym do wózka fotelika. Jednak foteliki dołączone do wózków nie są tak bardzo bezpieczne jak foteliki wyprodukowane przez firmy specjalizujące się tylko w tym.

Dla mnie też zestawy 3w1 nie wydają się dobre i nawet takich nie oglądałam, fotelik jak zauważasz słusznie Beata jest mało bezpieczny tyko plus jest taki że kolorystyczne pasuje to wszysto razem ale dla mnie to jakoś mało istotne więc wybieram bezpieczeństwo i zakup oddzielnie fotelika :slight_smile:
Więc jednak A.Karbowska staje na tym ze wózek jest jednak dla większości z nas potrzebnym elementem wyprawki dla dziecka.

też kiedyś o tym myślałam,że takie nosidełko z wózka 3w 1 to ryzyko brać do auta… Wydaje mi się,że ono nadaje się tylko do przewożenia w wózku a w razie kolizji w aucie nie poradziłoby sobie…

Gdyby nosidełka z wózków 3 w 1 były sprawdzanie w crash-testach to może bym się zdecydowała na taki kompletny zakup. Ale firmy pieniędzy na to nie mają i takich testów nie przeprowadzają. A przynajmniej nie firma, której wózek głęboko-spacerowy posiadam. A tak zostało 2 w 1 i oddzielnie fotelik Maxi cosi.