Pewnie tak jest bo te ustniki są mieciutkie i mogą być dla dziecka formą gryzaka
Może coś w tym być rzeczywiście :)
w sumie może tak być
Mój tez gryzie tą słomkę , jak już się opije wody to ciągnie i wypluwa i cały mokry , nie odda dopóki woda się nie skończy xD
Przynajmniej dobrze bawi się:)
u nas jest problem z tym piciem i butelkami, liczy się tylko cyc
dla dziecka też jest to forma zabawy, a im bardziej się zwraca uwagę to dziecko na złość robi przynajmniej ja tak mam
Moje dzieciaki jak nie pozwalam to tak samo robią na złość i dalej to samo .
taki urok dzieci ale trzeba uczyć że nie można wszystkiego tak o na skinienie palca tylko trzeba pracować
Dzieci uwielbiają testować naszą cierpliwość i to na ile mogą sobie pozwolić. Czasem wiedzą co nas denerwuje i prowokują.
hehe oj tak testują na ile mogą;) hehe jak bym młodsze dziecko widziała;)
trzeba jakoś dziecko nauczyć
Na wszystko jest czas;)
Kiedy zaczęłyście dawać pić wodę z normalnych kubków i jak szła nauka?
Ja po roku i syn dobrze sobie radził. Tylko trzeba trzymać kubeczek bo sam rozlewal. Tak to pił z kubka niekapka lub butelki z rurką.
Justys dobrze wiedzieć bo mój jak pije wodę to z normalnej butelki puki co daje tez mu ze słomka ale bardziej się tym bawi i właśnie się zastanawiałam nad kubkiem niekapkiem
Pytam bo czytałam u jednej z dziewczyn że najlepiej podawać od razu przy rd wodę z normalnych kubków bo później ciężko żeby się nauczył ale ja nie wyobrażam sobie teraz już dawać
tez spróbuje otwarty kubek może przejdzie 🤪
Ja akurat kupowałam córce kubek niekapek właśnie z LOVI i córka świetnie sobie z nim dawała radę :) Nie było problemu z przejściem na normalny kubek :)
Ten niekapek świetnie się sprawdzał jak się do kogoś szło ,bo nie martwiłam się ,że coś się wyleje :)
Lisza normalny kubek kupilam canpola sa takie male i wezsze wiec latwiej o nauke u nas nauka w sumie dalej trwa ;) bo mala bardziej sie tym kubkiem bawi i zalewa wszystko co mozliwe w zasiegu wzroku;) alenco jakis czas go jej wyciagam i nalewam do niego troche picia;) podobnie z kubeczkiem lovi tez jest fajny bez ucha poreczny bo bierze go w dwie raczki i próbuje pic ale poki co jeszcze etap zabawy i wylewania;) ale swietnie sie te kubeczki sprawdzaja na borowki;)
Aniss popatrze i na pewno coś kupie :)
U mnie właśnie bardziej etap zabawy jest i cała woda zostaje wylewana no ale takie uroki nauki picia z kubka 🙈
Jak macie możliwość dodania zdj kubków jakie polecacie było by też super :))