Co ile badacie piersi?

Wstyd sie przyznac ale tylko raz w zyciu i to jak juz przestalam karmic piersia czyli jakues 5-6 lat temu

Koniecznie idź! Teraz zalecenie jest by co roku robić USG piersi i co 2 cytologieb

W ogóle jeśli chodzi o badanie piersi to mężczyźni mają w tym temacie ogromne znaczenie! :grin: Bo to właśnie oni najczęściej wykrywają zmiany u swoich partnerek.

Dobrze by bylo gdybys odwiedzila lekarza :slight_smile: zrob usg i cytologie jesli mozesz to plynna(jest bardziej dokladna).Dbaj o siebie dla swoich dzieciaczkow :heart::heart::heart:

Mam w sobie lek przed diagnoza dla tego nie chodzilam wiem ze teraz juz musze isc

Cytologie robilam niedawno , jest wszystko ok teraz z wazniejszych badan usg piersi mi zostało

1 polubienie

Warto właśnie dla tej diagnozy się badać! Moja mama gdyby się nie badała to nie wiem czy udałoby się ją uratować. Okazało się że miała raka trzonu macicy, szybka operacja naświetlania i udało się pozbyć tego szybko

2 polubienia

Masz racje , zdrowie najwazniejsze , juz sobie tak mowilam ze jak tylko urodze dojde do siebie to tez biore sie za wszelkie badania

2 polubienia

Super! Ja też właśnie mam już umówione badania, morfologię i będę szła do ginekologa by ocenił jak blizna po CC i jak ten mój organizm się ma

Właśnie mam dokładnie to samo , tylko dla tego bardziej unikałam lekarzy i wiem że to niestety nie jest dobre . Trzeba się badać

1 polubienie

Super że udało się i już jest wszystko ok ?

Do ginekologa marsz, to mogą być jeszcze jakieś pozostałości po laktacji, ale warto sprawdzić im szybciej tym lepiej, myślę, że rodzinny tutaj szału nie zrobi. Ja u ginekologa przy okazji rocznej kontroli mam robione badanie piersi, jeśli lekarz zapomni proszę aby jeszcze zobaczył :cherries:

Jest już 2 rok po, tomografia czysta jest. Ale fakt też jest taki że mojej mamie mogli po prostu wszystko wyciąć z marginesem bo już jest w takim wieku że to już jej nie potrzebne. A u niej zaczęło się dość niewinnie, dostała małego krwawienia :confused: drugie było że stwierdzeniem że to przerośnięte endometrium i oczyszczali tylko i konieczna jest tylko późniejsza konsultacja ginekologiczna

1 polubienie

Najważniejsze że już wszystko jest dobrze , zdrowie w życiu najważniejsze :two_hearts:

1 polubienie

Piersi akurat badam regularnie :blush: Ale po porodzie strasznie boję się iść na wizytę do ginekologa, bo bardzo boli mnie badanie wziernikiem… Oczywiście na wizycie po porodzie już byłam 3 razy i za każdym razem tak mnie bolało, że się wierciłam na fotelu i ciężko mi było usiedzieć :slightly_frowning_face:

Dobrze, że miała intuicję i była czujna, bo podejrzewam, że wiele kobiet by taki objawy mogło zbagatelizować