Czas na dużą wannę - kiedy?

my wanny nie mamy tylko prysznic więc póki co wanienka :slight_smile: może zmienimy mieszkanie jak mały będzie miał rok to jeśli będzie wanna to chętnie go tam przeniosę :slight_smile:

ale wanienka to dla nich ogromna frajda, mogliby godzinami się moczyć :slight_smile:

A ja teraz już nie sadzam małego w wanience tylko myję go na stojąco. On stoi na macie antypoślizgowej. Takie kąpiele są szybkie i nie zużywamy dużo wody. Jak mały się chce wyszaleć w wodzie to idziemy na basen.

A ja jak mam wanne to kąpie synka w wannie…nalewam wody w zależności ile chce by mały siedział w wannie…jesli szybka kąpiel to nie dużo , a jak dłuzsza kąpiel to dosc sporo :smiley: Maluch ma frajde…a kąpiemy go w wannie od 6 miesiąca…wanienka nie zdała egzaminu bo maluch powodował powódź w domu i nie chciałam zezłościć sąsiadów :slight_smile: Na stojąco probowałam malucha myć ale nie chce uparciuch stac tylko łobuzować siedząc i chlapiąc nózkami :slight_smile:

To tak jak mój , bierze swoje zabawki i mógłby siedzieć w wodzie ile można. Wodą była by zimna a jemu by to nie przeszkadzało. Jak już trzeba wychodzić to chlapie jak najmocniej

Ja jeszcze używam malej wanienki a dłużej nawt nie bede kupować przeniesiemy się już do brodzika :slight_smile:

Ja mam taką malutką wanienke. Synek się już ledwo mieści :). Za niedługo się przenosimy do brodzika :smiley:

E.Dylag i mysle ze frajda będzie nieziemska w tym brodziku tak jak i u nas bo jak już mała poczuła że jest fajnie i wie o co chodzi z tym chlapaniem w wodzie to wanienki duża będzie zbednym wydatkiem jak u nas po kąpieli w małej całe mieszkanie “pływa” hehe :-)))

My od razu kupiliśmy tą większą wanienkę, żeby starczyła na dłużej. Mały nadal się w niej mieśći, ale i tak jej nie używamy.

No ja nie pomyślałam i kupiłam tą mniejszą… nie liczyłam że dzidzia tak szybko z niej wyrośnie :smiley:
zobaczymy jak będzie akceptował brodzik może będzie tak jak to AmiAga mówi :smiley:

Oliwie od początku kapalismy w wanience potem przenieslismy ją do dużej wanny ale z brodzikiem jest problem ogólnie ani w domu ani w mieszkaniu nie mamy prysznica ale jak byliśmy z nia nad morzem i trzeba było gwiazdę wykąpać w brodziku to darla się w nieboglosy i nie chciała gdzie normalnie kocha się kąpać

U nas dzis kapiel w baseniku domowym za nami wiec na wanne mozemy smialo ruszac!!

Dziś nadszedł czas na dużą wannę Miśka ma 7 miesięcy i była zachwycona :slight_smile:

No jak Młodszy miał niecałe 4 miesiące to zaczął się kąpać z bratem w dużej wannie - tak było wygodniej mi ich dwóch kąpać ; )
Pierw nalewalam wody potem wkladalam Starszaka, potem Młodszego i pierwszego wyciągałam Młodszego i zaraz za nim Starszego; ) Kwestia organizacji ; ))

Samantka a jak poradziłaś z młodszym? Straszy trzymał czy Maluszek leżał na wkładce?

Samantka pomysł dobry pewnie starczy trochę ci ułatwial zadanie bo więcej rozumie. Czas zaoszczędzasz wodę i podwójką robotę. Fajne że taka pomysłowa jesteś :slight_smile:

Młodszy leżał normalnie w wannie - uszy nieraz zamoczone ale frajdę ma taką, że ho ho; ) Nigdy nie bałam się moczyć dzieciom uszu, zresztą one po kąpieli już na dwór nie wychodzą, więc “no problem”; )

Starszak zwykle bawi się z Maluchem, już teraz też go myje - na prawdę fajnie jest mieć taką dwójkę; ) i fakt - roboty robię sobie jak najmniej tylko muszę; )) a to wszystko z konieczności; ), bo ja sama od początku chłopców myje…

ja na razie mam odwage kapqc Cele w baseniku. wanienka zostala zdemolowana przez sunie to przyszedl czas na cos nowego. wczoraj cora plywala z tata. cala zamoczona ! az po uszy! ja oczywiscie panika - bo zamoczone.uszka… Celka poszla szybko po tej ekstremalnej kapieli spac. uszy ja nie bola wiec jest ok :slight_smile: heh

Xaniab córka miała napewno frajdę a taka panika o uszy napewno zbędna podczas wyjścia na duży basen tego nie przeskoczysz.
Samantka w głębi duszy już Ci zazdroszczę takiej dwójki szkrabów. Ale na wszystko przyjdzie pora :slight_smile:

Od 3 miesiąca kąpiemy w wannie;))