Co pijecie na co dzień, aby się nie odwodnić

Ja też piję sporo wody z kranu. Bo staram sie być eko w miarę możliwości. Jednak mąż uwielbia wody wysokozmineralizowane, często kupujemy Cechini Muszyna, czy Muszynianka.

Ja pije dużo wody. Czasem przegotowaną, ale najczęściej mineralną. Kupujemy w 5l lub 1,5l butelkach.

Też mieliśmy kiedyś dzbanek i latem to się świetnie sprawdzało, wystarczyło zimną wodę z kranu wlać i nie trzeba było trzymać wody w lodowce 

Ja kupuję 1.5l Żywiec Zdrój. Pije i ja i coecszka 

Taka butelka z filtrem to super pomysł do szpitala ale też w domu. Nie jest duża, można że sobą wszędzie zabrać i zawsze mieć świeża wodę :) 

Ja zauważyłam że jak mam wodę na widoku i pod ręką to wypijam jej więcej, dlatego zawsze staram się nalewać więcej do szklanki i trzymam na blacie w kuchni.

U nas w domu zdecydowanie lepiej sprawdził się dzbanek. Butelki poszły w odstawkę i są jak narazie schowane do szuflady. 

Ja mam dzbanek i jestem bardzo zadowolona. Wszystkim polecam

A jakie kupujecie filtry zwykle czy z magnezem? Mi bardziej smakuje woda z magnezem :) 

Ja właśnie na spacery mam butelki z filtrami, a w domu też dzbanek. Jednak i tak dużo tego plastiku produkujemy, bo mąż woli wysokozmineralizowane wody i dla dziecka też jeszcze kupuje specjalne.

Karolinach- te i te, ale jakoś specjalnie chyba nie poczułam różnicy w smaku... Może jakbym miała dwie szklanki z jedną i drugą wodą, to bym te różnice widziała

O ja nawet nie wiedzialam że można kupić z magnezem. Do wszystkich modeli z Dafi? Jak to jest? 

A są jeszcze takie urzadzenia, do robienia wody gazowanej w szklanych butelkach z filtrem. Koleżanka w pracy coś takiego ma. Też fajne rozwiązanie jak ktoś lubi gazowane:)

Butelki z filtrem też dobre rozwiązanie, zamierzam spakować do szpitala żeby nie brać dużych butelek, w końcu będę sama na sali porodowej 

Aga tak, są do wszystkich ale ciężko, przynajmniej u mnie na nie trafić. Zawsze są tylko zwykle. 

A czy filtry w tych butelkach są wymienne? Jaki to koszt?

Taka butelka z filtrem to dobry pomysł do szpitala, muszę się rozejrzeć za czymś takim i spakować do torby

Mamameg tak są wymienne :) 

Wymienne i jeden filtr wystarcza na jeden miesiąc, więc koszt jest mniejszy niż bym miała kupować wodę ze sklepu no i Eko ;) 

Illa to fakt, ale czy ta filtrowana woda jest zdrowa? Czy nie wpłynie niekorzystnie na zdrowie? Czyfiltr starcza na miesiąc niezależnie od ilości filtrowanej wody?