Czy przyszła mama może być organizatorką babyshower?

Teraz telefony mają takie fajne aparaty, że z pewnością zrobicie sobie fajne zdjęcia;)

No 350zl na kawalerskie to mega dużo. Zwłaszcza jak faceci tylko siedzą i piją % hehe. 

Tak do 100zl to wydaje mi się fajna i niezbyt obciążająca składka jest ;)

350zł to i tak jeszcze względnie 😊 nasz znajomy miał iść ostatnio na kawalerski i składka była po tysiaka 

No trochę dużo 

Wszystko zależy od atrakcji. Kawalerski/panieński więcej będą kosztować od baby shower. Chyba, że będą organizowane wyłącznie w domu.

Każde wyjście czy wyjazdy to jednak dodatkowe wydatki.

No to fakt, impreza w domu nigdy nie będzie taka droga. Zakupy spożywcze są dużo tańsze niż różne wszelkie atrakcje. Jedynie z prezentem można przyszaleć, ale jak jest dużo osób to też te koszta się dzielą.

składka tysiaka?:) kurde to tak spytam ile na wesele sie teraz daje?:p

To pewnie był jakiś wyjazdowy kawalerski na weekend :P teraz taka moda żeby wynająć sobie domek i zamiast wieczoru robi się cały weekend ale wtedy wiadomo, że frekwencja będzie już mniejsza bo nie każdego na to stać 

Byłam na takim Panieńskim u szwagierki w maju wynajęliśmy domek na weekend nad wodą super przyjęcie i cicha okolica w sumie impreza też nie wyszla aż tyle

U nas moda na kawalerskie na domkach, więc z jedzeniem, alko i noclegiem ew. Jakaś atrakcją i prezent dla młodego zwykle składki wychodzą ok 350 zł.. też myślę że dużo ale mój mąż nie raz organizował takj wyjazd i niestety nie da się zamknąć w mniejszej kwocie przy tych wszystkich kosztach.. jeszcze w tym świecie. Ale składka tysiak to już przesada, to ile wtedy na wesele trzebaby było dać heh 

Tysiak na słodke na kawalerskie? :O loo matko xD to chyba bym wolała nie iść na taką imprezę, no bez przesady xD

U szwagierki na panieński skladalysmy się po 250 zł od osoby z wynajęciem domku

Takie imprezy około tysiaka to naprawdę all exclusive :p w sumie teraz modne są jakieś weekendy w spa i innych takich to koszty są dużo większe. Ja byłam na panieńskich domowych to udawało się wyrobić w budżecie do 150 na osobę i alkohol zazwyczaj co kto przyniesie :) 

Takie świetne są imprezy ale czasem koszta duże  

aniss, LOL  :D, 1000 zl w zyciu bym nie dala :D co to za pomysl w ogole

mielismy wesele w tym roku, srednio 300 zl od osoby dostalismy co uwazam ze to bardzo duzo

To dużo 

Anabana no dla mnei też kosmos;) kilkanascie lat temu pamietam panienski na który byłam zaproszona i była kwota powalajaca na kolana i po prostu nie poszłam ze wzgledu na składke;( niebyło mnei stać;) mysląć jeszcze o zakupie garnituru kiecki butów na wesele no i przede wszystkim dac coś jeszcze w koperte;) 

Teraz ceny nie są małe ale jak większą grupa się zbiera to koszty się dzielą i zmniejszają za osobę 

To nas wesele wyszło mocno na plus bo ja mam sporo Russell rodzeństwa, mój mąż też, rodzice pomogli i się uzbierało. Goście tak średnio 500zl od pary dawali. A memu na osobę wyszło 300zl. 

My jak z mężem idziemy na wesele to dajemy 800-1000zl na prezent żeby jednak młodzi coś mieli z tego wesele. 

No teraz się na wesele przynajmniej ten 1000 zł daje bo menu jest drogie i chociaż oddaje się to co młodzi zapłacili