A przez mini progi przejeżdża?
Tak, do kuchni mam taki wiekszy to na 2/3 razy sie zabiera ale zawsze wjedzie ![]()
To spoko. Na dywan pewnie tez wjedzie.
ja bardzo lubiłam prać te małe cudowne ubranka i przebierać synka
Też mam roombe i jestem bardzo zadowolona jak odkurza dywan w pokoju syna , ale to racja trzeba zabierać jej przeszkody
pierwsze dziecko wiecznie “ulane”, drugie już bez tego problemu, jednak raz dziennie zazwyczaj i tak musiałam przebrać
Ja pralam jak sie ubrudzilo a wiadomo jak to jest przy niemowlaku
teraz dzieci starsze to piore prawie codziennie heh
Jeśli ciuszki nie są zabrudzone, wiele mam pierze je po kilku użyciach, np. po 2-3 razy. Noworodki często dużo śpią i nie brudzą ubrań od razu, więc nie ma potrzeby prania po każdym założeniu, ale to indywidualne.
No ja to nawet jak teraz córeczka jest starsza i zdarzy się jej cały dzień nie ubrudzić to i tak rzucam do prania. Jakoś nie wyobrażam sobie wrzucić tych ciuszków spowrotem do szafy
do szafy może nie , ale nieraz jak czyste to można drugi raz ubrać na podwórko ![]()
My jeśli się nie pobrudzi to zakładamy np. przez dwa dni to samo ubranko, ale jednak często mu się uleje, oślini się i trzeba prać po jednym założeniu.
Tak najgorzej jak dziecko dużo ulewa , mój małyprawie wgl nie ulewał tak że nie miałam za dużego problemu
U nas to najczęściej kupka przeleciała albo niespodziewane siusiu w trakcie przebierania było. I wszystko do prania. Teraz mam już pralko suszarkę to nie potrzebuję tylu ciuszków.
Tez uwazam ze takiemu maluszkowi nie trzeba prac codziennie ciuszkow chyba ze latem
Taka pralko suszarka przy dzieciach to na pewno super sprawa , ja już nie mogę się doczekać jak będę mogła sobie też na taką pozwolić ![]()
Teraz zmieniły się wytyczne i w szpitalach uczą, aby pierwsza kąpiel była po tygodniu od narodzin. Zalecają też kąpiele raz na tydzień dla noworodka. A jak u was bylo? Ja dzieci kąpałam codziennie.
Ja córkę wykąpałam faktycznie po tygodniu. Wcześniej się bałam, a dopiero po tym czasie porozmawiałam o kąpieli z położną.
Później kąpałam córkę co 2 dni, ale córka uwielbiała kąpiele, więc przeszliśmy na kąpiele codziennie
Ja czy to noworodek , czy starsze dziecko jakoś mam taki nawyk że po każdym dniu ściągam i odrazu daje do prania, chyba ze noworodek czasem dużo ulewa to zmieniałam nawet 3razy na dzień.Wszystko zależy od dziecka i dnia ![]()
Pierwsze dziecko kapalam po przyjsciu ze szpiatala czyli w trzeciej dobie
Jesli sa takie wytyczne i lepiej wykapac dziecko pozniej , przy drugim na pewno poczekam dluzej z kapiela ![]()