Paulinek nawet szkoda wydawać pieniądze na fotografa skoro twój mąż robi takie piękne zdjęcia :)
Śliczny brzuszek, aż tęskni się za swoimi dziecmi Po tej stronie ciała ??
Ja bardzo chciałam mieć sesję zdjęciową w ciąży, ale niestety koronowirus wygrał.., ale nie żałuję, bo 2 dni przed cc namówiłam męża i bratowa zrobiła nam trochę pamiątkowych zdjęć z Zosią w brzuszku :)
Takich zdjęć które robił mi mąż czy ja sama to mam masę i one również zostaną pamiątka jednak nie ma co ich porównywać z profesjonalna sesja
Tak, ale akurat mój mąż normalnie robi zdj w innym stylu, teraz po raz pierwszy udało mu się w takim klimacie coś cyknąć... to dla niego też ciekawe doświadczenie, ale powiem Wam, że logistycznie to było nie lada wyzwanie... musieliśmy uśpić na drzemkę starszego syna a ja w tym czasie ogarnąć się i umalować, jeszcze zrobić zdjęcia zanim się obudzi nasłuchując jednym uchem czy już nie płacze...
Mnie też marzyła sie sesja w drugiej ciąży, ale ponieważ pod koniec źle się czulam i urodzilam przed terminem to nie zdążyliśmy. Może teraz się uda.
Paulinek tylko pozazdrościć Twojemu mężowi talentu i umiejętność ?
Tym to akurat nie ma.sie co martwic bo to nie prawda że jak brzuszek malutki to że dziecko bedzie malutkie czy nie przybiera na wadze itd. zalezy to od postury mamy i ile przytula ja zawsze bylam drobna i z niedowaga i brzuszek miałam malutki , chociasz wszyscy mi mówili że mam brzuszek malutki a raz poszłam na wizytę bo mialam kontrolować bo mialam za mało wód płodowych to raz jedna pani doktor powiedziała że na to że jestem taka drobna mam spory brzuszek ale do ok. 25tyg miałam malutki a potem poszedł szybko w górę;-)
Ja mam na pewno mniejszy niż w pierwszej ciąży, ale bardziej stożkowy tak jakby... po bokach jest go mniej, widać jak dziecko leży na środku podłużnie... z tyłu ktoś mi powiedział ostatnio, że wyglada jakbym wcale w ciąży nie była, więc liczę na to, że figura po porodzie szybko wróci do stanu sprzed ciąży
Moje siostry mówią że mam dziwny brzuch bo też stożkowy A One miały za to takie wielkie, okrągłe
Paulinek bądź dobrej myśli. Pewnie uda Ci się szybko zgubić bo chyba nawet dużo nie masz do zrzucania
Lla ksztalt brzucha podobno świadczy o płci tylko. Nie pamiętam który kształt co znaczy
Natalia to nie jest prawda, takie gadanie. Kształt brzucha nie ma nic wspólnego z płcią :) moja siostra w obydwu ciążach miała okrągły a raz miała dziewczynkę a raz chłopca :)
U mnie to by się nie sprawdziło, drugi raz jestem w ciąży z chłopcem i wcześniej miałam bardziej okrągły a teraz spiczasty... to zależy raczej od ułożenia dziecka i ilości tkanki tłuszczowej na bokach
Jestem w pierwszej ciąży i nie mam porównania, ale wydaje mi się że to nie ma znaczenia jaka płeć, moja mała bardzo szybko ułożyła się prawidłowo więc może dlatego taki brzuszek
Natalia nie prawda. To się nie sprawdza
Mądrości ludowe: "Mały, spiczasty brzuszek ponoć zwiastuje chłopca, natomiast dziewczynki rodzą się u mam, których brzuchy były duże i „rozlane”.
U mnie się nie sprawdziło już drugi raz. W pierwszej jak i drugiej ciąży mam spiczasty brzuch, w pierwszej ciąży miałam zdecydowanie mniejszy niż teraz, ale nadal. I mam dwie dziewczynki ;-) I często dostawałam pytania w pierwszej ciąży i teraz, czy aby na pewno to nie chłopak bo mam taki brzuch. Szczególnie od kobiet 40+ ;-)
To chyba jakieś starodawne przesądy, bo jak można się kierować kształtem brzucha określając płeć dziecka. Moja teściowa tez miała kiedyś fenomenalny pomysł i wróżyła nam dziewczynkę bo „jeśli przez bluzkę ciężarnej widać w pępku ciurkę to właśnie na dziewczynę, a jeśli pępek wystaje to będzie chłopiec)
U mnie to też się nie sprawdza i w pierwszej i drugiej ciąży mam brzuch raczej rozlany a nie spiczasty a najpierw był chłopiec a teraz ma być dziewczynka. Jednak się nie dziwię że tyle zabobonów jest na temat płci dziecka w końcu kiedyś nie było USG a ciekawość kobiet napewno była i próbowały jakiś się domyślić zawsze to 50 % szansy.
Część się sprawdza a część nie. A co myślicie o tym że dziewczynki odbierają urodę? Ja z chłopcami na początku cera tragedia trądzik. Później się zmieniła i bez skazy a teraz przy końcówce mega plamy. A będzie chłopak.