Czy to rwa kulszowa?

Może to być rwa kulszowa, ja miałam takie objawy. To był taki ból, że po prostu nie mogłam chodzić dramat. Udałam się do lekarza rodzinnego. Najlepiej umówić się na wizytę bo mi doktor mówił że niektórym pomagają tabletki, niektórym zastrzyki, a nie kiedy jest to tylko pierwszy punkt do dalszej diagnostyki. Mi pomogły tabletki ale były one na receptę. 

tez miałam takie napady, współczuję, wiem ze potrafi złapać w najmniej spodziewanym momencie 

Rwa kulszowa jest bardzo dokuczliwa i niestety czasem bardzo mocne tabletki dopiero pomogą i to też na jakiś czas. U mnie mąż ma problem z rwą kulszową. Ja niestety z górnym odcinkiem kręgosłupa i również problem powraca i całkowicie już nigdy nie zniknie.

Mamuśka julii może warto to zdiagnozować jak jeszcze nie masz takiego poważnego stadium?

Przeszło mi po dwóch tygodniach i na szczęście do teraz nie wróciło;) 

Patrycja.87. regularne wizyty u fizjoterapeuty (raz na jakiś czas)i codzienne ćwiczenia w domu są w stanie wyeliminowac objawy jeżeli nie jest to stan przewlekły to da się go wyeliminować. Przy przewlekłym stanie można zmniejszyć dolegliwości do minimum ale trzeba ćwiczyć odpowiednio dla siebie dobranymi ćwiczeniami 

Kargaw,w czy  przy rwie dokuczającej od lat  operacja pomoże?  Czy tylko ćwiczenia? 

Mnie coś połamało, chyba muszę iść do jakiegoś nastawiacza;/

Miałam raz w życiu,coś strasznego.. Nawet zastrzyki średnio pomagały.

Mój ojciec wiecznie chodzi do naciągacza i my z mamą mamy opinie,że mu już mi coś poprzestawiał bo jest tam częstym bywalcem . Raz na parę miesięcy z pewnością się tam pojawia 

MAzia ale jak coś sie usunie to nie da rady inaczej, nie przejdzie samo;/

Sama cierpię na rwę i nie życzę nikomu  tego ;( często w pracy  mnie to łapało   i kustykałam z zaciśniętymi zębami prosząc, żeby klienci trafiali się z dobrymi humorami  i małymi problemami do rozwiązania 

Teścia z kolei  złapało w drodze do sklepu  i zawisnął przy drodze na znaku  drogowym,  a innym razem jak stół składał- jak klęknął przy tym tak już przez godzinę nie dał rady wstać

Niestety to może być napad rwy kulszowej. :confused: Miałam kilka razy w życiu tą “przyjemność”. Wtedy stosowałam różne leki przeciwbólowe, które średnio pomagały. Dopiero kiedy lekarz przepisał mi zastrzyki Dicloreum to pomogło. Ale jeśli jesteś w ciąży to nie można. :frowning:
Poza tym jedyne co mogłam zrobić to spróbować znaleźć jakąś pozycję, w której ból był znośny. A jak już powoli ustępował to robiłam jogę- na YT są fajne filmiki typowo właśnie pod tą dolegliwość. Wiem, że jak boli to człowiek nie ma siły się ruszyć. :slight_smile: Ale jeśli jest już odrobinkę lepiej to spróbuj.

Całkiem mozliwe

Ogólnie Rea kulszowa tom zapalenie więc najpierw trzeba stan zapalny wyleczyć lekami od środka. Jak przejdzie to ćwiczenia wręcz wskazane

W ciąży to musi być straszny problem, bo nie można brać leków przeciwzapalnych :frowning:

Paracetamol można brać i naście przeciwzapalne też więc można sobie ulżyć. Poza ciąża to już coś mocniejszego typu dicloberl albo coś innego do tego neurovit jest wskazany

W takcie ciąży problemy z kręgosłupem mogą się nasilić. Warto iść do lekarza, bo on może dobrać leki. Koleżanka była w ciąży u ortopedy. Bardzo jej pomógł.