my wanny nie mamy tylko prysznic więc póki co wanienka może zmienimy mieszkanie jak mały będzie miał rok to jeśli będzie wanna to chętnie go tam przeniosę
ale wanienka to dla nich ogromna frajda, mogliby godzinami się moczyć
A ja teraz już nie sadzam małego w wanience tylko myję go na stojąco. On stoi na macie antypoślizgowej. Takie kąpiele są szybkie i nie zużywamy dużo wody. Jak mały się chce wyszaleć w wodzie to idziemy na basen.
A ja jak mam wanne to kąpie synka w wannie…nalewam wody w zależności ile chce by mały siedział w wannie…jesli szybka kąpiel to nie dużo , a jak dłuzsza kąpiel to dosc sporo Maluch ma frajde…a kąpiemy go w wannie od 6 miesiąca…wanienka nie zdała egzaminu bo maluch powodował powódź w domu i nie chciałam zezłościć sąsiadów
Na stojąco probowałam malucha myć ale nie chce uparciuch stac tylko łobuzować siedząc i chlapiąc nózkami
To tak jak mój , bierze swoje zabawki i mógłby siedzieć w wodzie ile można. Wodą była by zimna a jemu by to nie przeszkadzało. Jak już trzeba wychodzić to chlapie jak najmocniej
Ja jeszcze używam malej wanienki a dłużej nawt nie bede kupować przeniesiemy się już do brodzika
Ja mam taką malutką wanienke. Synek się już ledwo mieści :). Za niedługo się przenosimy do brodzika
E.Dylag i mysle ze frajda będzie nieziemska w tym brodziku tak jak i u nas bo jak już mała poczuła że jest fajnie i wie o co chodzi z tym chlapaniem w wodzie to wanienki duża będzie zbednym wydatkiem jak u nas po kąpieli w małej całe mieszkanie “pływa” hehe :-)))
My od razu kupiliśmy tą większą wanienkę, żeby starczyła na dłużej. Mały nadal się w niej mieśći, ale i tak jej nie używamy.
No ja nie pomyślałam i kupiłam tą mniejszą… nie liczyłam że dzidzia tak szybko z niej wyrośnie
zobaczymy jak będzie akceptował brodzik może będzie tak jak to AmiAga mówi
Oliwie od początku kapalismy w wanience potem przenieslismy ją do dużej wanny ale z brodzikiem jest problem ogólnie ani w domu ani w mieszkaniu nie mamy prysznica ale jak byliśmy z nia nad morzem i trzeba było gwiazdę wykąpać w brodziku to darla się w nieboglosy i nie chciała gdzie normalnie kocha się kąpać
U nas dzis kapiel w baseniku domowym za nami wiec na wanne mozemy smialo ruszac!!
Dziś nadszedł czas na dużą wannę Miśka ma 7 miesięcy i była zachwycona
No jak Młodszy miał niecałe 4 miesiące to zaczął się kąpać z bratem w dużej wannie - tak było wygodniej mi ich dwóch kąpać ; )
Pierw nalewalam wody potem wkladalam Starszaka, potem Młodszego i pierwszego wyciągałam Młodszego i zaraz za nim Starszego; ) Kwestia organizacji ; ))
Samantka a jak poradziłaś z młodszym? Straszy trzymał czy Maluszek leżał na wkładce?
Samantka pomysł dobry pewnie starczy trochę ci ułatwial zadanie bo więcej rozumie. Czas zaoszczędzasz wodę i podwójką robotę. Fajne że taka pomysłowa jesteś
Młodszy leżał normalnie w wannie - uszy nieraz zamoczone ale frajdę ma taką, że ho ho; ) Nigdy nie bałam się moczyć dzieciom uszu, zresztą one po kąpieli już na dwór nie wychodzą, więc “no problem”; )
Starszak zwykle bawi się z Maluchem, już teraz też go myje - na prawdę fajnie jest mieć taką dwójkę; ) i fakt - roboty robię sobie jak najmniej tylko muszę; )) a to wszystko z konieczności; ), bo ja sama od początku chłopców myje…
ja na razie mam odwage kapqc Cele w baseniku. wanienka zostala zdemolowana przez sunie to przyszedl czas na cos nowego. wczoraj cora plywala z tata. cala zamoczona ! az po uszy! ja oczywiscie panika - bo zamoczone.uszka… Celka poszla szybko po tej ekstremalnej kapieli spac. uszy ja nie bola wiec jest ok heh
Xaniab córka miała napewno frajdę a taka panika o uszy napewno zbędna podczas wyjścia na duży basen tego nie przeskoczysz.
Samantka w głębi duszy już Ci zazdroszczę takiej dwójki szkrabów. Ale na wszystko przyjdzie pora
Od 3 miesiąca kąpiemy w wannie;))