Co przygotować w air fryer

Ooo to faktycznie zniechęcające , a jaki model masz ?
Ja na tik toku dużo oglądam przepisów dostosowanych pod moją frutownice

Mam na aplikacji dużo przepisów. Tam wybierasz model urządzenia i przepisy wyskakują. Ale ja nie wiem jakoś nie mogę się przekonać. A robiłaś tam jakiś nugetsy czy kotlety w bułce tartej? Wychodziły ci normalne ?
Ja mam taki ale kupiłam go za 369zl

Tak robię , w sumie na patelni już mało kiedy zdąża mi się zrobić tylko ja raz psikam oliwą albo rzepakowym jak wkładam do szuflady . Kupiłam sobie na temu taką butelkę żeby non stop nie kupować tej drugiej oliwy w spreju i nie są suche

Mam dokładnie taką buteleczkę jak ta z Sinsay

2 polubienia

Też mam tą butelke z temu. Wcześniej jej używałam do naleśników. Też psikam ale nie wiem czemu tak to wychodzi. Jakoś mnie to zraża do siebie. Spróbuję coś jeszcze porobić ale na razie nie bardzo mam co bo dzisiaj mam zupę na obiad :sweat_smile:

też mam taką butelkę i jestem zadowolona :slight_smile:

Ja uwielbiam omlet z serka wiejskiego ze śliwkami …

@_MamaKinga_1 A na ile stopni i minut go pieczesz?
Ja piekłam na 160 jakieś 15 minut a później mi się wydawało za mało i zwiększylam na 180 :thinking::face_with_raised_eyebrow::smiley:Wyszedł nawet dobry z powidłami śliwkowymi. Małemu smakował to najważniejsze

Ja ustawiam na 200stopni 16 minut i wkładam naczynie puste do środka żeby się nagrzało po minucie dodaje odrobinę masła i wylewam masę

1 polubienie

Ooo widzisz czyli temperatura może powinna być wyższa. A prześlesz przepis? Bo ja dodałam trochę serka, trochę mąki, jajko i trochę mleka ale moje proporcje były na oko hahaha i robiłam tylko jedną porcję na sprobe. Widzę że twój pięknie wyrósł

Ja robię jeden serek wiejski
Jajko
Chlust mleka
3lyzki mąki
Lubię dodać cynamon
Jak robię dla męża to dodaje cukier lub słodzik
Wszystko razem blenderem na gładko

1 polubienie

Oo ja dodałam troszkę miodu. I to naczynie mam trochę za duże na takie omleciki. Pozamawialam już sobie różne więc myślę że przyjdą w tym tygodniu :smiley: to będę kombinować dalej :grin:

Niestety trzeba się do tego frajera przekonać i nie zniechęcać po jednym razie :heart_eyes:

Nie wiem czy dla mnie ten sprzet bylby dobry

Próbuje. Daje mu szansę dzisiaj będę robić zapiekanki. Zobaczymy czy będą dobre

Głupie pytanie, ale jak robicie zapiekanki to Wam też zwiewa ser żółty z kromki? :joy: Robiłam dwa razy, żeby nie robić w piekarniku tylko dla siebie, ale 2x zwiało mi ser i się rozpuścił w tej misie :smiley:

Ja przyklepuje ręką. Tak dociskamy bo raz mi też zwiało :rofl:

Jest nowa książka jamiego i na tt jest pani która testuje jego przepisy z niej, wyglądają bardzo obiecująco. Tak na prawdę w air frayerze można wszystko co byłoby też do piekarnika, ja osobiście jestem team frytki z frayera wg mnie bardziej chrupiące i przyrumienione się robią. Ostatnio też piekłam kurczaka do sałatki cezar czy szaszłyki a jak ma się silikonowe wkłady albo te papierowe to nawet ciasto czy słynne pomidorki z fetą do makaronu można upiec. :smile:

Dawajcie znac jak sie sprawdzilo , ciekawi mnie ten sprzet ale jednoczesnie odpycha mnie cos od niego :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

No dam mu jeszcze szansę ale jakoś szału nie ma. Albo ja nie umiem w nim robić