Cło temu, shein nowe pytanie

Polak potrafi, daje im max dwa tygodnie :sweat_smile::sweat_smile:

2 polubienia

Hahah też tak myślę :joy::joy: na razie chyba temat ucichł , to ciekawe czy to. Wgl wejdzie od 1 lipca :roll_eyes:

Fajnie gdyby jednak nie :confused:

Mało czasu już zostało a dużo by się chciało zamówić :grin: muszę się sprężyć w tym tygodniu

Na pewno znajdą na to sposób :grinning:

1 polubienie

Ja też właśnie muszę, już trochę w koszyku jest :smiley:

Ja słyszałam w tamtym tygodniu jak o tym mówili w radiu , i to głównie Polscy producenci wózków dziecięcych i inni złożyli skargę do sejmu bo Polacy wolą kupić z chin produkty niż w Polskich firmach od Polskich producentów

1 polubienie

Serio producenci wózków dziecięcych.? Akurat bym z AliExpress wózka nie kupiła :joy: ale no cenią się z niektórymi produktami dla dzieci takimi jak np lusterka do samochodu;/ i taniej tak samo jakościowo wychodzi sprowadzić z Chin

Dziewczyny właśnie było teraz na DDTVN że od 1.07 wchodzi to cło i za każdą rzecz zapłacimy 3 euro cła. Czyli np jak zamówimy 4 pary klapek to zapłacimy 3 euro cła ale jeżeli zamówimy klapki, parasolkę i miskę to zapłacimy 9 euro. No kurcze nie fajnie :face_with_diagonal_mouth: w ogóle nie będzie się to opłacało i to wchodzi nie tylko z Chin ale ogólnie z poza uni europejskiej jak będą wysyłki.

1 polubienie

Okurde :flushed: czyli jednak wchodzi :frowning: mam nadzieje ze Polacy obejdą haha

Znaczy to będzie tak jak zamówisz 8 sukienek to i tak zapłacisz cło tylko raz więc będzie się opłacało np przedsiębiorcom zamawiać. Pewnie powstaną jakieś magazyny w Polsce i będzie to nieduża różnica cenowa

Jak zamówisz 8 takich samych to zapłacisz raz 3 euro , a jak zamówisz 8 różnych to już wtedy 24 euro :joy::joy:

Masakra, trzeba zrobić zakupy do końca miesiąca :sweat_smile::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

A co najczęściej kupujesz na temu/ Ali? ? To co chciałam to już kupiłam a może mi czegoś brakuje :joy:

A kupowałyście jakieś ozdoby na ścianę nad łóżeczko komodę ??

Ja kupowałam plakaty i naklejki / bardzo polecam, super jakość :wink: w tamtym tygodniu zamówiłam kolejne plakaty bo chce wymienić aktualne :grinning: i kupowałam też gałki do komody - misie :grinning::grinning:

1 polubienie

Ja kupuję balony, teraz zamówiłam wachlarze :smiley: etui na telefon , naklejki, różne dekoracje , na święta zawsze coś. No będzie mi tego brakować

1 polubienie

Myślę żeby zamówić coś z filcu do przyklejania , albo jakąś girlandę też materiałową :roll_eyes: obrazki też w sumie bym mogła jakieś takie urocze :face_holding_back_tears:
Wyświetliła mi się taka obcinaczka elektroniczna do paznokci , opinie ma dobre :face_with_peeking_eye: czy któraś takie miała ?

Ja ją mam :sweat_smile::grinning: ale nie używamy, nigdy w sumie jej nie użyłam na bobasie, sobie kiedyś przypilnowałam lekko paznokcia, daje radę :sweat_smile: ale dla bobasa wolę nożyczki

1 polubienie

Czyli zbędny gadżet , tam mam nożyczki przygotowane to nie będę wymyślać :face_holding_back_tears:

Sama też używam nożyczek , kupiłam niedawno z Canpola x2 :slight_smile:
Dziś obcinałam na polu młodszej zajmując ją innymi akcesoriami typu pilnik bo tak się wygina że nie idzie jej obciąć paznokci. Juz miała takie długie że zaczynałam się zastanawiać jak frech u malucha by wyglądał :joy: