Czopki czy zawiesina skuteczniejsze na ząbkowanie

Tez mieliśmy pedicetamol ale gdzieś mi się zapodział podejrzewam ze u teściów został . w aptece teraz polecili mi ibum i głupia byłam ze wzielam na mojego dzieciolka działa tylko chwilowo i to po dłuższym czasie a pedicetamol działał po chwili i na długo . pomógł nam po szczepieniu i przy zabkowaniu . No i fajnie się go dozuje .

Lepsze czopki. Szybciej dzialaja. Slyszalam o lancuszku z bursztynow na zabkowanie. Czy dziala…? Ciezko powiedziec my jeszcze przed

Mój maluch zaczął zabkowac w wieku 6 mies. a towarzyszyła temu zawsze gorączka. Podawałam mu paracetamol w syropie i spokojnie mu to pomagało. Czopki zalecila mu pediatra tylko wtedy gdy temperatura jest bardzo wysoka bo czapek działa szybciej niż syrop.

Z czopkami dla niemowląt trzeba uważać, nie można ich zbyt często używać choćby z tego powodu że dziecko się przyzwyczaja szybko i nie potrafi zrobić samo kupki bez czopka… Nie jestem zwolennikiem czopkow, użyłam dwa razy przez 7 miesięcy przy zatwierdzeniu, inne dolegliwości leczymy w inny sposób niż czopkami.

czopki mają przewagę tym,ze nie da sie ich zwymiotowac, dzieci czesto zwracają zawiesiny, zwłaszcza na pusty brzuszek, kiedy trzeba w nocy podac, a przyzwyczajaja sie do czopków na zaparcia, nie tych przeciwgorączkowych bo ich nie mozna przeciez stosowac długo tylko doraźnie

Czopek zdecydowanie szybciej działa, ale za często nie można przyzwyczaić ze względu że dziecko może się przyzwyczaić do robienia kupek przy ich pomocy. Do gorączki jak najbardziej bo szybko zbijaja temperaturę.

Świetne przy ząbkowaniu sa szopki Virbucol, pisałam o nich wcześniej. Działaja wyciszajaco przy ząbkowaniu,przy gorączce i bolach roznego pochodzenia. U nas przy bolesnym ząbkowanie sprawdzaly sie rewelacyjnie, dawalam córce na noc. Można je brac maksymalnie 3 dni nie dłużej. W ciągu dnia na zabki pomagał Dentinox albo Camilia.

A tak z ciekawości kiedy podajecie czopki tzn. Jak się wtedy dziecko zachowuje,że to już czas na coś mocniejszego a nie tylko na maść?

Ja podawalam kiedy moja córka płakala i wiedzialam ze jest to płacz na ból, a przy tym pchala palce do buzi. Teraz nuz dawno nie podawalam jej nic na zabki bo calkiem niezle sobie z tym radzi. Ostatnio czwórki wyszly jej bez zadnych objawów;)

Ewelina to pozazdrościć. Moja córa przy czwórkach pierwszy raz miała gorączkę.
Tina, ja podawałam głównie w nocy, kiedy córa po godzinie, dwóch ciągle nie mogła zasnąć, płakała, budziła się nawet śpiąc ze mną czy przy piersi. Podawałam wtedy paracetamol w czopku i córa potem ładnie zasypiała. Podawałam w ostateczności zawsze.

Skoro wątek o Viburcolu, to chciałam zapytać, czy któraś mam bierze udział w konkursie owego leku? spokojdziecka.pl - Blog tematyczny o rodzicielstwie.

Widzę tam zdanie, że w kalendarzu znajdą się zdjęcia nie tylko naszego dziecka, ale to będą zdjęcia dzieci, które dostały się do półfinału z trzech etapów. To już wolę zasady zrobić kalendarz taki, żeby były tylko zdjęcia mojego dziecka.

Z tego co przeczytałam, to w finale cyt. “Finaliści otrzymają nagrodę oraz kalendarz na 2018 rok, którego karty i okładkę ozdobią nagrodzone w finale zdjęcia.
Wyniki finału ogłoszone zostaną 30 listopada.”
Aż spytam na FB, bo tam najwięcej się dzieje w związku z konkursem.

https://mataja.pl/2015/07/co-gryzie-male-dzieci-mity-zwiazane-z-zabkowaniem-i-sposobami-na-nie/

I nas synek tez goraczkowal przy niektórych zabkach i mial.tez lekki katarek i ja mu podawalam raz czopki przystosowane do wieku bo sa rozne mg…paracetamolu. A czasem na przemian dawalam ibum i i nas sie najbardziej sprawdzal ibum.

Moja córka nie gorączkowała. Za to strasznie ją dziąsła bolały i swędziały. U nas jak na razie Camilla się dobrze sprawdza.

U nas zawsze przy ząbkowaniu pojawiał się karat i marudzenie. Nigdy gorączka.

Temperaturę można zbić biorąc kąpiel w wodzie która jest chłodniejsza o dwa stopnie od temperatury ciala. Albo inny naturalny sposób na zbicie gorączki to włożyć do skarpetki plaster cebuli.

A jakie działanie ma ta cebula w skarpecie? Troszkę tego nie rozumiem?
U nas przy pierwszym ząbku ja k na razie nie był potrzebny lek p/gorączkowy. Żel Dentinox w zupełności wystarczył.

Wkładasz plaster cebuli do jednej tylko skarpety i zakładasz skarpete na noge. W ten sposób zbija się gorączkę naturalnym sposobem. Choć niektórzy na przykład używają cytryny. U mnie w domu brat ciężko zachorował miał 40 stopni gorączki i mama się każdego sposobu trzymała by zbić tę gorączkę. A i tak wylądowali w końcu w szpitalu. W jednym szpitalu byli miesiąc czasu i nic. Antybiotyk za antybiotykiem a gorączka jaka była taka jest. W drugim szpitalu tydzień czasu i się poznali co było. Ale powiedzieli że teraz jak brat zachoruje to w żadnym wypadku antybiotyku nie brać bo dziecko ma popsuty organizm od tych antybiotyków.