Cześć dziewczyny, jak myślicie czy można być organizatorem swojego babyshower? Czy raczej powinna to być impreza organizowana przez koleżanki przyszłej mamusi? U mnie wypadało by dużo gości, bo jeśli wszyscy przyjdą do ok 18 osób, więc nie zmieścimy się w mieszkaniu... pomyślałam,żeby wspólnie wybrać się do jakiejś knajpki gdzie wspólnie coś zjemy i wypijemy bezalkoholowego i może jakiś torcik, co wy na to? A kto będzie miał siły i czas ew. jeszcze do mieszkania. Nie jest to takie typowe babyshower, ale w jakiś sposób jego namiastka �
kto ci zabroni ? Twoje zycie :)
Jasne że tak, to Twój sposób na przekazanie informacji o płci najbliższym,
Pewnie, czemu nie? Nawet takie baby shower jest lepsze, bo sama wiesz w jaki sposób je najlepiej spędzić :)
Oczywiście, że tak. Z pewnością będzie to bardzo miłe spędzony czas;)
Pewnie że tak kochana Organizuj tak jak chcesz tak żeby tobie było wygodnie Żebyś czuła się zadowolona i spędziła miło czas ze znajomymi To tak samo jak Ludzie organizują śluby i wesele Jedni robią huczne na dość dużą liczbę osób a inni wychodzą poza te wszystkie normy i przyzwyczajenia i robią na przykład na 20 najbliższych osób tak samo w tej sytuacji Zrób sobie tak jak ty uważasz oczywiście Może poproś jakąś tam najbliższą jedną koleżankę przyjaciółkę o to aby pomogła ci to wszystko zorganizować tak aby nie wszystko było tylko i wyłącznie na twojej głowie ogólnie zaangażuj się i zrób sobie to tak jak ty marzysz
Jeśli masz ochotę i siłę na zorganizowanie sobie babyshower to czemu nie, super opcja żeby spotkać się z koleżankami przed urodzeniem dziecka bo później może być gorzej :)
Pewnie że tak, przecież ta impreza to dowolność. A sama wiesz najlepiej kogo chcesz zaprosić i jak byś chciała żeby ta impreza wyglądała. Koleżanki Ci najwyżej pomogą, im też będzie łatwiej Ci pomóc jeśli będą wiedzieć co mają robić.
Pewnie, że możesz sobie zorganizować taką imprezkę i przynajmniej będzie tak jak Ty sobie to zaplanujesz ;) Ja tez myślę nad tym żeby sama zaprosić koleżanki i urządzić takie babyshower właśnie :)
oczywiście że tak, sama będziesz wiedziała jakie motywy chcesz dekoracji i uważam że babyshower jest bardzo fajną pamiątką
Pewnie, ja też miałam baby shower u mnie w mieszkaniu bo tak mi było wygodniej :) Znajomi pomogli w przygotowaniach, każdy coś przyniósł z przekąsek i było super :)
Niby z jednej strony się utarło że taką imprezę organizują koleżanki kobiecie która jest w ciąży i przeważnie jest to impreza niespodzianka O której ona wcześniej nie wie Oczywiście super sprawa Ale ja osobiście miałabym problem z zorganizowaniem komuś takiej imprezy inaczej gdybyśmy były taką paczką kilku dziewczyn to może i tak ale jeżeli nie ma się takich wspólnych znajomych takiej grupki to ja nie wiedziałabym kogo dokładnie zaprosić tej danej dziewczynie na imprezę tak żeby faktycznie były te osoby z którymi ona chce spędzić taki cień bo niż wieczór inaczej jeżeli organizujemy komuś na przykład wieczór panieński wtedy jest chyba trochę łatwiej bo po prostu szukamy gości wśród listy gości weselnych a tutaj w przypadku kobiety w ciąży chyba nie wiedziała bym Komu mam wysłać zaproszenie i kogo poprosić o pomoc Więc to chyba nawet lepsza opcja jak ta dana kobieta w ciąży również jest zaangażowana w przygotowania przynajmniej wybiera to co jest w jej guście i taką listę kobiet gości w których towarzystwie będzie czuła się rewelacyjnie
Ja myślę że czemu nie jeżeli mama ma ochotę na coś takiego A na przykład wie że nikt za nią tego nie zorganizuje to nie ma się czym przejmować
Wydaje mi się że jest to kwestia indywidualna jednak rzadko się słyszy że ktoś sam taka imprezę organizuje dla mnie to jednak nie ma znaczenia jeśli masz pomysł , motyw przewodni to działaj chętnie się może czymś zainspirujemy :) torcik to super opcja jak dla mnie to już Bardzo dużo wystarczy torcik jakiś szampan typu picollo i np jakiś balon z motywem przewodnim i już jest super opcja :)
Dokładnie tak czasem duzo nie trzeba a liczy się gest i sam wspólnie spędzony czas
Świetny pomysł fajnie tak spędzić czas
Tak dlaczego nie . Przyszła mama także sama może zająć się organizacją takiego przyjęcia zapraszając najbliższe przyjaciółki . W moim przypadku zorganizowała baby shower dla mnie koleżanka jako niespodziankę.
Jak koleżanki organizują, koszty takiej imprezy rozkładają się na ilość osób zaproszonych tutaj jeśli ty organizujesz musisz liczyć się z tym że to Ty pokryjesz całkowity koszt
No właśnie, u mnie jest zbyt duże towarzystwo... Niby wiadomo kto to miałby być bo to ekipa z panieńskiego, ale jednak już duże wyzwanie dla kogoś kto raczej myślałby o małej niespodziance. Ja zaproponowałam moim koleżankom i powiem wam dziewczyny że wszystkie potwierdziły chęć i obecność! Jest mi mega miło z tego powodu i wiem, że wyjdzie z tego coś fajnego :) mimo że to ja jestem tego prowodyrka
Ja bym wolała np jakiś balon żeby zrobić pamiątkowe zdjęcie i wybrać się gdzieś na kawę i ciastko i to by było super dla mnie i dać mamusi jakiś drobny upominek dla niej albo dla dziecka i myślę że takie coś każda jest w stanie zorganizować bo nie wierzę że nie