3 trymestr - powielony wątek

Moim zdaniem to stwierdzenie nie jest prawda i nie ma znaczenia czy się jest wysokim czy niskim. Ja znam teorie że jak się ma w brzuszku dziewczynkę to jest on wyżej położony a chłopca to niżej

Ta teza też jest fałszywa. Ja przed ciąży byłam mega chuda a w ciąży przytyłam minimum co powinnam do swojej wagi i wszystko zrzuciłam po ciąży. Możliwe że bardziej widać tą ciążę przy chorych i się interpretuje że ktoś więcej przytył ale to niekoniecznie jest prawda.

Ja rodziłam przez CC i najbardziej stresowałam się tuż przed pójściem na salę. Jak zobaczyłam jak lekarz wyciąga małego i go przenosi do warzenia i mierzenia to już było z górki :grin: Generalnie nie czujesz bólu ale czujesz ją wydobywają malucha i jak szyja.jest to ciekawe doświadczenia. Generalnie w szpitalu są lekarze czy położne miłe i pomocne więc wszystko ci powiedzą. Nie ma co się stresować.
U mnie mały też się wierciła ale częściej miewał czkawkę.

Każda ciąża jest inna i jest to jak najbardziej możliwe :grin: ale to nie jest nic czy powinnaś się martwić jeśli wszystko poza tym jest ok

Moja ciąża przebiegła bez większych problemów. Mi mleko wcześniej nie ciekło ale jest to całkowicie normalne. Nie miałam też problemów z zatrzymywaniem wody więc rozmiar nogi miałam ten sam.