Czosnek

To ja jestem. Tych mam ktore jadły wszystko a dzieci nie miałt objawów brsuwakowych 

Oczywiście jest kilka alergenow które przechodza do mleka matki, ale tez tak jak piszecie układ pokarmowy maluszka nie jest jeszcze rozwinięty a czasem to po prostu dyschezja niemowlęca 

Maminkandzinka pierwsze słyszę coś takiego,  córka ulewala czasem takim serkiem, a raczej jej nie przegrzewałam, bo w domu w zimie miała tylko body na długi rękaw albo pajacyk :o 

Skąd takie info?

Mój syn ulewal fontanną był raz przegrzany ale to z tego powodu wyszły mu potówki pierwsze słyszę że po przegraniu może ulewac dziecko

Tez pierwszy raz słyszę o tym , ze przez przegrzanie dziecko ulewa.. 

tak ja tez o tym słyszałam i jak przegrzeję córkę (najczęściej jak gdzies jedziemy autem bo wtedy jest naubierana i ciepło jej) to po niedługim czasie wymiotuje takim ściętym mlekiem wlasnie. nie jest tego dużo ale praktycznie za każdym razem tak to wygląda. 

Tak jak teraz o tym myślę to może trochę jest w tym prawdy. Ostatnio syn po spacerach czy wyjazdach kiedy za ciepło go ubiorę to ulewa twarożkiem. Nie pomyślałabym wcześniej, że to od przegrzania.

Ja nie zauważyłam nigdy takiego czegoś, bo nie przegrzewam syna. Na anatomi dostaliśmy taki wykład o przegrzewaniu, ze wole ubrać cienko i w razie wu do plecaka spakować dodatkowo coś lub kocyk. a do samochodu rozbieramy syna do bluzki, nigdy nie jeździ w kurtce , a wcześniej nie jeździł w kombinezonie 

Ciekawe info o tym przegrzewaniu i połączenia tego z ulewaniem, i rzeczywiście poczytałam trochę w necie, że to dosyć częste zjawisko. Człowiek uczy się całe zycie 

Faktycznie też o tym nie wiedziałam że mogą być to objawy przegrzania 

Tak tak takie ulewanie twarożkiem to wynik przegrzania właśnie. Bo to człowiek zawsze chce żeby dziecku ciepło było więc zawsze naubiera a potem przegrzeje

Kurcze a właśnie czasem się tak zdarzało, że córka po jakimś czasie od karmienia ulewala serkiem. Szkoda że tego wcześniej nie wiedziałam, bo wydawało mi się , że ubieram ją odpowiednio

Lepiej czasami trochę mniej ubrać dziecko niż właśnie za bardzo i go przegrzać. Najlepiej sprawdzać temp. Na karku

Tak dlatego nie należy przesadzać stosownie do pogody i do temperatury jaka panuje w domu

Ja na początku dziecko ubierałam aż za bardzo właśnie i u nas były potówki. Jak zaczęłam ubierać lżej to potówki się skończyły

Ja się właśnie dziwię, bo na karku była okej temperatura, poza upałami w lecie też nie było potowek.

Może była jakaś inna przyczyna tych ulewan z serkiem

Mój synek raz był przegrzany i pojawiły się potówki miał czerwone policzki potówki na ciele i karku. Pocił się wtedy strasznie jednak ulewan serkiem nie było 

Możliwe,  że dziecko jest przegrzane a ma zimne nóżki i rączki? 

Dobrze wiedziec nie mialam kompletnie pojecia ze ulewanie w tej formie to wynik przegrzania ile człowiek sie caly czas z tego forum dowiaduje

Pierwsze słysze, że czosnek wpływa na smak mleka. 

Ja mam zawsze problem z ubraniem dziecka. Ja jestem typem zmarzlucha i mam wrażenie, że jeśli mi jest zimno to dziecku też :)