Hej mamusie, jak sobie radzicie z silną zgagą w ciąży, próbowałam wszystkiego i nic :((
Staramy się nie robić zbędnych wątków tylko odświeżać stare , u góry jest lupka i tam wpisujesz to co cię interesuj i odświeżasz wątek
Np w tym możesz zapytać i któraś chętnie Ci odpowie
Ja mialam zawsze przy sobie Rennie , to czerwone . Do tego stopnia , ze nawet trzymalam to pod poduszka . Pomagalo. Mialam naprawde straszna zgage , tak naprawde od 2/3 miesiaca ciązy
To mi lekarz to polecił
@Karolinnna ma rację, nie powielamy wątków wrzucamy najpierw interesujący nas temat w lukę
Tabletki gaviscon ratowały mnie w poprzedniej ciąży i tak samo teraz ![]()
Mi kiedyś lekarka dała na to jakieś leki , ogólnie migdały mleko napewno ulży
To mi pomaga rennie miętowe
zgaga zaczęła mnie przeważnie męczyć popołudniami i przed snem brałam jedną tabletkę bo wyczytałam że tylko można do 3 na dobę co się okazało że nie umiem czytać do końca ![]()
i po tabletce musiałam szybko zasnąć i nic już nie pić
Mietowe najlepsze . Ja zgage mialam wrecz nieprzerwanie , tak jak mowisz najgorzej bylo przed snem i wtedy musialam wziac renie . Spalam z tym pod poduszka
czasem jak bylo naprawde zle to bralam po 2
Później już to było męczące że wzięłam pantoprazol rano ale to nie jest zbyt bezpieczne w ciąży
po tym to się czułam cudownie ![]()
![]()
Moja ginekolog przepisala mi tez leki takie dlugodzialajace , ale za chiny nie przypomne sobie nazwy
poszulam na ikp moze tam bedzie
Edit znalazlam . Przepisala mi polprazol . Powiedziala ze mam dalej brac reni do czasu az zgaga nie przejdzie
To to samo co ja sobie kupiłam na własną rękę
chcialam zeby mi przepisała większe opakowanie ale zaczęła mi tłumaczyć że jest to szkodliwe dla dziecka
Więc sama też to odrzuciłam w domu , no i rennie że najlepiej brać , a wtedy miałam straszną zgagę po wszystkim co zjadałam🥲
Dobrze że na razie mi to minęło
O widzisz to co lekarz to inaczej . Mi mowila , ze to jest ok . Wujek google tez tak mowi
Ale to podejrzewam , ze tez zalezy od sytuacji . Dlatego trzeba konsultowac , bo jednej nie zaszkodzi a drugiej moze . Najlepiej sluchac sje lekarza
No dokładnie, też czytałam o tym leku przed zażyciem I przez to go brałam tam 4 dni
no ale jak lekarz nie pozwolił to się wolałam posłuchać ![]()
Ja wzięłam listek na próbę i smak mi w nim nie podszedł
tak samo z ranigast ta konsystencja ![]()
Aj aja no niestety to ciężkie