Ciepło w domu

Patrycja moja ciocia śpi przy 16 stopniach i to w piżamie na krótki rękaw :O mówi, że wtedy najlepiej jej się śpi. Dla mnie to mróz :) 

Karolinach w takim razie gorąca kobieta z twojej ciotki 

Magicznypazur nie chodziło mi o wyrób tylko o sposób pracy . W ten sam sposób wsypuje się i na jakiś czas spokój z wsypywaniem . 

Generalnie zimna nie powinno się spać jak jest gorąco , ja zasnąć nie mogę tak 19-20 stopni jest idealnie . Zwłaszcza zimna jak się pali w piecu to jest suche powietrze warto się zaopatrzyć w nawilżacz powietrza bądź kłaść np mokre ręczniki na kaloryfery

Kasia oj tak i ma ją co grzać :D

Pati ja lubię jak jest ciepło ale nie gorąco. Przez suche powietrze musiałem kupić nawilżacz bo nie dało się spać, tzn. ja bym wytrzymała, mąż też ale córeczka budziła się co chwila i chciała pić. Odkąd mamy nawilżacz jest już dobrze. A ona też lubi ciepło najlepiej jej się śpi w rożku i jeszcze na wierzch cienka kołderka :O wtedy śpi jak zabita. 

Mnie w ciągu lata już 25 w słońcu męczy.

A mi jest ciągle zimno :) pamiętam jak kiedyś latem nad morzem siedziałam w kurtce a ludzie się kąpali i opalali :D

pati1990 to nie spotkałam się jeszcze z takimi piecami na eko groszek, że kilka dni jest spokoju. Raczej tak, że na cały dzień ;-) 

Mnie przy 19-20 stopniach jest naprawdę zimno, a teraz po porodzie jeszcze mi się bardziej zmieniło. I jak jest mi zbyt zimno, to nie umiem zasnąć. A najbardziej marznie mi twarz i nie mam na to żadnego sposobu...

Karolina można w razie czego też położyć mokre ręczniki na kaloryfery ja tak robię w sypialni bo o ile mi się dobrze śpi tak synek się budził i pił co chwilę . 

Magicznypazur moja mama ma Evo groszek i wrzuca co 2 czasem 3 dni ale ona nie pali jakoś mocno może dlatego takie zużycie :) 

Najgorzej jak marznie twarz . Mi wiecznie zimno , nawet jak jest mi ciepło to muszę być przykryta bo inaczej nie zasne

Magicznypazur mi dłonie i stopy, a córeczce nosek :) 

Pati u nas było identycznie. Picie co godzina. Ale ręczniki nie dały rady, dopiero nawilżacz pomógł. 

Karolinach - pewnie jesteś chudzina. Ja w sumie nawet jak byłam szczuplutka to mi zawsze za ciepło było...

Ja to lubię jak jest cieplutko :) Chociaż nie powiem, że mąż jak napali to aż ciężko się oddycha :) Muszę spróbować patentu z ręcznikami, bo młoda też Nam się często budzi w nocy na picie. 

Mega Naczelny Papusny Bobas no aktualnie ważę 47 kg. :/ niestety.... 

Pcheła tak jak mój tata. Pali bardzo mocno u nas na dole jest jeszcze do wytrzymania ale na górze u mamy w sypialni ostatnio było 34 stopnie :O no ale musi przecież palić bo wnuczce zimno :) całe szczęście dał sobie przetłumaczyć, że im bardziej gorąco tym gorzej i się opanował :) teraz mamy maksymalnie 22-23 stopnie. 

Karolinach- o.O! Aż zazdroszczę takiej pięknej wagi! Ja to jestem wielka... Ale mam nadzieję,że tak jak w pierwszej ciąży, bobas będzie czerpał z zasobów i ja schudnę,k a brzuszek i bobas będą tylko rósł

Mega Naczelny Papusny Bobas akurat ja nie jestem zadowolona, chciałabym przytyć, wrócić do wagi 51 kg. I do mięśni, które trochę mi spadły podczas ciąży :/ ale już od grudnia ruszam na siłownię :) mam nadzieję, że mi się uda. 

Karolina pewnie Ci się uda :)

Czyli nie tylko ja taki zmarzluch jestem :D Uff :) 

karolinach - u Nas to wynika bardziej z tego, że od 2 lat nie ogarnęliśmy do końca pieca :D Niby niewiele węgla wrzuca, ale na górze temperatura 27 stopni się robi. Jak kaloryfery skręcimy na 4 to są zimne, jak na 5 to letnie, a znowuż na 6 gorące. Teraz trochę zaczęliśmy eksperymentować z kaloryferami i walczyć z tą temperaturą, ale zobaczymy jak wyjdzie :) Najczęściej to po prostu co 2 dni pali lub jednego dnia pali węglem, a drugiego drewnem. 

magicznypazur - mi to najbardziej stopy marzną :) 

My lubimy ciepło, mamy w domu 22-23stopnie, chodzimy w krótkich spodenkach i w tshirtach z krótkim rękawem. Nie lubię chodzić naubierana w grube swetry czy polary.

Ja tam zawsze zazdrosvilam jak ktoś miał gorąco bo przecież można zawsze okno uchylić a jak zimno to nic nie można zrobić. A duży dom bardzo ciężko ogrzać... 

Pcheła na górze zawsze jest cieplej bo ciepło ucieka do góry :) 

Mamameg ja przy takiej temperaturze chodzę na długi rękaw bo mi zimno :)