Ćwiczenia oddechowe

Moniczka, Aneczka dziękuję :) ja od dziecka byłam rozciągnięta, tak po prostu sama z siebie :) moja siostra bez ćwiczeń robi szpagat :) a jogę uwielbiam, zwłaszcza po intensywnych ćwiczeniach :) 

Karolina fajnie nie musisz szukać motywacji. Robisz to co lubisz

Ja też kiedyś byłam rozciągnięta a teraz jakoś z czasem zaprzestałam ćwiczeń i nie ma szans na szpagat 

Karolinach, mega sprawa. JOGA to zawsze była dla mnie taka tajemnica - na pierwszy rzut oka niby nie wymagające ćwiczenia, ale tak naprawdę pewnie kosztują dużo czasu, energii i motywacji. 

No proszę szpagat bez ćwiczeń - szacun bo to jednak wyczyn. 

Chyba wszystkie ćwiczenia jakie się wykonuje nie idą na marne, a w szczególności oddechy. 

Ja jogi nie daje rady. Wszystko mnie po niej boli bardziej niż po aerobiku. 

Dla mnie odpada. 

Ćwiczenia oddechowe jak najbardziej choć nie idą mi cudownie to się staram.

Ja nawet jogi nigdy nie próbowałam 

Ja też nigdy nie próbowałam jogi jak już Ćwiczyłam to po prostu normalne brzuszki albo inne ćwiczenia

Natalia ale te brzuszki to w ciąży robiłaś ?

Chyba raczej nie. W ciąży to raczej coś delikatnego. Położna polecała jogę. Ona rozciąga i lepiej jest się przygotowanym do porodu. 

U mnie niestety się nie sprawdziła. Wolę jakieś inne ćwiczenia dla kobiet w ciąży. 

Ja już prawie zapisałam się na jogę w pierwszej ciąży, ale ostatecznie nie poszłam na żadne spotkanie, chociaż już rozmawiałam nawet z prowadzącą... jakoś nie potrafiłabym się wczuć w klimat, nigdy nie przepadałam za grupowymi zajęciami i jakoś byłoby mi głupio, trudno się zrelaksować i odprężyć przy innych osobach... próbowałam ćwiczyć w domu na macie, ale brakło mi motywacji i systematyczności

Ja zawsze wolałam ćwiczyć na siłowni niz np. fitness więc myślę że i joga nie przypadłaby mi do gustu chociaż jeżeli będę miała okazję spróbować to jak najbardziej 

Oj joga jest wymagająca :) ćwiczyłam w domu ale też i na zajęciach grupowych. Super sprawa :) 

Wydaje mi się, że joga ze względu na te właśnie ćwiczenia oddechowe byłaby super przygotowaniem do porodu, ale właśnie też jakoś nie widzę siebie w takiej formie aktywności

Mnie jakoś joga nie kręci. Marzy mi się kiedyś kupić takie porządne rolki. Zawsze lubiłam jeździć za młodu:) Na łyżwach zresztą też. Może jeszcze kiedyś się doczekam spełnienia marzeń:) Ale podziwiam takie rozciągnięte kobitki. Pomimo, że jakoś nie cwiczę też jestem dość rozciągnięta. Może szpagatu nie zrobię, ale myślę, że mało by brakowało. 

Joga to  nie tylko rozciąganie :) są też ćwiczenia, które wymagają trochę siły i dużo balansu, np. pozycja kruka, dużo czasu mi zajęło zanim udało mi się ją wykonać. 

Ja nigdy nie miałam styczności z jogą.Moje ulubione aktywności fizyczne to jazda na rowerze i taniec.Choc teraz muszę przyznać,że nie mam już dłuższy czas na takie przyjemności czasu :(

Moniczka,  jeszcze przyjdzie czas na powroty do swoich ulubionych rzeczy. Ja to tak bynajmniej tłumaczę sobie, że dzieci wiecznie małe nie będą:-) 

Mnie się joga bardzo spodobała i mimo to, że wydaje się być lekka i łatwa to zawsze jestem po ćwiczeniach wykończona :) warto przy dziecku spróbować i nie formy aktywności niż dotychczas- róbmy cokolwiek ale żeby był ruch :)

Jesli miałabym wybrać coś z aktywności fizycznej to zdecydowanie byłaby to jazda na rowerze, albo spacery. 

Mamameg ja tak samo plus może jeszcze bieganie