Ale urodzić bliźnięta i o tym nie wiedzieć to szok dla rodziców największy chyba.
MAM nigdy nie mówi nigdy ![]()
Witaj na forum #teamLOVI!
Ale urodzić bliźnięta i o tym nie wiedzieć to szok dla rodziców największy chyba.
MAM nigdy nie mówi nigdy ![]()
A ponad 30 lat temu kiedy nie było tak wszystkiego wszędzie to totalny szok. Mama miała gotowe jedno ubranko na wyjście ze szpitala…
Kasia chyba przez to nasze pisanie śniło mi się że bałam się mężowi powiedzieć ze jestem w trzeciej ciąży haha
Czy mozna przed porodem przyczepic do nosidelka, wozka juz czerwona kokardke czy lepiej po porodzie to zrobic?
Mamasita wyczuwam zabobon. Jeden że musi być kokardka czerwona a drugi że nic nie robić przed porodem. Tak więc odpowiem pytaniem :czy zamierzasz wszystko kupować po porodzie?
Nie wiem jak tłumaczył się ten lekarz ale afera była niezła z tego co wiem. Masakra nagle się okazuje ze jeszcze jedno dziecko człowiek kompletnie nie przygotowany.
Najgorzej wózek, bo trzeba bliźniaczy, a nie wiadomo czy sklep przyjmie zwrot w takim przypadku
Tu racja - człowiek nastawil się zakupowo na jedno A co do czego jest dwójka i w domu jedno wielkie nieprzygotowanie
Marta ale historia…
Dość że ciąża bliźniacza to jeszcze dwa inne porody… Masakra. Ta kobieta musiała być przerażona !
A z tym wózkiem to faktycznie przerąbane… Teraz wózki są takie drogie a ten bliźniaczy to już w ogóle…
Mamasita jak zawiązałam wstążke już po porodzie ![]()
Wszystko inne to nie problem w dzisiejszych czasach łatwo można dokupić czy fotelik czy łóżeczko ale wózek to po prostu pojedynczy się nie przyda
Nic tylko wspolczuc takiej kobiecie - naprawde. Historia niebywala …
Mnie zadziwia jak można nie widzieć na usg, że jest dwoje dzieci. Moja ginekolog na początkowych wizytach szukała ewentualnego drugiego dzidziuśka, rutyna Siw wdarła i tyle
Mamasita ja w ogóle nie miałam czerwonej wstążki. Czerwona wstążka jest zabobonem ale jeśli ktoś chce i wierzy w jej czarodziejką moc może ja przyczepić do wózka już przed porodem. ![]()
Moja też szukała czy nie ma dwóch serduszek.
A jeśli chodzi o historie to całe szczęście takie nie zdarzają się często.
No tak wózek najgorzej bo co po takim pojedynczym wózku. Mój lekarz tez odrazu szukał drugiego serduszka. Szok. Kasia masz racje całe szczęście ze to nie zdarza się zbyt często.
Ja swoją ginekolog od razu pytałam “na pewno jedno” śmiała się, ale przestała jak jej powiedziałam że mam blizniaczke i teść ma bliźniaka
Mama - ciąża blizniacza w drugim pokoleniu rzadziej, częściej w trzecim
czyli Twoje dzieci mogą liczyć na bliźniaków he he
choć to też nie powiedziane na 100%
Z mojej strony w rodzinie były bliźniaki niestety dziewczynka kilka dni po porodzie zmarła i został chłopiec mój wujek ale tez się zastanawiałam czy nie będą bliźniaki skoro w genach coś jest
Mama_Arka_Martynki juz wszystko mam kupione dla maluszka.
Troche przesadna jestem
Też tak myślę, że moje dzieci będą “obciążone” ![]()
Marta oj to tragedia, nie wyobrażam sobie nawet bólu rodziców…
Mamasita ja też szybko wszystko kupiłam przy pierwszym dziecku przy drugim dokupowalam na ostatnią chwilę ![]()
Bliźniaki generalnie idą co drugie często trzecie pokolenie. U nas w rodzinie też byli bliźniacy.
No za jakieś 20 lat się dowiem jak to będzie u moich dzieci he he trochę sobie poczekam
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.