Co jeść czego unikać przy karmieniu piersią

Ja się pod kątem tatara nie wypowiem gdyż nie lubię surowego mięsa :wink: czy też surowej kiełbasy :wink: a więc nie mam dylematu jak Ty na przykład Mama :wink:

MAM i na zdrowie. :slight_smile:
Ja lubię surowe mięso i je jadłam w czasie karmienia piersią. Nie ograniczałam się, bo nie można. Warto zachować umiar ale też nie ma co popadać w paranoję. Tak jak napisała Michalina jeśli chodzi o chorobę odzwierzęcą to w razie czego grozi ona tylko matce.

W ciazy mozna jesc wszystko tylko z glowa,dzieci przyzwyczajaja sie ja na poczatku nie jadlam ostrych,smazonych unikalam straczkowych,ale to nie dalo nic zaczelam dziecku podawac bobotik i nagle przeszlo wszystko,nie bylo kolek malego nie bolal brzuszek a po jakims czasie jadlam wszystko i nic sie nie dzialo.Po jakims czasie przestalam tez podawac bobotik i skonczyly sie kolki

Oj dzięki Wam ciągle myśleć tatarze hihi oby do soboty, a może jutro sobie poucztuje z mężem a co :wink:

Jak masz smaka to niezwlekaj :wink: jak nie szkodzi to po co odmawiać sobie tej przyjemności

MAM to nie katuj się tylko zjedz na zdrowie Kochana :wink:

I jak tam MAM ? Tatar był? :wink:

Jutro, ale jak Was czytam tu to mi się dziś chce he he ale jutro mąż rano po zakupki jedzie :wink:

He he :wink: trzeba było mu zapowiedzieć taka kolację na dwa dni by sobie dobrze ulżyć :wink: :wink: życzę smacznego dzisiejszego wieczoru ;))

He he to jest myśl Ewa
Póki co ja obrabiam dzieci mąż dworek a potem grill i tatarek

No i jak się czulas po tatarku Mama ? :wink: apetyt zaspokojony na jakiś czas ? :wink:

Ech zapomniałam napisać, no pyszny, ale wiesz apetyt rośnie w miarę jedzenia. Dziś bym znów zjadła, chociaż pogoda nie na tatarka a lody :wink:

Ale dziś tu smaki na lovi :wink: na poprzednim wątku narobilyscie mi smaka arbuzem i truskawkami teraz Ty Mama lodami - masakra :wink: i jak tu wytrzymac ? :wink:

Ewcia ja właśnie jestem po porcji truskawek, ale że synowi nie bardzo to wyjęłam już arbuza z lodówki i za chwilę niech trochę się nagrzejewto zjemy sobie.
Wczoraj znowu byliśmy wieczorem nad zalewem syn w wodzie szalał z mężem aż miał ciuszki mokre :wink: no i znowu dzieci poszły spać o 23:00. Powiedzieliśmy sobie, że dziś bez wycieczek wieczornych i dzieci kładziemy normalnie spać i sobie posiedzimy sami :wink: no i będzie… Kawa z lodami :wink:
Ale co Ci chciałam powiedzieć, no więc karmię piersią, jem truskawki, niunia zero reakcji :wink:

No proszę :wink: a ja właśnie nie wiedziałam czy mam ograniczać truskawki czy też nie…
Moja też teraz chodziła po 22 spać gdyż nie chciała mężowi iść do domu a ze mnie nie bylo nie chciał ciągnąć jej na siłę by nie płakała. Zazdroszczę tych wycieczek i tego odpoczynku :wink: ale należy Wam się tak samo jak ta kawa i lody ;)) jeszcze trochę i ja będę robić Ci smaka jakimiś cudami he he :wink:

Czego się nie robi dla dziecka :wink: Arek jest taki szczęśliwy, Martynce chyba wszystko jedno póki co oby cycki mamy były

Dziewczyny Wy jak zaczniecie te smaki zarzucać to aż w środku skręca ;D sezon na truskawki się zaczyna cudownie <3 ciasta desery makaron z truskawkami pychotka! :wink:

I tu podsunęłaś mi pomysł na kolację makaron truskawki i śmietana :wink:

Pamiętam jak zjadłam raz warzywa na patelnię z przyprawą, synek mocno to odczuł niestety…

A mi na ten makaron z truskawkami aż slinka leci :wink: masakra :wink: