Czy orientujecie się lub przechodzilyscie covid mając małe dzieci? Czy się zaraziły czy przechodziły łagodnie?
Podobno dzieci tak tego nie łapią jak dorośli, ale ze nie zachoruje na 100 procent, też nie mozna liczyć.. są przypadki, że i maluszki się zarażają...
Ja przechodziłam, córcia nie złapała, albo nie miała żadnych objawów. Miała wtedy 8 miesięcy.
Ja ostatnio slyszalam ze teraz więcej dzieci choruje ale z tym jak przechodzą to nie wiem aczkolwiek zastanawiam się czy corka nie przeszla bo była przeziębiona a kilka dni potem u mnie wyszedł tez pozytywny ,
Moja sąsiadka 3 miesiące temu urodziła dziecko zaraziła się covidem i oczywiście dziecko też. Okropnie to przeszli gorączka po 40 stopni wymioty biegunka i trafili do szpitala. U mnie siostra z mężem to samo a dwójka dzieci 8 i 4 lat tylko oslabienie beż gorączki, później kaszel tylko ich trzymał. Więc różnie to dzieci przechodzą. Można zrobić przeciwciała z krwi i zobaczyć.
Ja w tamtym roku chorowałam z córką ja przeszłam łagodnie w miarę. Ból mięśni, biegunka, ogólne osłabienie ale bez wysokiej gorączki. Córka bardzo gorączkowała i była słaba
A orientuje się ktoś jak szybko u dzieci objawy jak rodzice dodatni?
PPlatyna u mnie w rodzinie do domu covida przyniósł facet z roboty, zaraził synka a po około 10 dni zaraziła się zona i drugi synek. Rozmawiałam z nimi, to gorączka i okropny ból miesni i kości;/
Może jak teraz te szczepionki od 5lat wejdą to się to uspokoi trochę.. bo może dzieci nie zawsze zachorują ale przeniosą i sie rozprzestrzenia po dorosłych..
Klaudia szczepionki są ale kwestia ile osób zaszczepi swoje dziecko, wiele osób nie szczepi się jako dorosły bo się boją a co dopiero dzieci.
Xyz piszesz ze corcia źle przechodzila Covida a jak przechodzila wcześniejsze infekcje ?
.y już na prostą wychodzimy na szczęście
pplatyna to całe szczęscie, że już idzie ku dobremu:)
pplatyna to dobrze :) zdrówka !
Zdrowka i ode mnie!
i ode mnie;)
Wracaj do zdrowia i na forum;)
Dużo zdrowia życzę
Aniska wcześniejsze infekcje w miarę .. była osłabiona , gorzej spała. Temperatura max 38 stopni A przy covidzie non stop palcz , malo snu. Ciągle na rękach . Jak chcieliśmy odłożyć do łóżka to odrazu się budziła. To były wyjęte trzy dni z życia naszego bo nie spaliśmy normalnie przez te trzy dni. Córka była ciągle na rękach . Dniami zajmowaliśmy się na zmianę i odsypialismy po odrobinie a w nocy przez kilka dni robiliśmy tak że na 4 h szkła spać ja a po 4 h zmiana i ja barakami na ręce dziecko . Tak wspominam ten czas że tylko siedziałam na łóżku z dzieckiem i byłam padnięta że potrafiłam przyśnić na siedzoco. Non stop trzeba było monitorować temperature bo w nocy była bardzo wysoka. Już mieliśmy raz jechać na pogotowie ale po podawaniu pacacetamobu z ibuprofenem na zmianę trochę się polepszyło
xyz to na szczescie już lepiej;)
z tymi gorączkami to też trzeba uważać;( bo nawet przy zwykłych infekcjach mogą być ciężkie do zbicia a co dopiero przy covidzie;(
teraz pewnie organizm osłabiony bardziej podatny na infekcje?
pediatra zalecił wam jakieś witaminy do brania po tym covidzie na wzmocnienie?
XYZ o kurde to nie fajnie;/ ale czego się nie robi dla tego maleństwa;p
najważniejsze, że juz lepiej. tylko szkoda tych naszych pociech, że muszą tak się męczyć;/