Ciążowy brzuszek!

Wydaje mi się ze to kwestia tego że bardzo dawno temu nie było takiego sprzętu który przed porodem zdradziłby nam płeć dziecka dlatego kobiety wymyślały różne teorie. Ja jednak w to nie wierzę ;) 

Mamameg to ja powinnam urodzić bliźniaki bo czasami pępek miałam wystający a czasami dziurkę :) jest dużo tych mądrości ludowych. 

Z tym kształtem brzuszka to kolejny zabobon do obalenia.

Z kształtem brzucha jak z urodą. Że niby córka urodę zabiera dla mamy a to kolejny zabobon 

Na dwoje babka wróżyła jak to mówią, szans na powodzenie takich stwierdzeń jest 50% i niech sobie gadają, a my i tak wiemy lepiej... najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi, że a może będą bliźniaki? Jakby miały być, to raczej nikt by tego nie przeoczył już na samym początku ciąży...

Paulinek do mnie znowu ciągle mówili, że chyba sobie wymyśliłam ta ciążę bo mi się nie chce pracować. Bo nie miałam dużego brzucha. 

Ja się nie przyznałam nikomu w pracy jak w drugą ciąże zaszłam, bo tylko 3 mies pracowałam po powrocie z poprzedniego macierzyńskiego, nawet nie spodziewały się dziewczyny... dopiero jak zadzwoniłam od ginekologa, że mam zwolnienie i potwierdzenie ciąży szefowa się dowiedziała...

Teoria z pępkiem jest niezła :p Mi się zmienił chyba z 3x już kształt pępka, w zależności jak się Maluch ułoży.

Ja też nie wierzyłam w zabobony o kształcie brzucha , bo w zależności jak się mała ułożyła to miał różne kształty chociaż najczęściej był okrągły ,a pępek mi się nie zmienił :)

Mi kształt pępka się zmienił dwa razy ale to też chyba zależy od rozciągania się skóry. A co do urody to indywidualne zmiany, ja będę miała dziewczynkę i na początku ciąży wyglądałam bardzo dobrze w 7mc. pojawił się trądzik no i już teraz na koniec już jest lepiej. Więc różnie to z nami bywa �

Ja miałam lekko wyplukly pępek

Oj pępek to u mnie już tylko zmarszczenie skóry, całkowicie się rozciagnął i wygladzil, po dziurce nie ma śladu, skóra jest tak napięta, że brzuch mam gładki i pod bluzką praktycznie się nie odznacza  

Ja w ciąży miałam super cerę i urodziłam córeczkę. Moja siostra miała straszne problemy ze skórą, urodziła synka. 

U mnie od początku pępek zrobił się wypukły. Teraz już brzuch jest na tyle duży że zrobił się płaski. 

W pierwszej ciąży było trochę inaczej. Pępek zrobił się wypukły dużo później. 

Wiele też zależy od ułożenia dziecka w brzuchu jeżeli chodzi o pępek :) 

Co do pępka to powiększająca się macica wywiera nacisk i temu tak się dzieje że robi się wypukły .

Ciekawe jak u mnie będzie. W ciazy z synkiem miałam trądzik, ciagle jakieś zmiany, w tej ciąży to samo, ale płci jeszcze nie znamy.

Z tymi przesądami to bywa różnie, ile się o tym nasłuchałam w ciąży;-) ja przy pierwszej miałam brzuszek duży , bardziej jak piłka i nic mi nie bylo jedynie strasznie bolała mnie glowa i bylam senna i urodziłam synka przy drugiej ciąży miałam podobne objawy ale na pewno mniej byłam senna i miałam duzo pryszczykow na twarzy to wszyscy że będzie córka jak nic ;-) a tu drugi synuś;-) także nie czasem komus się spełnią ,to już nie zależy od niczego co już mamy w brzuszku to mamy;-)

Z tą skorą może to być prawda. Dla przykładu z córką tez miałam super cerę ale sporo używałam kosmetyków dla kobiet w coąży wiec po części może temu zawdzięczam świetna kondycję skory 

Ja to zawsze miałam ubaw z osób, które próbowały mi coś przewidzieć.