A ja smaruje się oliwka dla dzieci kremuje i mój tygrys znika
Ja brzuch mam wielki ale czysty może dwa małe pęknięcia, w obu ciążach wybrałam oliwkę babydream z rossmana. Ale w pierwszej ciąży zapomniałam o smarowaniu piersi i mam bardzo popękane. Jak już pójdą rozstępy to zostają nic nie pomoże co najwyżej złagodzi. do swoich przywykłam, choć zajęło mi to kilka lat. A oliwkę polecam nie jest droga bardzo wydajna no i w drugiej ciąży mimo większego jeszcze biustu i brzuszka nie mam nic nowego. Skład fajny olejek migdałowy, macadamia, jojoba, bez olejów mineralnych czy sylikonowych. a na podrażnienia skóry jak piecze i swędzi polecam męski krem po goleniu z bielendy. Może to dziwne, ale mi pomaga i na poparzenie i na egzeme z której się wyleczyłam i na brzuszek gdy swędzi a oliwka to za mało. Można tez oliwkę albo oliwę z oliwek dawać do kąpieli albo mydła pod prysznic ładnie nawilża i jest mniej tłusta skóra po tym.
Ja znam przypadek świeżo upieczonej mamy, która nie miała rozstępów w ciąży, a w krótkim czasie po porodzie pojawiły jej się długie brzydkie rozstępy na brzuchu. Bardzo szybko wróciła do wagi sprzed ciąży, chyba aż za szybko, ale mówiła, że nie miała na to wpływu. Tak na jej organizm wpłynęło karmienie piersią.
Ja na początku karmienia piersią szybko tyłam, teraz stop i nic nie idzie w dół szkoda
chyba nie ma nic porządnego na rozstepy …ja już takie kremy używałam ze szok i nic nadal sa teraz testuje kolejny krem ale różnicy brak
my jak na razie bez tygryska, brzuszek gładziutki i delikatny piersi smaruje palmersem, tyłek smaruje resztką oleju co mam na rękach ze smarowaniu brzuszka i boczków
Kinga666 daj znać jak po tym kolagenie ja ciagle smaruje oliwką dla dzieci, zobaczymy efekty po ciąży
Też jestem ciekawa tego kolagenu daj znać jak efekty
Kinga a podeślesz linka do tego kolagenu? Też bardzo mnie interesują efekty
Aisa rozstępy Ci chyba nie znikają a nawet jestem pewna. One ewentualnie są bledsze i mniej widoczne ale są. Rozstępy nie znikają po smarowaniu oliwka czy jakimś kremem.
Kasia wiem chodziło mi że znika ślad po nich. Wiem że już bada ale powiem Ci ze miałam kiedyś rozstępy na ramionach za swojego czasu pływalam potem lekkoatletyka zrobiła swoje i Wyszły i nie ma po nich śladu więc chociaż wizualnie dla sobie żeby było dobrze pielęgnuje skórę można się pozbyć z widoku
No chyba że tak. super że stają się mniej widoczne a co z oczy to i z serca.
Otóż to czego oczy nie widza tego sercu nie żal czy jakoś tak w sensie ze będę lepoej się czuła jak nie będą za bardzo widoczne
Ja używam póki co Palmers albo Hipp, mają niezły skład
Natomiast w planie mam, o ile rozstępy się pojawią, używać olejku Bio oil, podobno zmniejsza blizny…
Na rozstepy najlepszy jest laser. Ja po ciazy mialam straszne rozsrepy najwiecej na brzuchu ale dzieki zabiegom w klinice Miracki w Warszawie → PicoSure - odmładzanie i usuwanie tatuażu | Warszawa, Katowice, Kraków, Łódź moja skora wyglada rewelacyjnie to super miejsce z profesjonalna kadra i z duzym doswiadczeniem. Polecam
ja na prawdę sobie chwalę bio oil, daje rade, 40 tc i brak tygryska
Ola po połogu dasz znać czy tygrysa nie ma mi 3 tygodnie po porodzie się zrobił więc no wiesz smaruj się nawet po
Mi tez wyszło po porodzie gdzieś dwa tygodnie po. Tez używam bio oil i na początku rzeczywiście rozjaśniło rozstępy ale teraz sama nie wiem. W październiku idę do koleżanki na cellulogie zeby ujędrnić ciało może i na rozstępy podziała. Chociaż przyznam się szczerze ze szukam mocno skoncentrowanego serum typowo na rozstępy.
Dokładnie to że rozstępu nie pojawiły się w ciąży nie oznacza że na pewno nie pojawia się po porodzie w okresie połogu. Dlatego Ola pamiętaj o smarowaniu dalej swojego ciała.
Dobrze dziewczyny ze mowicie bo ja bylam pewna ze rozstepy tylko w ciazy sie pojawiaja. W pologu juz nie.