Co przygotować w air fryer

Ja dopiero zamówiłam i dojdzie mi po 11 pewnie, a nawet w sumie nie zwracałam na to uwagi :face_with_peeking_eye:

To ważne w sumie jaka będzie ta misa, bo wtedy wiesz jaki rozmiar tych foremek wszystkich wybrac

Ogólnie ja mam dużo tych foremek silikonowych z temu właśnie. Patrz tylko na wymiary żeby ci weszły do misy. Można znaleźć na temu nawet po nazwie air fryer. Mam ich chyba z 10 :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:ogólnie polecam ci kupić taki wkład do air fryer nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ja mam też silikonowe na muffinki. Nawet jajka w nich robię i jeszcze taką wkładkę ale silikonowa. Do np ziemniaczków opiekanych z przyprawami super bo się nie brudzi

1 polubienie

Ooo bardzo dziękuję za polecenie, jak dojdzie to zobaczę jak to tam w środku wygląda i wtedy zamówię :wink:

1 polubienie

Tyle ciekawych pomysłów,że sama się zastanawiam nad kupnem . Najbardziej wkurza mnie uruchamianie piekarnika do np. 5 nuggetsow albo garstkę frytek jak młody chce coś przekąsić czekać aż się nagrzeje , upiecze , prąd ,czekanie itp już mnie irytuje :see_no_evil:

1 polubienie

No wlasnie to jest najgorsze 20 min nagrzewania piekarnika a smazenia 8 min :rofl: akurat w AF to chwila i gotowe i to jest najlepsze :wink:

Aktualnie tefala ma być w Lidlu na promie od poniedziałku :wink:

O dobrze wiedzieć muszę sprawdzić, a na jakie parametry zwracać uwagę??

Ja patrzyłam na misę i moc ale nie wiem czy to jest najważniejsze :see_no_evil:

A tak szczerze, to czym to się różni od piekarnika :joy: ja się powstrzymuje od zakupu, bo dla mnie to działa jak piekarnik

No na pewno szybciej i chyba zużywa mniej prądu

W piekarniku jest tak zwane statyczne ciepło czyli piekarnik się nagrzewa do temperatury i ja trzyma. A air fryer cyrkuluje powietrze o danej temperaturze. Trochę się różni nie bardzo ale jednak no i jest mniejszy

1 polubienie

Na pewno czasowo robi się szybciej i dla mnie jest to trochę mało ekonomiczne jak mam nagrzewać piekarnik do 5 nuggetsow a tu ciach i gotowe :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Omlet z gruszką i jagodami :crossed_fingers:

2 polubienia

Ja zrobiłam dzisiaj pierś i taką trochę suchą mi wyszła :confused:

Bo najlepiej najpierw zamarynować i naprawdę krótko piec

Ja mam frytkownicę beztłuszczową z Hisense. Jestem bardzo zadowolona. Robię w niej naprawdę bardzo dużo potraw. Na śniadania omlety, jajka sadzone, warzywa. Obiady to mięsa różne, zapiekanki, ryby (wychodzą naprawdę super już po 7 minutach), warzywa, frytki. Ostatnio piekłam w nim sernik, bezę i szarlotkę.
Z czystym sumieniem mogę polecić ten wynalazek :blush::blush:

Dziewczyny tu wcześniej pisały że u wlać trochę wody na spód

A jaki czas ?

Ja włączam i sprawdzam aż się upieką :rofl::rofl:

1 polubienie