Czy to możliwe, że jestem w ciąży?

Jestem rok po porodzie. Moje cykle są dość nieregularne – zdarzają się zarówno 25-dniowe, jak i 34-dniowe. Osiem dni temu współżyłam z mężem, był to stosunek przerywany(wiem, że nie jest to najlepsza forma antykoncepcji). Pięć dni temu powinnam dostać miesiączkę, ale nadal się nie pojawiła.

Zauważyłam też pewne objawy, które mnie niepokoją. Odczuwam pulsujące kłucie w lewym jajniku, szczególnie przy zmianie pozycji ciała – nie jest to ból stały, pojawia się okresowo. Przez chwilę myślałam, że zaczęła się miesiączka, bo miałam takie uczucie, ale pojawił się jedynie biały, mleczny śluz – nie występuje cały czas, ale co jakiś czas wypływa.

Miałam też typowy ból podbrzusza jak przed okresem, ale miesiączka nie przyszła. Dodatkowo jestem senna, boli mnie głowa i zastanawiam się, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży.

Proponuje zrobic test albo beta hcg :slight_smile: i bedzie wszystko jasne :slight_smile: objawy moga byc rozne. Jesli wyjdzie wszystko ujemne skonultuj sie z ginekologiem :slight_smile:

A czy mozliwe ze jestes w ciazy? Tak. Mialam tak samo przy 3 dziecku. 8 dni po wspozyciu zrobilam test i byla ledwo widoczne kreska … w domu chlopak sie smial ze to wyglada jakbym 5 minut temu zaszla :sweat_smile:

Miałam tak samo​:smiling_face: po roku miałam drugiego synka. Jeśli się potwierdzi to nic tylko się cieszyć :smiling_face: ja byłam przerażona na początku ale naprawdę nie żałuję, chłopcy ,wychowali, się razem dziś jeden ma 13 drugi 12 lat i są nierozłączni :heart_eyes::smiling_face_with_three_hearts: a co do opieki nad dwójką dzieci tak małych? Spokojnie dasz radę :grin: bo kto jak nie my kobietki :heart:

Oczywiscie ze jest to mozliwe. Jest to mozliwe zawsze jesli sie nie zabezpieczacie. Zrob test albo sprawdz poziom beta hcg i wszystko bedzie jasne.

Dokładnie tak jak dziewczyny piszą , jest możliwe . Natomiast ja też przed okresem mam takie dziwne skurcze i wrażenie że już coś krew poleciała ale to śluz . Warto się poprostu upewnić niż zamartwiać i spekulować

1 polubienie

Pewnie że tak. Zrób sobie test a jeżeli nic nie wyjdzie czekaj na okres albo idź do lekarza. To mogą być zaburzenia hormonalne

Najlepiej zrobic test 5 dni spoznienia moze oznaczac ciaze ale nie musi :wink: zrob test a pozniej idz do lekarza :wink: koniecznie daj znac :wink:

Najlepiej zrobić test ciążowy i w razie wątpliwości skonsultować się z lekarzem.

Najpewniej to iść na betę

Dokładnie, lepiej sprawdzić i mieć pewność niż się niepotrzebnie stresować

Zawsze jest możliwość , jeśli chcesz być pewna leć na betę

Każdy stosunek niesie ze sobą taką możliwość. Jesli chces wiedzie, to najlepiej zrobic test ciążowy lub beta z krwi

1 polubienie

Wtedy będzie pewność i spokój :smiley:

1 polubienie

Może warto też zrobić badania hormonalne. Test ciążowy zrób dla pewności, a jeśli coś będzie nie tak, lepiej skonsultować się z lekarzem

Ja akurat jestem taka panikara, że jestem dopiero pół roku po porodzie, nawet nie i ostatnio miesiączka mi się spóźniała 3 dni i już test robiłam :rofl::rofl:akurat jak zrobiłam, to dostałam miesiaczke :rofl::rofl:

Jak dziewczyny pisały możliwość jest zawsze dla pewności warto sprawdzić

1 polubienie

I jak test zroniony?

Czekamy z niecierpliwoscia :blush:

Skad ja to znam :rofl::see_no_evil: nawer jak jestem w 100 % pewna ze nie jeatem a spoznia mi sie to juz lece po test :rofl:

1 polubienie