Hejka mamusie ?
powiedzcie czy Wasze maluszki tez miały czkawke, będąc w waszych brzuszkach.
U mnie są raz dwa razy dziennie i to juz od dluzeszego czasu. Brzuszek podskakuje razem z maleństwem czy zjem czy nie po prostu jest. podzielcie się jak to u Was było ?
Był taki wątek na forum
https://lovi.pl/pl/forum/1/1547
tak jak Aleksandra pisze jest taki wątek :)
Ale odpowiadając na Twoje pytanie , to tak moja córka miała często czkawkę i nie ważne co jadłam i co piłam :) To jest normalne zjawisko:) A w sumie to do teraz ma często czkawkę :)
Moje dziecko chyba nigdy nie miało czkawki w brzuchu, teraz tez rzadko miewa. Taki urok chyba.
Moja córcia miała czkawkę bardzo często będąc jeszcze w brzuszku. Nieraz nawet częściej niż cztery razy dziennie miała czkawkę będąc jeszcze w brzuszku i to właśnie pod koniec ciąży. Być może dlatego, że pod koniec ciąży dzieci są większe to bardziej to wówczas odczuwałam. Po narodzinach nadal często występowała czkawka u córeczki. Czasem nawet czkawka pojawiała się prawie po każdym karmieniu. Po prostu Twój maluszek łapczywie wypija wody płodowe i stąd pojawia się ta czkawka.
Moje obie córki miały czkawki jeszcze w brzuchu,młodsza to nawet po 10-15 minut i zdarzało się ze kilka razy dziennie.Po urodzeniu miewała również czkawki ale już krótsze i żadziej.
Aleksandra podałaś link do wątku który już istnieje a teraz komentujesz zdublowany o co chodzi? O ilość komentarzy?
W ten sposób na forum robi się mega bałagan.
Proponuję przenieść dyskusje właśnie tam wystarczy odświeżyć i każdy będzie widział ;)
Sama sobie zaprzeczę, ale nie rozumiem, po co jak podajecie linki to i tak dodatkowo to komentujecie.
Patrycja, też myślę, że chodzi o ilość komentarzy, a bałagan jaki się tworzy już nikogo nie interesuje.
Patrycja.Niedopytalska, wstawiłam linka, ponieważ myślałam, że tam będą dodawane nowe komentarze aby nie dublować wątków. Jednakże skoro tutaj są nowe komentarze to i swój komentarz wstawiłam tutaj.
No i właśnie w ten sposób robi się niepotrzebnie bałagan ;)
Mi nieraz młody w brzuszku czka :D. Śmieszne uczucie
Mój czkawkę ma najczęściej jak coś zaczynam jeść, pewnie jak poczuje jakiś ciekawy smak to zaczyna łykać płyn owodniowy jak szalony i nawet teraz jak to pisze czuje jak cały podskakuje
Dziewczyny,albo ja tu czegoś nie rozumiem albo wy...
Nie czytacie poprzednich komentarzy? ?
Tak ?mam to samo. Trzecia ciąża więc u mnie troszkę doświadczenia jest. Nawet fajne uczucie. Dużo dziewczyn odczuwa takie czkanie
Pewnie każdy wcyhodzi z założenia Aleksandry, że skoro już jesdna osoba skomentowała to ja też, a co będę gorsza? I każdy swój komentarz na zasadzie kopiuj wklej teraz może wstawić.
Ja czekam, aż admini będą usuwać zdublowane posty, wtedy nikt by głupio nie komentował, aby nabić liczbę, bo i tak by to było usunięte.
Ja kończę już swoje nabijanie komentarzy, bo aż szkoda mi słów.
Co do ilości komentarzy to jestem tu już chwilę i gołym okiem widać komu zależy na testach kiedy jest coś bardzo cennego... Dziewczyny które jesteście tutaj dłużej też to widzicie? W tym miesiącu niezły tu ruch ciekawe czy redakcja ma podobne zdanie do mojego? Już nie długo się okaże jak marzec minie :)
Powielanie wątków to problem już od dłuższego czasu a jest to wina nie czytania regulaminu który na prawdę jest bardzo czytelny ;) przecież będąc tu każda z nas powinna go znać i się do niego stosować! ?♀
Chyba każda z nas chce moec swój wyjątkowy wątek :) mi to akurat nie przeszkadza więc się wypowiem- miałam taką sytuację tylko kilka razy- była śmieszna ale fajnie się to wspomina :)
Susane ale taki wyjątkowy zdublowany wątek redakcja może usunąć. Jest masę tematów, problemów o które możemy zapytać ale po to jest lupka żeby z niej korzystać :)
Tobie nie przeszkadza innej mamie też i dlatego tak się dzieje. Wiadomo że dołączają nowe mamy i ja to rozumiem jak najbardziej też kiedyś byłam początkująca inne dziewczyny miło mnie tu przyjęły ale najlepiej zacząć od regulaminu i poruszanie się tu staje się łatwiejsze i bardziej czytelne ;)
Oj pamiętam ten czas czkawki w brzuszku, fajne uczucie nie pamiętam już w jakich okolicznościach i przez co się to działo i kiedy przechodziło. Czasem powiem szczerze że brakuje mi tego brzuszka, tego uczucia, wszystkich doznań, ale na 3 dziecko raczej się już nie zdecyduje.
Ja pierwszo nie widziałam co się dzieje dopiero po jakimś czasie dowiedziałam się że to dziecko ma czkawkę