Ja używam ziajki… I swojego maluszka smaruje. Na początku dokładnie po każdej kąpieli… Bo przy okazji masowanie dla Maluszka. Teraz już mniej, ale jednak dalej tak… A Maly ma 9 miesiecy. Polozna mi powiedziala, ze smarowac przez pierwsze 3 mesiace. Ja smaruje dalej bo ma fajniejsza skorke. Szczegolnie po basenie,a by nie byla za mocno wysluszona.
Ja smaruje po każdej kąpieli, a synek ma 8 miesięcy skończone, z tym, że ja kąpię synka co drugi dzień.
mi ciocia nie polecała kosmetykow johnsona ale przekonalam się do oliwki ktora smaruje brzuch Babydream i te wszytkie rosmanowskie sa fajne
Oliwki z Rossmanna nie stosowałam. Olwiki z Johnsona są dobre dla starszych dzieci.
Ja mam balsam Nivea i krem do ciała Oillan i sprawdza się super. Oliwkę stosuję tylko do ciemieniuchy,czasem do małego masażyku maluszka ![]()
Już boję się kupować kosmetyki Babydream(używam tylko kremu do buzi na dwór) bo raz kupiłam szampon od nich i dziecko wyło podczas mycia w głos i od razu całe czerwone na główce,więc jakiś składnik musiał go uczulić. I już nie eksperymentuję używam to co mam ![]()
ja mam Oillan do kapieli i do ciała, ale używam tylko do kąpieli i to co drugi dzień. oliwką tylko smaruje jej stópki i rączki i to nie codziennie, tylko wtedy gdy widać lekkie przesuszenie
Ja czasami (jak akurat mam) smaruję synka maścią witaminową, która jest moim zdanie bardzo dobra, dla skóry dziecka.
oliwka babydream i to wsio ![]()
Ja smaruje po kazdej kapieli. Oliwka bambini :). A buzke codziennie rano kremem z firmy emolium ![]()
U nas Noe ma potrzeby smarowanie
tylko czasami buzię szanujemy Nivea baby delikatnym kremem pielegnacyjnym ![]()
Ja nie smaruje, używamy olejku do kąpieli z Linomagu i to w zupełności wystarcza. Skóra jest odpowiednio nawilżona i nie potrzeba dodatkowego smarowania.
U nas po kąpieli w emolientach smarowanie po kąpieli jest zbędne. Choć na wszelki wypadek mam Cetaphil dla dzieci, ale smaruję nim buźkę po porannej toalecie.
My na zmianę używamy oliwki i emolium, ale mysle, że jak się skończą, to już nie będę niczego kupować. Początkowo córka miała bardzo suchą skórę. Teraz jest dużo lepsza i nic się z nią nie dzieje złego, jak smarowanie pominiemy, bo mała jest marudna. No ale jak już mamy, to to zużyję, bo zaszkodzić nie zaszkodzi, a szkoda, żeby leżało i się marnowało.
Ja na początku smarowałam oliwką, ale później zaczęłam używać emolientu i to nam wystarcza. Teraz skończyła nam sie bardzo fajna pianka do kapieli, która też bardzo fajnie nawilżała synkowi skórę.
My aktualnie nie smarujemy skóry kremami po kąpieli. Mały jest myty mydełkiem dla dzici Nivea i to nam wystrcza. Jego skórka nie jest sucha.
ostatnio już przestałam używać oliwki i po kąpieli smaruję balsamem albo mleczkiem, zawsze używam produktów z tej samej serii- płyn i coś do smarowania.
ja po kapieli smaruje córcie Emolientem
U nas córka jest kąpana emlientem więc nie widzę potrzeby aby ją smarować…chyba,że zaobserwuję,że skóra sie przesusza…to wtedy tak…ale kiedy jest ok,to tego nie robię ![]()
Ja smaruje oliwka po kąpieli a czasem w emoliencie kapiemy to niczym nie smaruje ale na zmianę raz tak raz nie zależy od stanu skóry
Ja zawsze po kąpieli prewencyjnie smaruję małego oliwką ale tak delikatnie żeby troszkę nawilżyc mimo wszytsko albo po prostu dolewam oliwkę do wanienki i potem już nie musze:) wolę nawet dolewać do wody bo się sam nawilża i potem nie muszę się bawić przy ubieraniu bo mi szaleje zawsze mały urwis i smarowanie nie jest takie proste ![]()