Pszczółka- to jesteś w sam raz :). Gratuluję braku rozstępów i szybkiego powrotu do figury z przed ciąży :)
Przczółka zazdroszczę i życzę wszystkim takiego powrotu do formy
pszczółka gratuluję ale i zazdroszczę, ja po pierwszej ciąży do wagi z przed wracałam ponad rok a i przed rozstępami się nie uchroniłam
Pszczółka to super że obyło się bez rozstępów i zwisającej skóry i waga tam szybko spadła ;) nawet nie masz co zrzucać ;)
Dominika- możliwe, że w Twojej rodzinie inne kobiety też miały rozstępy. Wtedy można robić wszystko a i tak się ich nie ustrzegniesz
Niestety jazda z nas wraca różnie do siebie. Niektóre niestety wogole nie wracają do wagi z przed ciąży. Mi zostało 3 kg nadwagi i nie udało mi się ich zrzucić do drugiej ciąży. Jednak tez nie robiłam nic specjalnie w tym kierunku jednak po drugiej ciąży obiecałam sobie że wezmę się za siebie.
MNPB nie do końca, u mnie mama, babcie, siostry, siostry taty miały rozstępy a ja ani jednego :)
Zazdroszczę pszczółka choć u mnie dramatu nie ms to nadal 6kg na plusie mimo ze bardzo się ograniczam . Brzuch w ciuchach ok bez gorzej właśnie galaretka No i wałek skory na dole jak się nachyle . W spodnie wchodzę ale są ciaśniejszy zdecydowanie z niektórych trochę wylewa się góra (te co były bardzo dopasowane ). Rozstupu tez nie mam ani jednego po żadnej ciaży:)
Karolinach, kwestia genetyki obejmuje dwie strony rodziny:)
Pszczółka, ekstra, że nie masz praktycznie żadnych niepożadnanych skutków ciąży.
A jak karmienie? Kp czy mm?
Powrót do formy po porodzie w dużej mierze zależy od nas. Głównie dieta ;)
Na rozstępy to chyba nie ma zasady. Ostatnio bardzo swędzi mnie brzuch więc kto wie czy zaraz rozstępy się nie pojawią. Mimo tego że od początku dbam o brzuszek.
Ja brzuch smaruje od 3 miesiąca, jak narazie nic się nie pojawiło .. ale niestety pojawiły mi się rozstępy na biodrach co mnie chyba najbardziej zaskoczyło. Ale wiem ze tak jak kości stop się rozszerzaja troszke, tak i zebra i ciut biodra.. takie uroki ciąży w niektórych przypadkach :) ale i tak uważam ze to cudowny stan
U mnie póki co też nie widać rozstępów, smaruję się dość regularnie, ale nie do końca wierze, że to pomaga. Mamaginekolog pisała, że to jednak też genetyczne uwarunkowania są istotne.
A ja w tej ciąży się zbuntowałam i nie smaruje prawie wogole może raz na tydzień jak nie rzadziej kiedy zaczyna mnie swędzieć akurat. Końcówka 8 mc u żadnych rozstępów. Z genetyka jest różnie mija mama ma straszne rozstępy za to ani ja ani siostra nie mamy.
Biorac pod uwagę swój przykład uważam ze to mit ze jsk się kp to się szybciej wraca do formy i do wagi . U mnie kompletnie się nie sprawdza choć wcale więcej rsczej nie jem.
co do rozstępów różnie bywa moja mama nie ma po ciążach ja tez nie A moja siostra w 7 miesiącu ciazy i już ma mimo ze się regularnie smaruje
Tak obecnie wyglada mój po ciążowy brzuszek 2 miesiące po porodzie
JustaMama super brzuszek masz
Wiele mam Ci pewnie zazdrości takego po 2 ciążach
Justa Mama oj pozazdrościć ,serio fajna forma i to 2 miesiące po porodzie,waga z czasem spadnie a brzuszek masz super .
Karmie piersią. Dzisiaj była chwiła prawdy - bo wychodząc na spacer trzeba było się ubrać normalnie... od dłuższego czasu chodziłam w dresach a teraz to w koszuli nocnej :D
na szczęście weszlam w dżinsy - najbardziej bałam się bioder, ale wychodzi na to, ze jest ok - pas wiadomo galaretka i oponka przy gumce, ale grunt, ze siedzenie nie wymknęło się za bardzo spod kontroli;)
Mi pojawiły się rozstępy na nogach, póki co na brzuchu nie mam.ale skora mnie ostanio swedzi wszędzie więc możliwe że siępojawią
Dziekuje dziewczyny choć dla mnie jest okropny na dole i tęsknie za tym sprzed ciąży
Justamama super brzuch pod dwóch miesiącach widać że ćwiczyłaś wcześniej, spokojnie daj sobie czas i wrócisz do formy.
Pszczółka fajnie, że chwila prawdy okazała się dla ciebie pozytywna:)