Cło temu, shein

O płynie do mycia naczyń nie słyszałam :o ale w sumie ma to sens. A ocet dajesz zwykły czy jakiś specjalny np w action widziałam lawendowy ? I jak z proporcjami takiego octu? Ma znaczenie czy woda jest ciepła/zimna ? Z octem nigdy nie czyściłam a słyszałam że dużo osób czyści

Oo ja też muszę to wypróbować :smiley:

Ja z płynem do naczyń zawsze :wink:

Ja lubię ten zapach płynu do podłóg

1 polubienie

ciepłą/gorącą, zwykły spirytusowy, nie za dużo 20-30ml na wiadro
ja ogólni lubie zapach octu, ale nie lubię zapachu prania (kojarzy mi się z tym że włókna ubrań są posklejane i tłuste od płynu do płukania i gryzące , duszące)

1 polubienie

Kiedyś używałam płynu do podług to u nas podłogi i schody były po nim za ślizgie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Oj tak, ciężko znaleźć płyn po którym podłogi nie są śliskie i nie mają takiego sztucznego filmu na powierzchni. Testowałam pełno różnych płynów i zawsze po umyciu po chwili zostawały ślady od stóp na podłodze przez to że płyn zostawiał taką lepką warstwę. Teraz płytki czyszczę hizero, sama woda lub mopem parowym. Ale spróbuję wyczyścić z octem jak pisała @Molly

1 polubienie

Ogólnie jesteś zadowolona hizero ? Masz ten najnowszy model ? Mój poprzedni model co byl coś nie dokonca mi się podoba

Mam hizero f500, ten stary model, mama wymieniała na nowszy więc skorzystałam :smiley: ogólnie średnio jestem zadowolona, przy 2 psach często ma problem z odciąganiem wody bo się przytyka, czyszczenie jest upierdliwe bo jest sporo zakamarkow, wałek często robi się suchy więc zanim użyję to muszę namoczyć, jakbym miała teraz kupić podobne urządzenie to chyba wybrałabym karchera bo wałek można prać w pralce, czyszczenie jest łatwiejsze itp. No ale na plus to o wiele lepiej myje podłogę niż mop, wydawało mi się że mam w miarę czyta podłogę ale po pierwszym użyciu hizero strasznie się zdziwiłam jaka była brudna woda
A Tobie dlaczego hizero się nie podoba? Ciekawa jestem czy masz podobne odczucia do mnie.

1 polubienie

Ciężko trafić na jakis dobry

Mój wałek nie dokonca w całości dociska mi do podłogi , pod słońce widzę to że są ślady niedociągnięć wody z wałka . I też mam wrażenie że na początku miał mocniejszą moc , mocniej ciągnął do przodu. Właśnie to moczenie wałka jest uciążliwe , i najlepiej jak się odrazu go wyczyści a nie zawsze mi się chce :face_with_hand_over_mouth: właśnie obserwując tą brudną wodę jestem zadowolona że jest myte czystą wodą to jest fajne . A jak masz porównanie z tym nowszym modelem jest lepszy opłaca się wymienić na nowszy ?

A podpytam mamy jakie wrażenia :slight_smile: w moim też tak miałam że nie dosciskal do podłogi o wymiana wałka pomogła

1 polubienie

Ooo to może pomyślę nad wymianą wałka też . A jak byś kiedyś podpytała to była bym wdzięczna :face_holding_back_tears: w przyszłości myślałam nad zmianą i tak czytam opinii czy jest coś lepszy podobny jak się sprawdza :smiling_face:

@Sylwiaa tez miałam moment, że mnie kusił Hizero ale w końcu nie kupiłam :wink: uznałam, ze czwarty odkurzacz to przesada :face_with_peeking_eye: może jak kiedyś któryś z moich padnie to się skuszę, moja koleżanka bardzo go zachwala

2 polubienia

ja też chciałam kupić hizero, ale robocik jednak wygrał u mnie :joy: sam jeździ sprzata myje (zbiera kurz)robi mapki, ja go tylko tylko czyszcze raz w miesiącu bo mam małe mieszkanie, tylko mopa mu czyszcze, bo kupiłam tą wersję bez wody i tych fajnych mopów
wszystko z podłogi trzeba wziąść kable skarpetki zabawki, puszczam go ja wychodzę na spacerze
prądu bierze tylko co telefon

Ja tez mam ten starszy model i jestem zadowolona, po pierwszym uzyciu woda czarna :rofl::rofl::rofl: jedyny minus to czyszczenie jego :see_no_evil:

2 polubienia

Tak dokładnie , szkoda że jeszcze nie ma funkcji samooczyszczenia :laughing: to by było idealnie :ok_hand: :star_struck:

A jak ci wchodzi na dywany? Mój na zwykłe spoko ale na te wlochate odrazu się wkręcają szczotki i się zatrzymuje :roll_eyes:

ja nie mam az takiego włochatego więc się nie wypowiem.
mam taki z krótkim milusiem włosem, kupiłam go w sinsay i super go odkurza

Ogólnie te odkurzacze to mają wystarczającą moc na dywany ? Bo zawsze myślałam że tylko nadają się do zwykłych podłóg , nigdy nie miałam jeszcze . A mam zamiar kupić niedługo , i zastanawia mnie czy mają dobrą moc

1 polubienie