Moje dzieci lubią ziemniaki pokrojone na grube kawałki wypłukane w zimnej wodzie , osuszam i do miski wsypuję łyżkę skrobi ziemniaczanej i piekę . Chrupiącą skórką i miękki środek
A dodajesz oliwy?
Mam taką buteleczkę psik psik z olejem
I dużo tego pryskasz ? I w trakcie pieczenia obracasz je ?
Z 2-3 razy psiknę
Tak potrząsam szufladą w między czasie . Ale jak lubisz wsyztsko co z ziemniaka to koniecznie zrób ziemniaki pieczone w soli z AF !
A frytki czymś psikacie czy wrzucanie takie suche ziemniaki? Bo mi trochę zbyt suche wychodzą i nie wiem jak je tu polepszyć żeby były smaczniejsze ![]()
A masz gotowe frytki czy robisz sama ze świeżych ziemniaków?
Ja gotowych jeszcze nie robiłam, a te ze świeżych ziemniaków zawsze podlewam trochę olejem…
Jak robie to ze świeżych i nigdy niczym nie podlewałam ale spróbuję olejem ![]()
Spróbuj, według mnie są zdecydowanie lepsze ![]()
Tak lepsze są ja psikam ale nie za dużo tylko trochę i pomieszam. Mnie się sprawdzają te szczypce do mieszania frytek
Ja robię Oliwą
kurczę niby beztłuszczowe ale jednak ten olej musi być
A robilyscie moze cos z ciasta francuskiego? Zastanawia mnie czy wyjda rakie ciastka z jablkiem ![]()
Ja nie robiłam i nie widziałam tego typu przepisów, ale to nie znaczy że się nie uda. ![]()
Jak jednak zaryzykujesz zrobić, daj znać czy wyszło ![]()
@Kargaw @_MamaKinga_1 z tego co pamiętam dużo w tym robią ![]()
Ja kupiła ostatnio ten pionowy dwu komorowy
I wczoraj robiłam kotlety mielone z frytkami
A dziś planuję zrobić strips z piersi z kury w panierce z bułki tartej i parmezanu
Tak naprawdę można zrobić wszystko co się robiło do tej pory w piekarniku czy na kuchence tylko trzeba dobrać odpowiednią temperaturę i czas
Ja jak robię z mrożonych frytek to nic nie daje. Piekę w temp. 190 stopni ok 17-20 min. Że świeżych ziemniaków trzeba przez jakiś czas moczyć tak czytałam.
Jasne że wyjdą. Babeczki, frytki, bataty, serniczek ze skyra, omlety z serka wiejskiego. Wszystko co można piec to wyjdzie. Jedynie co mi osobiście nie smakuje to kotlety z kurczaka i niggetsy bo ta panierka jest taka jakby niedopieczona
Nie trzeba. Ja od razu wrzucam. Do mrożonych nie dodaję oleju ale do zwykłych już tak ale to też psikne 3-4 razy i tyle