Czy da się poprawić wygląd piersi po ciąży?

Cześć. Mam na imię Milena i miło mi Was poznać 🙂

Przychodzę do Was z takim zapytaniem. Otóż 25.06.2021 urodziłam pierwsze dziecko (synka). Małego karmiłam piersią przez pół roku, po czym odstawiłam. 

No i jak skończyłam karmić to moje piersi teraz są takie nijakie (jak flaczki). Szukałam czegoś na ujędrnienie i podniesienie, ale w internecie jest tyle różnego rodzaju dziadostwa, że strach wybierać...

Trafiłam na coś takiego piekny-biust.pl . Myślicie, że się sprawdzi? Opinie ma w większości pozytywne. Może któraś z Was już go stosowała i podzieli się opinią? 

W najgorszym wypadku, jeśli nic nie pomoże, zapraszam na priv po bluzki z dekoltem, bo mam ich sporo, a nie bardzo mam jak nosić teraz 😕

Trzeba próbować wszystkiego jak to mówią według mnie warto zasięgnąć opinii w internecie czy na innych stronach i sprawdzić co ludzie piszą którzy faktycznie stosowali :) 

moim zdaniem już w okresie ciąży czy laktacji powinny odbywać się masaże, oliwkowanie i pielęgnowanie piersi

Ja słyszałam o tabletkach perfekt biust ale nwm bo nie stosowałam jeszcze chce je przetestować dopiero 

Ja w tym temacie nie doradzę, ale raczej konsultowałabym to z kimś kto się na tym zna ;) nie stosowałam wiec nie wiem czy efekty są jakieś porażające. 

Preparaty na biust z tej oferty wyglądają ciekawie ale nie stosowałam ich więc nie mogę się wypowiedzieć. Jednak jest też wiele innych sposób by poprawić wygląd piersi po ciąży . Przede wszystkim peelingi ujedrniajace częste szczotkowanie lub masaż okolic piersi. Warto zainwestować takze w biustonosze typu push up które podniosą piersi 

Wydaje mi się że takie środki zbyt wiele nie pomogą. Tak jak wszystkie serum, które mają zwalczyć rozstępy czy cellulit. Pewnie lepsze działanie było by gdybyś ich używała w czasie ciąży lub laktacji. Mimo wszystko uważam że warto spróbować. Sama teraz karmię i moje piersi stają się takie wyciągnięte, stosuję krem do biustu od BodyBoom Mama, ale nie widzę jakiś efektów wow.

Ja też bym nie wierzyła w te kremy, hak dla mnie to naciąganie na kasę tylko. Ja jak już bym coś próbowała robić w kierunku poprawy piersi bez operacji to byłby to taping i modelowanie piersi poprzez masaż. 

Wydaje mi się że metody typu olejowanie ,masowanie itp bardziej się sprawdza wpłyną na krążenie i ujedrnia 

szczotkowanie :)

Rzeczywiście trzeba by było zapytać kogoś kto używał takich preparatów i czy to cokolwiek pomogło. Ja nie jestem zwolenniczką tego typu rzeczy i nie sądzę by w ten sposób dało się samemu powiększyć piersi, gdyby to była prawda to by nie było tyłu operacji plastycznych :P 

Te preparaty maga nieraz też wyrządzić krzywdę, więc trzeba na nie uważać i się zastanowieniu nad tym czy chce się je stosować 

Szczotkowanie chyba jest dobre ale na crlulit czy rozstępy a nie żeby sobie coś powiększyć :) sama szczotkowalam uda i cos mi to dało 

Szczotkowanie pomaga na ujedrnienie ciała i masaż . Sama robiłam w ciąży i po ciąży peelingi ujedrniajace i naprawdę poprawiają wygląd skóry jest bardziej napięta

Potwierdzam! Szczotkowanie jest super na rozstępy, nawet przy bardzo nieregularnym szczotkowaniu jak w moim przypadku 😁

Dokładnie regularność to podstawa bez tego nie jest się w stanie uzyskać takich efektów jak należy niestety to tak jak z dietą i ćwiczeniami 

Racja trzeba robić to regularnie i wtedy będzie widoczny efekt

Regularność to podstawa 

Ja proponuję ćwiczenia, kremy ujedrniające  biust i dobrze dobrany biustonosz. 

a czy na cellulit szczotkowanie też pomaga? bo mówicie o tym szczotkowaniu na sucho prawda?