Bol dolnego odcinka kregoslupa przeszywa posladek do nogi Bol silny i sprawia problemy w funkcjonowaniu. Utrzymuje sie kilka tygodni. Czy to moze byc rwa kulszowa i jak leczyc?
Myślę że jest to możliwe. Najlepiej zadzwonić i umówić się do lekarza rodzinnego być może będą potrzebne jakieś leki. Pamiętam że moja koleżankę dopadła rwa kulszowa i dostała zastrzyki.
Moja babcia często ma ta dolegliwość... Podobno starszy bol. Tak kilka razy dostawała jakieś zastrzyki na to w ośrodku
Może to być rwa po takim czasie to juz dawno bym byla u lekarza
Jest to bardzo możliwe. Jednak radziłabym iść do lekarza :)
Kiedyś mamę dopadło i jak dobrze pamiętam to skończyło się na zastrzykach
Objawy na to wskazują ale jednak bez wizyty u lekarza i to takiej zwyklej a nie porady online to chyba ciężko stwierdzić cos na 100 procent
Możliwe, dlatego najlepiej udaj się na wizytę do lekarza rodzinnego . Bardzo możliwe ,że może skierować cię do neurologa. Mnie się zdarzają takie bóle , ale wiem ,że są spowodowane przez problemy z kręgosłupem. Od niedawna mój mąż cierpi podobnie ,z prześwietlenia wyszła przepuklina w kręgosłupie w dwóch miejscach. A najbardziej boli go noga w udzie.
W ciazy z tego co czytałam krwa kurszowa pojawia się bardzo często tak ze możliwe ze to to
Jest duża szansa
oj obawiam sie ze to na pewno rwa...nie obejdzie sie bez wizyty...mnie zastanawia dlaczego tak długo zwlekałaś,kilka tygodni w bólu
Weronisia oj mnie też to zastanawiało..maks tydzień bym wytrzymała i już bym była u lekarza jak nie szybciej
Ja nigdy nie miałam ale podobno boli i to bardzo
Talura po tylu tygod ich bólu to tam jest pewnie stan zapalny i bez wizyty się nie obejdzie.sama na własną rękę łykać przeciwbólowe to niezbyt dobry pomysl
Dziewczyny odświeżam wątek.
Chyba zawiało mi nogę i teraz ciągle boli mnie udo. Boje się że to rwa kulszowa. Boli mnie już ponad 2 tygodnie smaruje ketonalem i jej Ibuprom przeciwbólowy, przeciwzapalny.
Po gorącym osoby m prysznicu albo jak się wygrzeje pod kocem to jest lepiej. Chyba na daniach pojadę do lekarza z tym...
Czy któraś miała rwę kluczową? Można to jakoś szybciej wyleczyć?
Jutro idę do lekarza bo ból nie mija. chyba to właśnie rwa kulszowa :(
I niestety dostałam tabletki ale już czuję poprawę także muszę zjeść to co mi lekarz przepisał i oby było lepiej
O kurczę Ola nie zazdroszczę bo ból jest nie do zniesienie;/
Ja cierpię na rwę kulszowa od około 3lat. Niestety u mnie rezonans pokazał sporą przepuklinę + inne zmiany dyskopatii. Ogólnie przed ciążą brałam mocne przeciwbólowe na receptę + przeciwzapalne a do tego 3x w tygodniu fizjo gdy rwa nie pozwalała wstać z łóżka. Przed ciążą trochę się poprawiło, na końcu ciąży wiadomo brzuch, środek ciężkości itp. Więc mega bolało. Ale już chyba się przyzwyczaiłam do tego bolu. W ciąży typowo na kręgosłup nie brałam nic. Polecam wizytę u neurologa i rezonans by poznać przyczynę. I łączę się w bólu. Buziaki gorące
Dla mnie pomogła rehabilitacja i ketonal
Tak to czytam i też mnie boli kość ogonowa/lewy pośladek ale w nocy jest bez bólu. W ciągu dnia teraz różnie, nawet co dzien to lepiej. Najgorzej, gdy wstanę z przysiadu lub krzywo usiąde. Ciągle się łudzę, że jednak to minie