Czy to będzie owulacja ? Objawy owulacji

Witam,  dziś jest mój 13 dzień cyklu, cykle mam ok.27-29 dniowe. Od kilku dni robię testy owulacyjne, dziś wyszedl pozytywny (przynajmniej tak mi się wydaje - załączam zdjęcie) Dodatkowo zaczął kłuć mnie dziś prawy jajnik, śluz mam dosyć obfity, przejrzysty o konsystencji jaja kurzego. Jestem na 90% pewna, że to objawy owulacji. Co myślicie? 

Wydaje mi się,  że masz owulacje. Przynajmniej wszystko na to wskazuje : test jak i objawy ;)

Również myślę ,że masz owulację :) Test wyraźny - pozytywny. Objawy także się zgadzają :) 

Z wszystkiego wynika, że tak jest także raczej pewniak :)

Kiedy najlepiej współżyć? Dzis i jutro ?

Raczej to powinna być owulacja najlepiej współżyć teraz w okresie kiedy są dni płodne . 

Też mi się tak wydaje, więc trzeba ten czas wykorzystać :) 

Teraz jest najlepszy czas :)

Też mi się wydaje, że masz owulację ale chciałam Ci jeszcze dać radę. Póki my z partnerem sprawdzaliśmy kalendarzy i staraliśmy się gdy były te odpowiednie dni to niezbyt wychodziło, a jak odpuściliśmy i po prostu cieszyliśmy się sobą kiedy była na to ochota to się udało. Dziewczyny nie spinajcie się aż tak, warto kontrolować kalendarzyk ale spinanie się zawsze przeszkadza :)

Spinanie się dobrze nie wpływa na poczęcie ale test owulacyjny bardzo pomaga ;) My kiedy odpuściliśmy po kilku miesiącach starania to zrobiłam test owulacyjny żeby spr jak działa i akurat zaszłam w.ciaze ;) chyba, że to przypadek ;)

Na luzie , chociaż ja tez robiłam testy owulacyjne dla poprostu swojej świadomości :))

Fajnie ze sa takie testy i mozna sobie nimi pomoc w jakis sposob, albo sprawdzic czy faktycznie owulacja wypada akurat wtedy;) chociaz jak dziewczyny pisza ponizej czasami daniensibie na luz wiecej wniesie nizeli taki test;)

Ja nigdy nie używałam testów owulacyjnych :) Ale również gdy się staraliśmy to nie wychodziło ,a jak odpuściliśmy i po prostu cieszyliśmy się sobą to poszło od razu :) 

Testy owulacyjne to super sprawa. Szczególnie gdy ktoś nie jest w stanie naturalnie rozróżnić śluzu np. Ja osobiście polecam, u nas to się super sprawdziło 

Ja obserwowałam również temperaturę (ta jednak bywa zawodna ,bo wystarczy lekkie przeziębienie) oraz szyjka macicy czy jest otwarta :) 

Wydaje mi się ze to owulacja :)

Ja po ukłuciach potrafiłam sporo powiedzieć I faktycznie jak wszytsko jest regularne to można się fajnie poobserwować dłuższy czas 

A ja Wam powiem,że ich nigdy nie stosowałam , ale u nas zawsze za pierwszym razem się udawało. 

Koleżanka je stosowała bo był problem z zajściem w ciążę przez rok, ale nawet jak były dodatnie to się nie udawało 

Są przydatne jak ktoś się stara, ale czasem mimo wszystko się nie udaje 

Jak najbardziej pozytywny. Podczas owulacji występują upławy - nie powinny mieć nieprzyjemnego zapachu, bo w innym przypadku mogą świadczyć o infekcji. Również podczas owulacji osobiście odczuwam kłucie w jajnikach. Warto pamiętać, że nie w każdym cyklu owulacja przypadnie na ten sam dzień, ponieważ wpływa na to wiele czynników, samopoczucie, przeziębienie, nadmiar stresu itp, więc warto robić takie testy 

dziwczyny, a czy ktoras z was zaszla w ciaze przy minimalej owulacji?