Ja się pod kątem tatara nie wypowiem gdyż nie lubię surowego mięsa czy też surowej kiełbasy
a więc nie mam dylematu jak Ty na przykład Mama
MAM i na zdrowie.
Ja lubię surowe mięso i je jadłam w czasie karmienia piersią. Nie ograniczałam się, bo nie można. Warto zachować umiar ale też nie ma co popadać w paranoję. Tak jak napisała Michalina jeśli chodzi o chorobę odzwierzęcą to w razie czego grozi ona tylko matce.
W ciazy mozna jesc wszystko tylko z glowa,dzieci przyzwyczajaja sie ja na poczatku nie jadlam ostrych,smazonych unikalam straczkowych,ale to nie dalo nic zaczelam dziecku podawac bobotik i nagle przeszlo wszystko,nie bylo kolek malego nie bolal brzuszek a po jakims czasie jadlam wszystko i nic sie nie dzialo.Po jakims czasie przestalam tez podawac bobotik i skonczyly sie kolki
Oj dzięki Wam ciągle myśleć tatarze hihi oby do soboty, a może jutro sobie poucztuje z mężem a co
Jak masz smaka to niezwlekaj jak nie szkodzi to po co odmawiać sobie tej przyjemności
MAM to nie katuj się tylko zjedz na zdrowie Kochana
I jak tam MAM ? Tatar był?
Jutro, ale jak Was czytam tu to mi się dziś chce he he ale jutro mąż rano po zakupki jedzie
He he trzeba było mu zapowiedzieć taka kolację na dwa dni by sobie dobrze ulżyć
życzę smacznego dzisiejszego wieczoru ;))
He he to jest myśl Ewa
Póki co ja obrabiam dzieci mąż dworek a potem grill i tatarek
No i jak się czulas po tatarku Mama ? apetyt zaspokojony na jakiś czas ?
Ech zapomniałam napisać, no pyszny, ale wiesz apetyt rośnie w miarę jedzenia. Dziś bym znów zjadła, chociaż pogoda nie na tatarka a lody
Ale dziś tu smaki na lovi na poprzednim wątku narobilyscie mi smaka arbuzem i truskawkami teraz Ty Mama lodami - masakra
i jak tu wytrzymac ?
Ewcia ja właśnie jestem po porcji truskawek, ale że synowi nie bardzo to wyjęłam już arbuza z lodówki i za chwilę niech trochę się nagrzejewto zjemy sobie.
Wczoraj znowu byliśmy wieczorem nad zalewem syn w wodzie szalał z mężem aż miał ciuszki mokre no i znowu dzieci poszły spać o 23:00. Powiedzieliśmy sobie, że dziś bez wycieczek wieczornych i dzieci kładziemy normalnie spać i sobie posiedzimy sami
no i będzie… Kawa z lodami
Ale co Ci chciałam powiedzieć, no więc karmię piersią, jem truskawki, niunia zero reakcji
No proszę a ja właśnie nie wiedziałam czy mam ograniczać truskawki czy też nie…
Moja też teraz chodziła po 22 spać gdyż nie chciała mężowi iść do domu a ze mnie nie bylo nie chciał ciągnąć jej na siłę by nie płakała. Zazdroszczę tych wycieczek i tego odpoczynku ale należy Wam się tak samo jak ta kawa i lody ;)) jeszcze trochę i ja będę robić Ci smaka jakimiś cudami he he
Czego się nie robi dla dziecka Arek jest taki szczęśliwy, Martynce chyba wszystko jedno póki co oby cycki mamy były
Dziewczyny Wy jak zaczniecie te smaki zarzucać to aż w środku skręca ;D sezon na truskawki się zaczyna cudownie <3 ciasta desery makaron z truskawkami pychotka!
I tu podsunęłaś mi pomysł na kolację makaron truskawki i śmietana
Pamiętam jak zjadłam raz warzywa na patelnię z przyprawą, synek mocno to odczuł niestety…
A mi na ten makaron z truskawkami aż slinka leci masakra