A to ja już wolałam do pepcko iść ![]()
![]()
Na temu to fajnie , bo duży wybór i jeszcze kurier przywiezie ![]()
Trzeba zamówić na zaś ![]()
![]()
@Mama.urwisa czasem też w pepco kupowałam. Ale jak jakieś urodziny tematyczne robiłam to nie było takich rzeczy więc najlepiej z temu wychodziło i tam tego multum było .
@wesolaMama24 trzeba wymyślić motywy urodzin na kilka lat i pozamawiać🤣. Wszystko co dobre nam zabierają.
Taki właśnie mam zamiar dlatego wolałam dopytać ![]()
kurde nie wiem czy jakiejś chwilówki nie wezmę na zakupy z Chin ![]()
Na allegro też jest dużo rzeczy z tamtad i nie są dużo droższe więc pewnie będziemy zamiawiac z allegro bo będzie się lepiej opłacać niż z chin a sprzedawcy jak zamówią powyżej 150 euro to ominą podatek. Polak da radę ![]()
Polak potrafi
na pewno jakoś da się to obejść ![]()
Ja się nacięłam na allegro , kupiłam termometr do wody chciałam taki lepszy , dobre opinie itp a przyszło mi dziadostwo z AliExpress gdzie tam kosztuje 10 zł a na allegro zapłaciłam 45
mam nadzieję że zwrócą mi pieniądze bo od razu oddałam
Z allegro to powinni Ci zwrócić , najwyżej otworzysz rozmowę z chatem i wtedy dostaniesz zwrot .
No mam nadzieję że się uda ![]()
![]()
Na bank zwroca kase. Jesli jednak to siee wydluzy to trzeba kliknac popros o pomoc allegro. Raz mialam ta sytuacje ze sprzedawca milczal a produkt juz dotarl. Skorzytalam z opcji allegro ochrona kupujacych i wtedy allegro z tego co wiem wyplacilo pieniadze a nastepnie to oni scigali sprzedawce zeby im oddal. To samo zrobilam gdy sprzedawca nie rozpatrzyl reklamacji w ciagu 14 dni. Skorzytalam z ochrony kupujacych na allegro.
A tak z ciekawosci @Karolinnna ile dni szedl ten termometr ? Ja rozponaje takie lipne transakcje na allegro gdy dostawa jest dluzsza niz tydzien. Po nazwie sklepu tez widac ze cos jest nie tak. No i warto zwracac uwage na ilosc opinii i symbol super sprzedawcy.
Ponad tydzień
mąż zamawiał i takie ładne się wydawało na zdjęciach , opini też miał sporo
pierwszy raz się tak nadziałam
Oj obecnie nawet opinie sa wystawiane przez jakies automaty wiec trzeba byc uwaznym. Jesli chodzi tez o opinie o produktach na allegro to sa one przypisane do konkretnego produktu w bazie, wiec jesli kilku różnych sprzedawców oferuje dokładnie ten sam produkt, opinie sa sumowane w ich ofertach.
Dobrze wiedzieć na przyszłość;) teraz będę bardziej czujna ![]()
Ja też już tylko głównie ozdoby urodzinowe kupuje jeszcze nieraz na AliExpress
Ja też czasem AliExpress zależy gdzie taniej wychodziło .
Ciekawe jak szybko AliExpress , temu i shein obejdą te unijne opłaty ![]()
Faktycznie może coś wymyślą znając życie . Ja jestem „za” bo będzie mi brakować troszkę .
Shein ma dużo magazynów rozsianych po świecie u też w Polsce więc u nich luz ale co z temu i Ali ![]()
Dobrze że przypominacie , czas na ostatnie zamówienie ![]()
Ja myślę , że będzie jakaś nowa Strona . Ale okaże się ![]()