Co-sleeping czyli wspólne spanie z dzieckiem

Kupilismy dla syna chicco next2me forever. Technicznie do 4roku zycia :joy: zobaczymy jak bedzie w rzeczywistosci.
Jedyne co to dokupilam inny materac bo ten od lozeczka to kawalek gabki i tekturowa podkladka-nie wydaje sie byc wygodny.
Moze ktoras z mam juz korzysta to moze wiecej powiedziec.

Ja bym nie chciała co sleepingu ale moje dziecko uważa inaczej :rofl:

1 polubienie

Oj tak moja też czasem wymusza mam wrażenie, tak to nie chce spać, marudzi a jak tylko weźmiemy ja do łóżka to oczy sie zamykają :laughing: ale broń boże ja przesunac albo zabrać do jej łóżeczka od razu oczy jak 5 zł

1 polubienie

Nie chcieliście przyzwyczajać córki do wspólnego spania? :smiling_face_with_three_hearts:

Dziękujemy za komentarz! Super, że znaleźliście najlepsze dla Was rozwiązanie :raised_hands: :heart:

1 polubienie

Rozumiemy :raised_hands: :smiling_face_with_three_hearts:

Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Dziekuje :heart::heart::heart:

Dokładnie :wink: dla nas było to dość istotne ponieważ mamy znajomych których córki dopiero teraz (wiek 5 i 3 lata ) nie potrzebują by z nimi ktoś spał w pokoju. Niestety od początku były przyzwyczajone że śpią w dużym łóżku z mamą, i jak starasza jeszcze przed przyjsciem na świat siostry dała sie przenieść do swojego pokoju ale pod warunkiem że tata spał obok w łóżku dostawnym tak młodsza bardzo trudno przeżyła że idzie do siostry na swoje łóżeczko. Do tej pory potrzebują by ktoś był w pokoju kiedy zasypiają.
Nam udało sie że mała mimo że ma 7 miesięcy to śpi w miarę ładnie u siebie, na drzemki i sen nocny pięknie zasypia samodzielnie :blush:

Taak, też patrzyłam na tą dostawkę. Widziałam ją u znajomych i wiem, że się sprawdziła. Trzeba się zastanowić :slightly_smiling_face:

To jest dostawką nad którą sie zastanawiałam bo niby fajnie że do 4 roku i już mieliśmy kupić ale wyszła akcja z siostrzeńcem męża który zrobił awanturę rodzicom bo starszy brat dostał łóżko takie z polbarierka tylko a on w takim dziecięcym spał - miał jakieś 3 latka dopeiro co, no i mimo że jeszcze w łóżeczku u nich w sypialni sie mieścił, miał wyjęty ten jeden bok i wgl to wymusił kupno dużego łóżka w pokoju ich wspólnym :joy:
Z tego powodu uznałam że niby 4 lata a tak naprawdę nie wiadomo kiedy dziecku nie będzie już wygodnie i wystarczająco, nam np. dostawką służyła 4.5 miesiąca bo jak wróciliśmy z wakacji mała skończyła 5 to zaczęła sie obracać na boki i widać było że dla niej jest za mało tam miejsca, kilka tygodni później musieliśmy już opuścić łóżeczko na niższy poziom bo właśnie te obroty były plus ciągnięcie sie do czworaków i siadu.
Także warto sobie popatrzeć, ile tych poziomów ma dostawka i czy będzie dla ciebie funkcjonalna. Aktualnie łóżeczko że szczeblami też daje nam możliwość usypainis małej tak by uczyc ja samodzielnego zasypiania bo ręką przez szczebelki i mogę ją miziac po główce czy brzuszku by czuła moja obecność. Przy tej dostawce trudno chyba by było

Hahaha bardzo przekonujacy 3latek :joy::joy::joy:
Potrafi postawic na swoim💪
Nie łudze sie, ze do 4roku rzeczywiscie bedzie uzytkowana, ale “kupilo” mnie to ze mozna je tak przerobic ze materac jest na samym dole.I jak mlody bedzie starszy wyjedziemy z lozkiem do “pokoju dzieciecego”.
Barierke, tez mozna wymontowac, albo zablokowac zeby byla otwarta no i ma 11punktow regulacji. A mam dosc wysokie swoje lozko wiec uwazam to za plus.
Moja cora miala takie standardowe lozeczko drewniane (z drzwiczkami). Ale kompletnie sie u nas nie sprawdzilo.
Stad pomysl na dostawko-lozeczko-kojec dla drugiego :slight_smile:

1 polubienie

Moja córka aktualnie 1,5 roczku i tez wymusza bo wyjmuje szczebelki z lozeczka i po prostu wychodzi😵‍💫

1 polubienie

To jeśli macie przeanalizowane to w ten sposób to na pewno jest to dobra opcja dla was :blush:

1 polubienie

My jeszcze używamy dostawki, ale młody za 2 tygodnie kończy 7 miesięcy i jego waga też dochodzi do tej maksymalnej dla tego łóżeczka. Mamy już rozłożone drewniane większe ale nie bardzo chce w nim spać i już się boję tej zmiany :face_with_peeking_eye:

Właśnie dlatego my jak mała się urodziła mieliśmy dwa łóżeczka, dostawke w sypialni i drewniane w jej pokoju, w ten sposób się przyzwyczajała do spania w swoim pokoju i w swoim łóżku na drzemkach i tylko nocny sen był obok nas. Aktualnie od 3 miesięcy śpi już tylko w swoim łóżeczku w swoim pokoju. To też warto mieć na uwadze kupując dostawki

My od początku odkładaliśmy syna do jego łóżeczka, bo bałabym się, że go przygnieciemy i ciągle spałabym na czuju… A synek pięknie śpi u siebie w łóżeczku. Poza tym nasze łóżko to taka nasza przystań, gdzie możemy odpocząć po całym dniu i chcieliśmy, aby tak zostało

1 polubienie

U mnie tak było , do 2 roku sam spał … teraz magicznie trafia zawsze do nas w nocy :slight_smile:

Mojej siostry syn odkąd nauczył się chodzić, to w nocy zawsze wspinał się po łóżeczku i przeskakiwał do nich na łóżko :rofl::rofl: