Ciąża

Hej mamusie, jak sobie radzicie z silną zgagą w ciąży, próbowałam wszystkiego i nic :((

Staramy się nie robić zbędnych wątków tylko odświeżać stare , u góry jest lupka i tam wpisujesz to co cię interesuj i odświeżasz wątek

Np w tym możesz zapytać i któraś chętnie Ci odpowie

2 polubienia

Ja mialam zawsze przy sobie Rennie , to czerwone . Do tego stopnia , ze nawet trzymalam to pod poduszka . Pomagalo. Mialam naprawde straszna zgage , tak naprawde od 2/3 miesiaca ciązy

To mi lekarz to polecił

@Karolinnna ma rację, nie powielamy wątków wrzucamy najpierw interesujący nas temat w lukę

1 polubienie

Tabletki gaviscon ratowały mnie w poprzedniej ciąży i tak samo teraz :slight_smile:

Mi kiedyś lekarka dała na to jakieś leki , ogólnie migdały mleko napewno ulży

To mi pomaga rennie miętowe :sweat_smile: zgaga zaczęła mnie przeważnie męczyć popołudniami i przed snem brałam jedną tabletkę bo wyczytałam że tylko można do 3 na dobę co się okazało że nie umiem czytać do końca :face_with_peeking_eye::sweat_smile: i po tabletce musiałam szybko zasnąć i nic już nie pić

Mietowe najlepsze . Ja zgage mialam wrecz nieprzerwanie , tak jak mowisz najgorzej bylo przed snem i wtedy musialam wziac renie . Spalam z tym pod poduszka :sweat_smile: czasem jak bylo naprawde zle to bralam po 2

1 polubienie

Później już to było męczące że wzięłam pantoprazol rano ale to nie jest zbyt bezpieczne w ciąży :face_with_peeking_eye: po tym to się czułam cudownie :laughing::sweat_smile:

Moja ginekolog przepisala mi tez leki takie dlugodzialajace , ale za chiny nie przypomne sobie nazwy :frowning: poszulam na ikp moze tam bedzie
Edit znalazlam . Przepisala mi polprazol . Powiedziala ze mam dalej brac reni do czasu az zgaga nie przejdzie

1 polubienie

To to samo co ja sobie kupiłam na własną rękę :sweat_smile: chcialam zeby mi przepisała większe opakowanie ale zaczęła mi tłumaczyć że jest to szkodliwe dla dziecka
Więc sama też to odrzuciłam w domu , no i rennie że najlepiej brać , a wtedy miałam straszną zgagę po wszystkim co zjadałam🥲
Dobrze że na razie mi to minęło

O widzisz to co lekarz to inaczej . Mi mowila , ze to jest ok . Wujek google tez tak mowi

Ale to podejrzewam , ze tez zalezy od sytuacji . Dlatego trzeba konsultowac , bo jednej nie zaszkodzi a drugiej moze . Najlepiej sluchac sje lekarza

1 polubienie

No dokładnie, też czytałam o tym leku przed zażyciem I przez to go brałam tam 4 dni :face_with_peeking_eye: no ale jak lekarz nie pozwolił to się wolałam posłuchać :sweat_smile:

Ja nie miałam zgagi ale mi polecano ten lek

1 polubienie

Ja wzięłam listek na próbę i smak mi w nim nie podszedł :face_with_peeking_eye: tak samo z ranigast ta konsystencja :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Aj aja no niestety to ciężkie