Ciążowy brzuszek!

U mnie w pierwszej ciąży do 5 miesiąca nie było widać, że jestem w ciąży. Normalnie nosiłam swoje spodnie ;-) Druga ciąża to już inna bajka, od 2/3 miesiąca miałam widoczny brzuszek i jest też zdecydowanie większy ;-) Ale dzidzia też będzie duuuża :D 

Kurka a ja jestem 6 miesięcy po porodzie i nadal mam tą linie strasznie mnie ona wkurza jest brzydka:(

Justyna ale malusi brzusio,aż trudno uwierzyć ,że byłaś ciut przed porodem .Pokrzywa u mnie tak samo długo się linia utrzymywała po porodzie ,nie mogłam się doczekać kiedy zniknie .Jeszcze teraz mam minimalnie widoczną a dziecko już ma 9 miesięcy .

Tak samo było u mnie, jadąc rodzić słyszałam, że brzuch jak w 6 msc ciazy. Dzidzia urodzila sie w 38tc, 2490 g i 50 cm ale najwazniejsze ze zdrowa ♥️

Justyna nawet brzuszka nie było w dać u Ciebie. A można wiedzieć jaka waga urodzeniowa byla?

Pewnie, duży czy mały nie ma znaczenia, ważne że dziecko rozwija się prawidłowo i rośnie w swoim tempie

Justyna jaki malutki :) ślicznie :) 

Justyna jaki malutki brzuszek, pewnie nie miała problemu z ubieraniem butów i innymi czynnościami, tylko pozazdrościć.

Różnie bywa. w pierwszej ciąży jak patrzę na zdjęcia o wyglądałam jak słoń :) a w drugiej to nawet mnie kiedyś panie pod sklepem zaczepiły  i mówią, że robią zakłady, w którym miesiącu jestem i jedna stawia na 7 a druga, że trochę później a ja miałam tydzień do porodu :)

a najlepsi byli lekarze na porodówce mówiąc: o, mały brzuszek, to małe dziecko będzie, ile waży? a ja na to, że spodziewamy się 4 kilogramów i nikt nie mógł uwierzyć. Oczywiście cała ekipa przy porodzie też robiła zakłady przy ważeniu ;)

KK ja też miałam mały brzuszek i jak przychodziłam na ktg, położne pytały po co tak wcześnie lekarz zlecił, przecież pani jest gdzieś w 5 miesiącu ciąży :) a ja urodziłam za tydzień :) 

Myślę,że to bardzo indywidualna sprawa. Ja jestem obecnie w 22 tygodniku, póki co na plusie tylko 2 kg i brzuszek również nie za duży.najwazniejsze,że naszym maleństwom dobrze �

1

Rożnie jest ja przy 1 ciazy pozno bylo widac gdzies kolo 23 tyg dopiero przytylam. 15 kg. A w 2 ciąży juz kolo 10 tyg sie pomalu zokraglilam a tu na plusie 8 kg

Oj to ja już w 22 tyg miałam małą kulkę, w drugiej ciąży szybciej mi wyskoczył niż w pierwszej 

Mi zdecydowanie bardziej było widać brzuch w drugiej ciąży niż pierwszej ale tak samo późno dopiero na końcówce ciąży przełamanie 8-9 miesiąc. 

Mi w ciąży brzuszek pojawił się w 7 miesiącu i to pod koniec :) 

Podzielę się z Wami kilkoma zdj, które robił mój mąż już jakieś dwa tyg temu... ciągle nie ma czasu do nich usiąść i wywołać, ale chociaż tyle mam na razie i mam nadzieję, że na tych kilku się nie skończy...

1

1

1

Pauli89nek piękne zdjęcia :) wyglądasz zjawiskowo! 

Paulinek cudownie wyglądasz,brzusio uroczy ,piękna mamusia:)

Miło jest mieć tak zdolnego męża  ;)

O wow pauli89nek! Twój mąż tak hobbystycznie czy pracuje jako fotograf? My chcieliśmy dziś robić zdjęcia z brzuszkiem w rzepaku, ale pogoda nam nie dopisała :(