Skończyło się kupowanie pierdółek
opłata celna większa niż cena za produkty ![]()
![]()
Ale coraz wiecej rzeczy jest z wysylka z polski . Cala strona swieci sie na zielono u mnie z oznaczeniem (wyslka w 2 dni , wysylka z Polski) wtedy juz nie nalicza ![]()
Ojaaaa , faktycznie. No to koniec z zakupami , można usunąć aplikację. Ale na shein nie widzę tego
Ojaaa , ile masz pamięci zajęte
a na shein widzicie gdzieś to cło?
Chyba w cenie , bo wszytsko mega podrozalo u mnie . A to z oznaczeniem “magazyn ue” jest sporo tansze
Oniee to lipa jak to będzie teraz tak wyglądać
no bo kto zamówi 20 takich samych koszulek żeby zapłacić jednorazowo 3 euro , jedynie to plus na handlarza ![]()
![]()
![]()
![]()
No to będą musieli zrobić taniej bo tego nikt nie będzie kupował, no nikomu nie będzie się opłacać .
Na razie to maskara jest na tych chinskich stronkach i sie odechciewa zakupów. Oby cos nowego wymyślili
A to z oznaczeniem z Uni europejskiej to też obejmuje cło !??
Ale te 3euro jest liczone od kazdej sztuki. Nawet jak zamowisz 20koszulek tych samych, ten sam rozmiar to zaplacisz 60euro cla
No nie , jeśli kupisz 5 szt koszulek to płacisz 3 euro a jak kupisz kubek koszulkę i spodnie to płacisz 9 euro
Zresztą na tym tik toku pani fajnie tłumaczy
Faktycznie super wytłumaczone
Też widziałam tego TikToka , super wytłumaczone . Czyli dokładnie tak jak pisałaś wyżej .
@Karolinnna super tik tok. Elegancko wszystko wytłumaczone ale spokojnieeee już wymyślili lokalne magazyny i nie ma cła ![]()
ale uważajcie z tym bo czasem jest tak że musisz zamówić coś z jednego magazynu za 60 zł bo inaczej płacisz wysyłkę. Ona dolicza się dopiero przy płatności więc można nie zauważyć bo to 9.99 chyba jest więc sprawdzajcie dokładnie bo przy zakupie kilku rzeczy można się zamotac
Na shein chyba w cenie jest, nie widzę dodatkowycb oplat przy zaplacie. Ale w moim koszyku część rzeczy nie podrozala takze zaraz zrobie zakupy ![]()
Masz racje ![]()
Muszę sprawdzić , bo chciałam jeszcze kilka rzeczy domówić . Człowiek niby wiedział , żeby robić zakupy szybciej przed cłem i zrobiłam ale teraz oczywiście okazuje się , że jednak jeszcze coś potrzebuje .
To zerknij sobie na shein , tam nie ma cła przy zakupach prawdopodobnie te przedmioty już są wysyłane z Polski ceny też są fajne, tylko bardziej się opłaca kupić mniej rzeczy bo wtedy wychodzi taniej ![]()