Ciążowy brzuszek!

U mnie najgorzej jest jak odpuszczę sobie jeden albo dwa treningii  

Ja ostatnio się zmobilizowałam i zaczęłam ćwiczyć. Ciężko znaleźć czas i chęci przy małym i aktywnym dziecku, ale trzeba. Teraz na pewno też będziemy mogli więcej spacerować. 

Karolina nieźle jesteś zmotywowana ;) ja to podejrzewam że po porodzie kolejnym znów trochę poćwicze i na tym się skończy 

Ja już teraz sobie obiecuję że po porodzie wezmę się za siebie ale wszystko zależy od tego jakie dziecko mi się trafi. Synek miał takie kolki że ruchu przez pierwszych pięć miesięcy naprawdę mi nie brakowało. Teraz mam nadzieję że córeczka da mi się nacieszyć chociaż trochę tymi pierwszymi miesiącami gdzie powinna jeść spać i zalatwiacb potrzeby.

Karolina to prawda ja jak jestem sama z córka to mam problem żeby wziąć prysznic a co dopiero poćwiczyć nie ma szans choć robię proste ćwiczenia razem z nią . ale taki stricte trening to tylko jsk mąż przejmie córeczkę 

Mamameg- miałam to samo. Błagałam tylko o odrobinę snu.

Ja ćwiczę jak córeczka śpi. Staram się ćwiczyć krótko ale intensywnie. Ważne żeby cokolwiek robić :) 

Przy dziecku to też człowiek się narobi przysiadów, podskoków i kilometrów wyrobi :D

Karolina 213 u mnie dokładnie to samo było. Teraz już się nie nastawiam Jakie dziecko będzie. Ja zbytnio nie lubiłam nigdy ćwiczyć ale zaczęłam biegać. Jeszcze przed drugą ciążą. Początek był mega trudny. Pierwsze 2 tyg. A później zaczęło mi to sprawiać przyjemność i kilka kg spadło. Zaszłam w ciążę i czekam aż znowu będę mogła biegać. Choć przy 3 dzieci to nie wiem czy znajdę na to czas i siłę. 

A u mnie tylko nie bieganie nie umiem biegać nie znoszę biegać nie potrafię oddychać robi mu się słabo i niedobrze

Ja tak samo jak.Karolina ćwiczyłam jak.coreczka spala.

U nas póki co niestety nie śpi tyle czasu  poza moimi rączkami żeby trening zrobić ale z synkiem robiłam tak samo ćwiczyłam kiedy spal 

Ja jak dziecko spadło to albo sprzątałam, albo gotowałam, albo miałam to lotto i sama drzemałam

Kverve niby tak ale to nie to samo :) 

MNPB ja musze poćwiczyć bo jak nie zaliczę treningu wszystko mnie wkurza :) 

Ja próbowałam ćwiczyć po pierwszej ciąży jednak synek za bardzo chciał to robić ze mną i było to mega ciężkie i tak naprawdę bez sensu bo żadnego prawie ćwiczenia nie dał mi zrobić. Natomiast gdy spał to miałam jednak milion innych rzeczy do zrobienia a wieczorem to już nic mi się nie chce.

JustaMama doczekasz jeszcze tego że będzie spala i w tym czasie będziesz mogła ćwiczyć 

Jestem po cc. Kiedy mogę zacząć ćwiczyć. nie ukrywam że zostało mi parę kilogramów d zrzucenia 

Mi gin zawsze powtarzała, że do 3 miesięcy po CC nic nie wolno działać. Od 4 miesiąca można zacząć się ruszać, brzuszkować itd., ale ostrożnie. A po 6 miesiącach można wrócić do aktywności sportowych sprzed ciąży.

Beata najlepiej skontaktuj to z lekarzem niech on oceni :) 

Beata nie śpiesz się. Lepiej poczekać z ćwiczeniami.Każdy organizm innaczej dochodzi do siebie. Kg się nie przejmuj. To normalne że po ciąży coś zostaje.