Ale fajnie od małego takie zaangażowanie we własną toaletą. Podejście samodzielność dobre i jaka piękna więź przy tym
Nie mowie że nie się tak super zawsze udaję wysmarować ale coś tam staram się musnac ale niekiedy też odpuszczam jeśli widzę że nie ma humoru
Artan przyszedł;( ubolewam nad tym no ale taki okres;) kiedyś nawet jak się mała niecierpliwiła to pośpiewałam jej albo dostała coś do zajęcia się: szczoteczkę elektryczną do zębów, tubkę kremu, albo mąż do niej mówił i starczyło, ale teraz coraz zadziej są dni w których mała daje mi się pomasować.
oliwia super że synek tak potrafi na pewno jest z siebie zadowolony:)
Może Aga to tylko chwilowe już niebawem będziesz mogła coreczce tłumaczyć tak że zrozumie że taka pielęgnacja to ma same plusy że to fajna zabawa i dzeki temu ślicznie będzie wyglądać jej skóra i że tak jak mama pięknie wygladać Ja to się już nie mogę doczekać czegoś w stylu " chce tak jak Ty mamo " hmmm
chyba że będzie chlopczyca…
AmiAga po cichutku na to liczę:) Fajnie by było no ale to już zależy od niej:)
Napwno z drugiej strony zmuszać na siłę też nie będę
Pewnie że nie bo mała tylko się zniechęci do tego. Jak u Nas śpiewy nie pomagają i mała się niecierpliwi to jak najprędzej ubieramy i do spania;)
Ja kąpię w oilatum, a po kąpieli smaruję kremem z nivea baby.
Do kąpieli córeczki używam płynu Hipp, skóra jest po nim gładka i mięciutka, więc nie używam oliwki. Jak była młodsza to używałam oliwki z firmy hipp do masażu, ale teraz mała tak się wierci i płacze jak się kąpiel kończy, że dostaje mleczko i od razu idzie spać.
Dostałam fajny kremowy balsam z fimy ziajka bardzo delikatny polecam nie wysusza delikatnie nawilża skórę maluszka
Oliwka podobno nie nawilża skóry, tylko ją natłuszcza…
alutka też słyszałam że oliwka wysusza skórę. ja kupiłam ale dolewałam kilka kropel do kąpieli ale wkurzała mnie ta tłusta wanienka. kupiłam ziajke do kąpieli i jest super.
po kąpieli na początku smarowałam pharmaceris, potem nivea dla dzieci a obecne mam balsam z firmy zwitsal (holenderska) i wszystkie mi się sprawdziły
my cały czas używamy oliwki. synek ma 3 msc i do tej pory nie miał problemów skórnych typu wysuszenie… skóra jest normalna. więc chwilowo się sprawdza ale mamy też balsam dla niemowląt NIVEA i zobaczymy
bo to zależy od skóry i od oliwki bo oliwka oliwce nie równa. niby dla dzieci kosmetyki a potrafią jakiegoś świństwa napakować…
Moj synek ma dwa miesiace na poczatku kapalismy w emolium takze nie uzywalam dodatkowego nawilzania. Teraz kape w nivea sensitive i tez uzywam mleczka tej samej firmy i jestem zadowolona.
Po emolium i podobnych preparatach skóra dziecka jest wystarczająca nawilzona i nie trzeba żadnych dodatkowych kosmetyków. Przynajmniej gdy dziecko nie ma problemów skórnych. Używam teraz ziaji emusli natluszczajacej do kąpieli i też nie stosuje nic do ciała. Smaruję tylko twarz i za uszami dziecka kremem nivea.
Jajeczko89 ja również od początku stosuje tą emulsję i jest super faktycznie bardziej jest tłusta i w sumie po kąpieli nie trzeba dodatkowych nawilżaczy
my smarujemy ale to taki nasz rytuał że mąż robi masażyk przed snem synkowi
Dominika1990 doskonale wiemy i się przekonaliśmy że kosmetyk nie równy kosmetykowi tylko u nas z pampersami tak było, DADA okropność, PAMPERS najlepsze. a u innych jest odwrotnie.
ja po ziajce też teoretycznie nie musiałabym smarować dziecka balsamem, ale tak mi to weszło w nawyk, że i tak smaruje. dodatkowo masażyk dziecku robię więc same plusy widze smaruje póki mały się daje
ja również długo stosowałam z ziajki natłuszczający płyn do kąpieli i wtedy nie smarowałam już niczym . Teraz używamy czegoś co się koniecznie pieni a po kąpieli smaruje tylko od czasu do czasu. Co za dużo chemii to jednak niezdrowo, a skóra małego dziecka nie wymaga według mnie codziennego natłuszczenia. Oczywiście pisze o normalnej skórze bez problemów.
z checia kupiłabym to cudo do kąpieli ale nie mamy wanny więc nam zostaje smarowanie skóry na bieżąco…teraz jak maluch jest starszy to zdarza mi sie tego uniknąć…ale staramy sie… jak jest zimno to smaruje oliwką…jak ciepło balsamem
Też nie mam wanny , ale nalewam wody do brodzika od prysznica . W prawdzie brodzik jest płytki, ale wystarcza .