Chyba każda z nas ma taką specjalną półkę
Szkoda wyrzucić, bo jeszcze się schudnie!
@Martynamama @magdallenka08971 ja po dwóch latach w koncu zrozumialam że taka półka nie ma sensu u mnie i oddalam te ubrania
zostawilam jedynie sukienki ktore bardzo mi sie podobaja, one jeszcze dają nadzieje:innocent:
Ja jak mam jakieś droższe ubrania to ich jest mi wyjątkowo ciężko się pozbyć, mimo że już nadzieja raczej mała, że w nie wejdę ![]()
Ja nie mam! Wyrzucam wszystko jak leci, jak już jest za małe
tzn oddaje komuś, wyrzucam jak już jest takie, że wstyd oddać ![]()
Zawsze jest jakaś nadzieja ![]()
O Jezu ja mam aż za dużo chyba ![]()
Ja na szczęście nie mama takiej półki jak za małe to leci dalej ![]()
z bólem serca nie raz ale przynajmniej mam wolną półkę ![]()
Zazdroszczę jahahha
Ja też wyrzucam, nie mam miejsca na takie zbieractwo, ani na pierdoły które może kiedyś się przydadzą ![]()
![]()
Kiedyś miałam taką ,ale tak jak mówisz nie ma miejsca na gromadzenie zbędnych gadżetów i rzeczy . Odgruzowalam mieszkanie i koniec z kolekcjonowaniem ![]()
Chciałabym tylko, by mój mąż miał podobne podejście, a u nas ja wyrzucam, a mąż zbiera ![]()
![]()
![]()
To u Nas właśnie mąż jest taki ,że jak coś niepotrzebne to wyrzucać i chodzi sprawdza czy aby napewno nic nie chowam ![]()
To tal ma mój tata, ka to chyba mam po nim, bo z kolei moja mama zostawią i zbiera ![]()
![]()
Mi zawsze było szkoda itp ale teraz porządki to porządki nie ma zabierania ![]()
Właśnie mam do wydania pełno rzeczy po moich chłopakach i akcesoriów ale brak chętnych więc pewnie pójdzie na śmietnik ![]()
U nas jest to samo, ja zawsze chowam bo to się na pewno przyda a mój chłopak wszystko wyrzuca ![]()
Z tego co czytalam, to bedzie troche zmian w cenach paczek z zagranicy od 2026 roku. Obecnie paczki do 150 € czesto sa zwolnione z cla… ale od 2026 ma wejsc opłata 2 € na paczkę spoza UE jako tymczasowe rozwiazanie. Potem, od 2028, cła moga byc naliczane „od pierwszego euro"… czyli na mniejsze paczki tez…nie bedzie to oznaczalo cła na kazdy produkt, ale moze podniesc koszt importu tanich rzeczy…Ja bym sie szykowala, ze paczki z Aliexpress, Temu czy Shein moga byc drozsze, zwlaszcza te „drobne"…
Polecam metodę żeby raz na pół roku otworzyć taką szafkę z pierdolami i zrobić selekcję, ale taka bez skrupułów
mi bardzo pomaga pytanie siebie samej czy przez pół roku użyłam danej rzeczy? Jak nie to szansa, że użyje ja w kolejnych latach jest bliska zeru także do kosza albo na sprzedaż ![]()
Kiedyś mi się taka rolka wyświetliła, że jeśli ma się jakieś bibeloty to żeby przykleić do nich jakieś naklejki i dać sobie pół roku. Jeśli w tym czasie chociaż raz używasz tego przedmiotu- odklejasz naklejkę i zostawiasz przedmiot. A te, które są z naklejkami wyrzucasz, bo już pewnie ich nie użyjesz ![]()
Ja też muszę zabrać za te moje półki bo powoli już braknie miejsc na inne rzeczy ![]()
Można komuś ostatecznie oddać na warsztat na czyściwo ![]()