Czas na dużą wannę - kiedy?

Ja zaczęłam synka kąpać w wannie jak już dobrze siedział miał skończone pół roku.

AmiAga - nie ma co się śpieszyć; ) to musisz sama poczuć; )

Ja jeszcze pociagu do dużej wanny nie czuję :-), bo wychodzi nam kąpiel w wanience dzidziusiowej. Wanna domowa jest zabudowana i musiałambym się mocno schylać by kontrolować małą a przy tej plastikowej siedzę sobie na podłodze i się pluskamy.

Do wanny duzej jednak bym sie odwazyla wejsc z corka wtedy gdy by stabilnie siedziala. Chyba, ze… weszlabym z nia tylko po to zby polezala na kolanach u mnie :wink:

Ja również póki co kąpię synka w plastikowej wanience mimo, że ma już pół roku. Mnie tak wygodniej, a i on ma z tego dużo radości. Na pewno kiedyś przerzucimy się na dużą wannę, ale na razie nie czuję takiej potrzeby. :slight_smile:

jak Zoś miała kolki, to kąpałam ją w dużej wannie :slight_smile: Pierwszy raz gdy miała tydzień - napuściłam wody do całej wanny, sama opłukałam się pod prycznicem i weszłam do wanny w bieliźnie i z 30 minut tak plywała. Brzuszek się rozluźnił. kolka przeszła, przestala płakać i chyba czuła sie jak w moim brzuszku :slight_smile:

Mała wanienka dla nas juz też robi się za mała obecnie, ale mam nadzieje, że zacznie siadać i będzie sie w wanience bawić zabawkami - bo jednak jest rożnica w zużyciu wody :stuck_out_tongue:

Od 6 miesiąca kąpiel dziecka odbywa się w brodziku prysznica. Nie mam wanny a z wanienki dziecko próbowało uciec.

Dwa tygodnie temu i tydzień temu (coś koło tego) odbyła się pierwsza kąpiel w wannie, najpierw ze mną, kolejna była z Tatusiem. Mała była baaardzo zdziwiona, wiadomo inny kolor na ścianach, wanna biała, duża. Oczy miała ogromne. :slight_smile: Wiadomo z czasem będzie więcej frajdy. :slight_smile: A do pomocy używamy leżaczka do kąpieli.

:smiley: pamiętam jak pierwszy raz mężowy dałam takie 3 tygodniowe dziecko pod prysznic, bo chciałam żeby je opłukał :smiley: Jego zdziwienie było tak duże a przerażenie tak wielkie że do tej pory mam banana jak sobie przypomnę jego wyraz twarzy :stuck_out_tongue:

Moja 2 letnia córka nadal kapie się w wanience, ktora ma około 102 cm. Siedzi w niej, kładzie się na plecki. Czuję się w niej bezpiecznie i może poszaleć.

ja myślę tak 3 lata i to jest odpowieni taki wiek do takich kapieli

Mój syn odkąd siedzi stabilnie kąpie się w dużej wannie.

Ja kapie córkę odkąd skończyła 6 miesięcy w dużej wannie 

Jeśli dziecko już ładnie samo siedzi to można kąpać w dużej wannie ale takiemu maluszkowi lepiej chyba wlac wody do mniejszej wanienki niż 2 razy tyle wody do dużej wanny 

Koło roczku myślę że dziecko już fajnie będzie się kąpać w dużej wannie. 

Jak dziecko dobrze siedziało. I pewnie przede wszystkim ;)

Najważniejsze żeby już samo siedziało 

Duza wanna to dużo wody tzn wiecej niz do wanienki a przy tych cenach teraz za wszystko to do póki się mieści w wanience to moze niech się tak kapie heheh chociaż dla dziecka tez wieksza frajda jak ma wiecej miejsca i moze sie pochlapać czy kapac z tona zabawek :)

U nas to zabawek cała wanna i z wody nie chce corka wychodzić 

U mnie córka jak dobrze siedziała to często robiliśmy takie kapiele w wannie , dużo piany , coś grającego i masa zabawek , mata antypoślizgowa i była zabawa :) ważne by dziecko już dobrze siedziało to jest priorytetem