Ja się domylilam ze jestem w ciąży wlansie po tym karawaningu dziąseł ![]()
![]()
Ja też się zmagałam z tym w ciąży ale ta pasta pomagała, fakt że nawracało po jakimś czasie na chwilę no ale taki urok ciąży ![]()
No taak
ale trzeba się poświęcić ![]()
No pewnie, ciąża to piękny czas i nie powiem bo czasami tęsknię za tym brzuszkiem i kopniakami ![]()
![]()
To ja próbowałam odnaleźć różne objawy jak nie było miesiączki które by oznaczały ciążę ale takich nie znalazłam a jak raz nie wypatrywałam tylko zrobiłam test to były dwie kreski ![]()
Oo tak ! Ja też coś mi nie spasowało to od razu czy to objaw ciąży ? HaHA to był stresujący czas ![]()
Pierwszy objaw ciąży - krwawiące dziąsła ![]()
ale coś w tym jest bo ja czułam po piersiach np że coś jest nie tak i mam za bardzo nabrzmiałe. Kobieca intuicja jednak nie zawodzi ![]()
Dopiero jak zrobiłam test zaczęły rosnąć i być takie strasznie bolące ![]()
![]()
![]()
U mnie też objaw krwawiące dziąsła ale zauważyłam, że wtedy zanim zrobiła test to chodziłam taka poirytowana, wiele rzeczy mnie drażniło… a później już poznałam przyczynę ![]()
No właśnie ja czytałam że przeważnie właśnie czuć po piersiach albo jak się ma mdłości a ja żadnych z tych rzeczy nie miałam
więc się zupełnie nie spodziewałam
Różne są początki ciąży
jeju pamiętam jeszcze przed staraniem się jak się każda błahostkę googlowalo czy jest się w ciąży ![]()
Wiadomo, każda ciąża inna i każdy inaczej ją dostrzega i przechodzi
Ale z tym googlowani to miałam bardzo podobnie w pierwszej ciąży
w drugiej już tak nie było ![]()
Ja jeszcze przed testem czulam że będzie ciaza przez piersi i łażenie do toalety milon razy ![]()
Mi tak samo ale jakoś strasznie mi to nie przeszkadza powiem szczerze, mam wrażenie że w poprzednich ciążach było gorzej .
@Mom.of.two nie próbowałam ale szczerze jakoś mi tak mocno to nie przeszkadza , w ciąży wszystko jest przekrwione mocniej i dlatego dziąsła krwawią, mi blizna po cc zawsze robi się taka aż bordowa lekarz mówi że to normalne .
@Kargaw u mnie bardzo późno piersi zaczęły boleć bo dopiero w 9 tygodniu lekko zaczęły.
@Mama03 No da się z tym żyć chodź człowiek się czuję jakby miał wiecznie Katar
u mnie najgorzej to w nocy było a do tego doszły jeszcze krwotoki z nosa
Jak ja się cieszę że nią miałam kataru w ciąży ![]()
I to właśnie pokazuje jak różnie kobiety przechodzą ciążę . I tak naprawdę w kolejnej ciąży może być zupełnie inaczej .
Dokładanie ! Chciałabym lżej przecedzić kolejną ![]()
![]()
Jeśli ci to nie przeszkadza to pewnie nie ma co kombinować z pastą, nie wiedziałam, że tak z blizną po CC się może robić ale dobrze wiedzieć na przyszłość 🫶🏼
Ja miałam Katar ale nie miałam problemów z dziąsłami ani mdłości
Coś za coś …. Nie miałam też zgagi