Witam, czy któraś z Was miała po porodzie… ciemny brzuch? MAm wrażenie , że może to po jednej wizycie w aquaparku w ciąży mimo, że się smarowałam to może teraz jak skóra nie jest naciągnięta to jest taki ciemny? to samo mam na bokach piersi, stosuje peeling ale nic nie daje, zastanawiam się czy ten kolor zniknie tak jak kreska ciążowa któa teraz też jest bardzo gruba i ciemna po porodzie
Kicia , po porodzie miałam dużo przebarwień na brzuchu i udach, teraz na trzy miesiące po porodzie przebarwienia sa dużo mniej widoczne. Miałam tez problem z kolorem skory, ktory był mocno żółty i bardzo przebarwionym pępkiem. Smarowałam sie zwykłymi balsamu ujedrniacymi, wszystko stopniowo zanika. A ile jesteś po porodzie ? Nim sie uspokoją hormony minie trochę czasu, wiec bez obaw
XmasBaby jestem 6 tyg po porodzie, domyślam się, że to potrwa, chociaż mam obawy, że to opalony brzuch i minie sporo czasu śmiesznie będzie wyglądać latem taki ciemny brzuch w stosunku do reszty ciała
Kicia, myśle ze do wakacji to juz dawno nie będzie po tym śladu. Jestem 16 tygodni po porodzie i nie widzę juz różnicy w kolorze skory na brzuchu i nogach, a reszta ciała. 6 tygodni to dopiero koniec połogu, wiec skóra musi dojść do siebie. Nie martw sie Pamiętaj o wizycie u ginekologa, bo zalecana jest wizyta kontrolna po skończonym okresie połogu.
Zobacz sobie tutaj http://www.vichy.pl/blog/jak-usunac-przebarwienia-skory-po-ciazy/vmag64592.aspx jest fajnie opoisane jak usunac przebarwienia skory wlasnie stricte po ciazy, moze akurat cos Ci przypasuje
No niestety zostają przebarwienia jakiś czas niektóre schodzą całkiem niektóre zostają już .
Ciało musi wrócić do kondycji sprzed ciąży i na to potrzeba czasu. Przebarwienia zazwyczaj po czasie znikają.
No i u każdej z nas inny czas ciało potrzebuje na regenerację i powrocenie do kondycji. Przebarwienia również znikają w różnym tempie a niekiedy zostają ale to rzadziej się zdarza
to prawda każda ma inaczej z przebarwieniami - mi wyszły na twarzy…przed ciąża jedna plama przy włosach a po ciąży druga…jedna znikłą druga nie, po jakimś czasie u tej jednej kolor się nasilił bo nawet była u rodzinnego to sprawdzić , miałąm robione nawet testy wątrobowe bo czasem od wątroby pojawiają się też zmiany na ciele ale wszystko wypadło ok…przy drugiej ciąży znowu ta jedna mi się nasiliła ale więcej już mi sienie pojawiło…póki co jestem 4 miesiące po porodzie i twarz mam czystą…więc zapewne potrzeba czasu na wszystko ;))
ja będąc nastolatką dostałam przebarwień od słońca. Pierwsze wakacje za granicą… Dlatego będąc w ciąży bardzo się obawiałam przebarwień właśnie. Współczuję mamom, które miały/mają je na twarzy, bo to ciężko ukryć.
Też współczuję ja miałam na brzuchu jedynie
Brzuch po ciazy zawsze będzie troszke ciemniejszy i jakies przebarwienia.Ja akurat jestem prawie 3 miesiace po porodzie i brzuch mam ciemniejszy od reszty ciala Po pierwszym porodzie tez tak mialam a z czasem sie juz zmienil i byl normalny
Jeśli któraś mama zastanawia się nad zabiegiem poporodowej plastyki brzucha to z własnego doświadczenia polecam! Efekty są super Zabieg wykonałam w klinice Alfa - super lekarze ze świetnym podejściem do pacjenta. W swojej ofercie mają różne popularne zabiegi ginekologii plastycznej
Popularne zabiegi ginekologii plastycznej | Alfa - tutaj wszystko świetnie opisali
Mi po porodzie brzuch zdawał się ciemniejszy od reszty ciała. Był taki pomarszczony i ciemny. Z biegiem czasu wszystko wróciło do normy. Kreska od pępka w dół też zniknęła.
Myślę, że takie przebarwienia z czasem miną.
Zniknac zapewne zniknie, ale kiedy tego zadna z nas nie jest w stanie Ci dokladnie napisac. Przebarwienia po ciazy sa zmora wiekszosci kobiet, jednak z doswiadczenia wiem, ze znikaja one bardzo indywidualnie - cialo kazdej z nas jest inne, takze nie ma co oczekiwac takich samych efektow albo miernikow czasu. Smaruj caly czas skore balsamami, stosuj te peelingi tak jak to robisz, to na pewno pomoze w zniwelowaniu problemu. Ja nie mialam takiego problemu, ale np. kreska na brzuchu zniknela mi dopiero okolo pol roku po porodzie - i tylko dzieki niej mozna bylo sie domyslec ze bylam w ciazy. Nie martw sie na zapas, na razie jest zima. Jak hormony przestana robic Ci psikusa nadejdzie lato, a Ty na plaze zapewne wyjdzjesz z ekstra brzusiem, gotowym do opalania - bez wrazenia ze jest ciemniejszy ;D
Wydaje mi się, że część kobiet ma większą lub mniejszą skłonność do zmiany koloru skóry. Mój brzuch stał się na tyle ciemny, że podczas porodu położna pytała się mnie czy się opalałam. Z czasem po porodzie skóra zaczęła blednąć, pomagały mi peelingi naturalne. Pół roku po porodzie nie było już śladów po przebarwieniach, mam wrażenie, że starły się podobnie jak schodzi opalenizna.
Ja nie miałam ciemnego brzucha. Ale za to pewnie jak każdy miałam po porodzie obwisły fałd skóry na brzuchu, który się z czasem wchłonoł. Brzuch po czasie stał się znowu elastyczny.
Ja rôwnież nie miałam ciemnego brzucha, ale została mi linia na brzuchu - chciałabym żeby brzuch sam się wchłonął
A jak długo trzymała Wam się linia Negra??? Ja jest 6 tyg po porodzie i nie widzę, żeby cokolwiek jaśniała:) a pojawiła się dopiero po 30 tc